[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu deciclat sau nu??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos pentru timpul acordat,diseara voi schimba din nou din apa.,dara acum mai am o nelamurire daca am lasat 10l de apa de aseara pana acum la o temperatura mai mare,adica pe calorifer,e posibil ca pana diseara sa dispara Clorur?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Daca apa are suprafata mare de contact cu aerul si e si la cald, este ok pentru schimb. Oricum nu e asa multa .... pune cu incredere. Poti sa lasi cateva "ture" de apa scoasa cu mizerii la decantat si sa pui inapoi apa fara mizerii, sa fie mai curat.
[Email] [Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Este un bidon de 10l cu capacul desfacut,apa care o scot din acvariu nu prea as vrea sa o mai pun la loc,mai ales ca are si culoare aia galbuie asa.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor colegilor,dupa cum am zis am efectuat aseara un schimb de apa de 20l,cand in acvariu am observat un puiut de guppy cu codita inotatoare franjurata,aveti idee de la ce este aceasta problema?,astazi voi mai face inca un schimb de 20l iar pe saptamana viitor sa speram ca se va regla si acvariul meu.Ape limpezi.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

O poza ar fi edificatoare. Ce pesti mai ai in afara de guppy in acel acvariu?

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut @naitsirc ,cu o poza voi reveni dupa amiaza aceasta,din cate ma citit pe aici cu aceiasi problema este ca apa este toata ""buba"" ,acvariul meu a fost deciclat partial.Astazi dimineatza am vazut codita pestisorului mai bine,sa speram ca il pot salva,ca populatie in acvariu am asa:5Guppy,3Cory,si in jur de 6 puiuti guppy.Ape limpezi.
Precizez ca nu am teste sa fac la apa(((

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 11:39:48

[Email] [Yahoo!] [MSN]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Am vrut sa ma asigur ca nu ai pesti care ii puteau ciupi inotatoarea.
In cazul tau cred ca e finrot si gasesti pe forum tratamente si cauze.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc,oricum toata problema este ca acvariul meu a fost deciclat partial,apa albicioasa inca nu ma avut si sper sa nici nu apara,dar apa era foarte murdara(particule micute prin apa),aseara am aspirat substratul,si plantele,astazi voi mai schimba 20l,parerea ta si binenteles a altora,cat timp va dura sa mi se cicleze acvariul la lot,pentru ca acum iar are multe particule prin el,este ceva maroneala asa.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Crede-ma adi ca prima preventie a bolilor o reprezinta apa curata din acvariu (si revenirea usoara din inceputuri de boala).
[Email] [Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

miliadrian wrote:parerea ta si binenteles a altora,cat timp va dura sa mi se cicleze acvariul la loc,pentru ca acum iar are multe particule prin el,este ceva maroneala asa.

Doar testele de apa NO2 si NO3 iti vor spune cand e ciclat acvariul. Maroneala daca e sub forma de praf fin care se depune pe plante si decor sunt diatomi. Si despre acestia gasesti multe informatii pe forum.

[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara tuturor ,in aceasta seara am mai facut un schimb de apa de 20l,sper ca acum sa fie totul mai ok,am postat aici cateva poze cu acvariul in cer scz dar mai multa claritate nu am.Ape limpezi tuturor colegilor.
[Thumb - DSC00051.JPG]

[Thumb - DSC00047.JPG]

[Thumb - DSC00053.JPG]

This message was edited 3 times. Last update was at 16/02/2012 22:12:02

[Email] [Yahoo!] [MSN]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Si inca cateva..
[Thumb - DSC00056.JPG]

[Thumb - DSC00057.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2012 22:14:48

[Email] [Yahoo!] [MSN]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,bravo acum se vede ca e curata apa,nu stiu cum stai si cu parameri apei,dar pare ok.
[Yahoo!]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Si acum intrebare,maine cati litri sa mai schimb(tinand cont ca acvariul a fost deciclat partial)?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
popescu.cristian10
Member

IP:

eu zic sa nu schimbi asa des,chiar in fiecare zi,dar parerile sunt inpartite.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ia si schimba un 10-15-20 litri cateva zile, dupa care treci la schimbul saptamanal. Daca tot n-ai teste e mai bine sa schimbi apa si sa stai linsitit.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2012 01:48:12

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
miliadrian
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok astazi voi mai schimba in jur de 15l,iar maine voi schimba 10.,apropo pestisorul cu apripioara inotatoare franjurata vad ca acum este ok,deci inseamna ca acvariul meu isi intra in normal.Si inca ceva,cineva pe aici are de vanzare Ancistrusi??. Ape limpezi tuturor colegilor si suzati daca am fost cam off topic.
[Email] [Yahoo!] [MSN]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

clar,acvariul acu incepe sa intre in ritm normal,
@stafanp a spus corect, destept mai este baietul ista

fostul user ozy
[WWW]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

Felicitari pentru apele curate, sper sa tii standardul sus si pestii nestresati si fericiti.
[Email] [Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

stiu ca te gandesti ca ancistrusi iti vor rezolva problema cu algele,dar sa nu te culci pe o ureche ca nu e chiar asa,nu iti lua totusi multi.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: