[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bine v-am gasit !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Baga plante cat mai repede poti si cat mai multe. Triezi tu pe urma. Totusi s-ar putea ca nisipul ala sa nu fie tocmai ok. Ce granulatie are?
Perdeaua de aer, pune-o in spate, se vede cam urat fix in fata. Iar dupa ce pui plante, ar fi indicat sa o scoti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdan1107
Junior member

IP:

Multumesc de sfaturi !
Parca mi-ati fi citit gandurile... Exact asta intentionam si eu sa fac incepand cu data de azi (ca acum vine leafa...)
Plantele s-ar putea sa ma destabizeze financiar daca le voi lua toate odata, plus ca trebuie in secunda doi sa scot carasul (am incercat cu cateva fire de plante de suprafata deoarece nu necesitau gradinarit si banuiesc ca mai aduceau si ele un mic aport de O2, dar a avut grija de ele carasul mai sus amintit si le-a halit in vreo 2 zile)
Apa de fantana, din cate imi aduc eu aminte are avizele necesare, plus ca mai e "avizul" familiei mele care o consuma regulat pt. baut si gatit si va pot spune ca nu am avut probleme digestive.
La chimicale banuiesc ca va referiti la acei compusi care ajung in panza freatica din fosele septice si, eventual, wc-uri... Dupa mintea mea de neavizat in chimie, banuiesc totusi ca ar trebui sa fie vorba tot de ceva nitrati, nitriti, amoniacuri... Grija majora o am in privinta duritatii... Astept sa ajung diseara acasa cu testele si sa vad daca mi se confirma sau nu ingrijorarea.
Nisipul... e drept, e cam fin. As dori totusi sa il pastrez, cel putin o parte din el, si sa ajunga intre substrat si ceva pietris (de culoare inchisa)
Ape limpezi tuturor!

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2012 15:17:04

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pietrisul acela daca este fin nu iti va lasa radacinile plantelor sa respire, recomandabil ar fi sa-l schimbi tot.
[ICQ]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,plantele nu sunt asa scumpe iei si tu vro cateva pt inceput,de ex:cabomba aquatica[cred ca vro10 roni 4-5 fire]nu e asa pretentioasa poti sa iei si echinodorus ozelot e la fel ca pret,niste iarba,vezi ce iti place tie.
[Yahoo!]
bogdan1107
Junior member

IP:

Ok! Asa o sa fac!
Diseara sper sa ma pot apuca de gradinarit.
Salutare!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Plante NU lua din petshop. Majoritatea sunt pline de alge dar mai ales sunt scumpe.
Cumpara de la useri de pe forum (recomand cu mare caldura Rebella). Sunt mai frumoase si mai ieftine. Am si uitat cati litri ai, 50?70? Cu un 30 de lei pui un numar destul de ok de plante.

Nisipul daca e prea fin, nu va permite circulatia apei la radacini si vor muri radacinile. Cu circulatia apei ajunge oxigen, nutrienti si nu permite acumularea de substante toxice (gen sulf).

Cat despre oxigenarea apei, pune returul filtrului sa valureasca putin suprafata apei si e de ajuns.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdan1107
Junior member

IP:

O sa tin cont! Poate diseara o sa plasez o comanda la userul mai sus mentionat. Multumesc pt. sfat!
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Pe frigul asta chiar si cu un curier rapid nu m-as incumeta sa iau plante. Ai toate sansele sa ajunga inghetate.
Vezi ce zice si rebella.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
bogdan1107
Junior member

IP:

O sa tin cont! Poate diseara o sa plasez o comanda la userul mai sus mentionat. Multumesc pt. sfat!
[Yahoo!]
bogdan1107
Junior member

IP:

Acum am vazut localitatea de resedinta a user-ului ReBella...
Oricum, as fi mers pe predare personala... Deci, ramane tot hornbach-ul sau vreun petshop si o sa spal plantele cat de mult posibil in apa proaspata inaintea plantarii.
[Yahoo!]
bogdan1107
Junior member

IP:

Acum am vazut localitatea de resedinta a user-ului ReBella...
Oricum, as fi mers pe predare personala... Deci, ramane tot hornbach-ul sau vreun petshop si o sa spal plantele cat de mult posibil in apa proaspata inaintea plantarii.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

De ce preferi predare personala? Daca te temi, te asigur eu ca n-ai de ce. Vei primi exact ce ai comandat
Cu frigul e intr-adevar o problema. Insa ar fi varianta transportului prin mirobuz/autocar daca este cursa directa si daca are dansa timp. Mie asa mi-a trimis sambata asta si in 10 ore au ajuns la mine tefere si nevatamate (in microbuz e cald si oricum pune hartii ca izolare in cutia cu plante).

Dar faci cum ti-e mai usor si crezi ca e mai bine

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdan1107
Junior member

IP:

Dintr-un motiv relativ simplu... Nu posed un control foarte bun asupra timpului, nu am un program de munca fix, plus alte probleme inopinate.
D-ale carnavalului...
Si nu mi-ar placea sa incurc pe nimeni pt ca nu pot ajunge la microbuz, autocar, etc. Ar fi fost alta treaba cu firmele de curierat, dar, in primul rand stiu foarte bine cu cata "grija" manipuleaza coletele, iar in al doilea... ridica multicel pretul plantelor costurile de transport...
[Yahoo!]
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

Eu mi-am cumparat, plante din petshop, si pot sa spun ca nu au fost pline de alge sau ofilite sau ceva de genul, scumpe si normal ca sunt ca isi pun si oamenii adaos comercial sa le iasa si lor ceva nu vreau sa tin partea petshopuri-lor dar eu unul nu am avut probleme si am cumparat nu odata .

Iar pe vremea, asta nu m-as incumeta sa comand plante fie ele si prin curierat rapid sau prin rute directe cu autocar,microbus mai bine dau cu 2 3 lei in plus decat sa risc.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 21:47:56

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

bogdan1107 wrote:Dintr-un motiv relativ simplu... Nu posed un control foarte bun asupra timpului, nu am un program de munca fix, plus alte probleme inopinate.
D-ale carnavalului...
Si nu mi-ar placea sa incurc pe nimeni pt ca nu pot ajunge la microbuz, autocar, etc. Ar fi fost alta treaba cu firmele de curierat, dar, in primul rand stiu foarte bine cu cata "grija" manipuleaza coletele, iar in al doilea... ridica multicel pretul plantelor costurile de transport...

Ai mare dreptate si eu m-am ars odata cu aceste firme de curierat rapid nu se merita e si riscant pe vremea asta plus de asta costul transportului de multe ori poate echivala cu produsul comandat sau chiar mai scump in cazul nostru iti iei niste plante de le cineva in jur de 30 de ron dupa mai dai pe curier inca odata sau jumate din pretul plantelor .

Daca ai un petshop, in oras mai bine dai 2-3 lei in plus, si iti iei planta de acolo si sa fim seriosi daca suntem experti in acvaristica ne putem da seama cat e de buna planta pe care o dorim sa o achizitionam, se poate observa daca e plina de alge daca nu prea are radacina,deci dupa parerea mea nu e foarte greu sa iti dai seama de aceste aspecte .
Si inca ceva, nimeni nu cred ca ti-ar baga planta pe gat, sau daca nu te pricepi mergi cu cineva care stie si iti alegi o planta buna si tot nu iesi mai scump decat daca ti-ar trimite cineva prin curierat si nu ai risca asa mult mai ales pe vremea asta

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
popescu.cristian10
Member

IP:

si eu am tot de la petshop si sunt ok,doar sa le speli bine si sa fi atent sa nu aiba cumva melci ascusi
[Yahoo!]
bogdan1107
Junior member

IP:

Buna seara!
Dupa cateva zile de pauza (din motive medicale, dar mai ales profesionale), revin cu noutati.
Am luat din Hornbach cateva fire de Valisneria si o plantuta mai mica, cu frunzele lobate si mai albe in centru, voi reveni cu denumirea.
Am achizitionat si substrat de la JBL (Aquabasis plus si Monado) si teste pt. NH3 - NH4+ si pt. GH - KH.
Amoniacurile mi-au iesit bine (zero), in schimb duritatea... tineti-va bine... GH 25gd, KH 20gd (deja ma gandesc sa mai caut zapada "virgina" prin curte, sa o topesc si sa o pun la schimb pt. scaderea duritatii)
Adaugarea substratului si plantarea...: - scos pestii intr-un recipient cu apa din acvariu, - scoasa majoritatea apei din acvariu in tot felul de bidoane, sticle si alte recipiente curate, - scos nisipul ala marunt... - pus aquabasis, pus monado, - pusa apa conform instructiunilor pe care le-am citit pe forum, adica am evitat ca jetul sa pice direct in acvariu, ci curgea intr-un castron din care curgea in acvariu.
Nu mare mi-a fost mirarea (d-asta nici nu am pus ambele pungi cu totul), cand, dupa varsarea apei inapoi in acvariu, pluteau tot felul de bucatele mici de pamant, probabil si resturi organice, intr-o apa de un maro-tulbure.
De atunci (acum 2 seri) filtrul merge bineinteles continuu, dar l-am si clatit de 2 ori in apa din acvariu, pe care ulterior am aruncat-o.
Se vad progrese, dar as prefera ca dupa ce se mai limpezeste un pic sa repet operatiunea si sa clatesc tot substratul in apa proaspata.
Ce mi-a mai ramas din monado am clatit in multe, multe ape... si daca nu a iesit la praf din el...
Aquabasis-ul care mi-a mai ramas il pot scufunda in apa proaspata, intr-un recipient separat, ca sa culeg manual toate chestiile care plutesc? Si mai important... oi mai avea cum sa il bag sub manado-ul preexistent in acvariu?
P.S: carasul trebuie neaparat sa zboare !!! Le-a pus gand rau plantelor...
Ape limpezi ! Si sper ca am fost suficient de coerent... imi cam joaca ochii in cap de oboseala

edit: Hai ca-mi raspund singur... cred ca la schimb (maine) o sa trag cu furtunul lipit de monado... si la cat de usor e o sa-l aspir fara probleme... sper sa nu mai fac vreo gafa.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/02/2012 22:08:25

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Aquabasis-ul nu se pune in apa fara pietris deasupra. Si nici nu cred ca mai poti sa-l pui sub manado deja existent. O sa risti o tulbureala in apa de zile mari si multi nutrienti in exces.

Manado, cum ai aflat deja, trebuia spalat inainte sa-l pui in acvariu.

Te-as sfatui sa faci niste schimburi masive de apa in acvariu pana ramane apa curata si sa nu mai pui aquabasis sau sa incerci sa tragi manado-ul cu furtunul.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdan1107
Junior member

IP:

S-a marcat!
Tocmai iti admiram acvariul (in sectiunea coltul incepatorului), dar totodata si radeam la expresia "mama lui de manado". Exact acelasi lucru as fi spus si eu!
O seara buna!
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: