[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pentru atunci cand visele devin realitate( un nou proiect 130/60/60)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

BUTELIA DE CO2 NU SE TINE CULCATA.

Am scris in caps ca sa fie retinut A se vedea si acest topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17742.page

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2012 00:15:39

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cam asa este. Butelia 80, manometrele inca 5-6 cm, grosimea tevii cam 8( sus si jos). Asta inseamna cam 100cm. Plus spatiu de manevra 110. Adunam 60 acvariul si inca sa zicem 10 capacul si ajungem la aproximativ 180 cm. E mult prea inalt. Ai incercat figura cu butelia culcata? Da acelasi randament? Cine stie? Pentruca daca nu, voi lua o butelie mai mica si regandesc standul.

Intrebam de culoare stiind inaltimea de 80 a celor gri( am studiat si acolo). Ma gandeam in acelasi timp ca pot exista si alte butelii care nu sunt la fel de inalte. Pot avea aceeasi capacitate, dar o forma mai turtita, ceea ce m-ar avantaja enorm. Si pentruca la dimensiunea asta nu am vazut decat gri, speram si eu sa mai gasesc si alta varianta, ca doar nu or fi astia singurii care fac butelii

Ca si capac am postat in introducere un link catre capacul lui Antoniot( intra acolo si spune-mi ca parere ai). Nici prin cap nu-mi trece sa cumpar un capac gata facut, chiar daca e facut la comanda. Mi se pare foarte tare. Porcu( multumesc pentru idee)mi-a dat si el o idee de capac de sticla, dar eu cu sticla nu am prea fost prieteni. De mic spargeam multe sticle, acum am mai rarit obiceiul dar carenta ramane. Mama zicea ca sunt cel mai mare spargator de sticla pe care l-a cunoscut vreodata. Asa ca la un capac de sticla pe care sa il manuiesc mereu pentru accesul in acvariu imi da asa, putin fiori.

In ceea ce priveste descompunerea acvariului, si vinderea lui, asta nu se va intampla decat daca imi schimb locuinta( si atunci asta inseamna ca plec cu acvariu cu tot). In rest imi place sa ma bucur de realizari, nu sa o iau de la inceput

Lampa pe care ma gandesc sa o iau costa indeva la 1700 $ si decamdata nu voi investi atat doar pentru lampa. Am vazut un model care imi place, nu spun ca merita sau nu, dar deocamdata stau in banca mea. Mai tarziu? nu se stie, dar nu acum.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

viulian wrote:BUTELIA DE CO2 NU SE TINE CULCATA.

bun, acum am edificat si aspectul asta. Deci ori iau o butelie mai mica, ori o pun intr-un colt cu un ghiveci pe ea. Cred ca renunt la varianta cu ghiveciul

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:Cred ca aici gasesti destul de bine explicat la ce e bun un sump:
http://reefkeeping.com/issues/2003-01/gt/index.php

multumesc pentru informatie. Am citit si m-am lamurit. Este interesant, ascunde rufele murdare ca sa zic asa, dar eu voi merge pe filtrele clasice. Era de studiat, recunosc ca acest subiect l-am evitat pana acum , dar nu am mai avut incotro

Daca inaintea link-ului se introduce si formula magica: http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u= avem varianta tradusa in romana

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Scuze de intarziere:
http://img832.imageshack.us/img832/3311/dsc01267u.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/7398/dsc01268rc.jpg

80 cm sunt pana la manerul buteliei. Reductorul nu depaseste nivelul respectiv.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Scuze de intarziere:
80 cm sunt pana la manerul buteliei. Reductorul nu depaseste nivelul respectiv.

multumesc. Este prea inalta pentru a fi bagata in stand. Cred ca voi merge pe o varianta mai mica= 7.5 kg. Inca nu stiu ce inaltime are. Am citit ca ar avea 65 cm pana la maner cu tot cu robinet, altii zic ca nu este nici o diferenta ca inaltime intre ea si cea de 10l. Diferenta intre ele consta in diametru. Nu stiu ce sa cred, care este adevarata dimensiune a buteliei de 7,5 kg ?

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu ce sa iti zic, e prima si singura butelie pt co2 care a trecut prin mana mea...
Dar daca iti iei una de genul asta, o poti ascunde si in spatele dulapului pt acvariu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acum imi trecu prin cap ca vei avea nevoie si de un reactor de CO2 pe furtunul de la filtru ... la atata volum de apa, nu cred ca merge un ceramic sau altceva in interior decat daca dai drumul la multe bule pe secunda si ai curenti puternici.

Nu vreau sa inund cu detalii, si multe vor veni pe parcurs ... Nu e critic sa il ai insa, doar ca da o distribuire mai uniforma a CO2-ului in toata apa si mai putin gaz consumat.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

stii cum este la mine? Am un perete mare si gol pe care va trona acvariul spre desfatarea privitorilor care trec pe acolo. Nu pot sa pun butelia nici in stanga , nici in dreapta si nici in spate ca nu am unde. Tot prin fata va trebui sa o scot si revin la aceeasi problema. Dupa gustul meu, standul nu trebuie sa depaseasca 75 cm, prin exceptie 80. Daca la inaltimea asta de 80 mai adaugi grosimea geamului 2cm( asa in mare), padul 1-2 cm, substratul 7-8 sau cat o fi, imaginea reala se ridica la 90 cm de la podea. Pentru efecte maxime vizuale, partea de sus a substratului nu are voie sa depaseasca 85 cm. De acolo in sus pot sa zic ca te rasfeti privindu-ti acvariul. Uite vezi, asa am stabilit inaltimea standului, din discutie in discutie

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2012 02:27:56

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

viulian wrote:Acum imi trecu prin cap ca vei avea nevoie si de un reactor de CO2 pe furtunul de la filtru ... la atata volum de apa, nu cred ca merge un ceramic sau altceva in interior decat daca dai drumul la multe bule pe secunda si ai curenti puternici.
Nu e critic sa il ai insa, doar ca da o distribuire mai uniforma a CO2-ului in toata apa si mai putin gaz consumat.

stii ceva? aici sunt afon. Eu sunt foarte tehnic si perfectionist, dar sunt zone in care nu m-am bagat, de aceea nici nu emit ipoteze despre ele. Unde nu ma pricep, nu ma pricep si gata. De aceea am deschis acest topic atat de devreme fata de momentul in care voi incepe constructia, ca sa ma lamuresc cu toate cele.

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

E aici un topic scris de bitanu care se ofera sa si construiasca pentru altcineva: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page (e si un film de prezentare, cat si poze cum se face).

In principiu, se forteaza apa si bulele de CO2 sa treaca printr-un alt burete, unde bulele sunt maruntite mic mic pentru o dizolvare mult mai buna. Si in felul acesta, cand apa ajunge in bazin:
a) bulele nu mai fug imediat sus la luciul apei si astfel pierdute prin urmare trebuie bagat mai putin CO2 (caci nu mai ai de compensat pierderile de la bulele mari)
b) bulele foarte mici nu se mai ridica asa repede la suprafata, si in felul acesta, au timp sa ajunga in mai multe locuri din acvariu - ajuta astfel la a avea o concentratie uniforma in acvariu.

Nu e nici scump, si mai scapi de echipament din acvariu. Trebuie un loc pentru el.

Aici un tutorial postat de cineva (in Engleza - http://www.instructables.com/id/CO2-mixer-for-planted-aquarium/ - butonul Next Step te duce la mai multe poze).

Eu nu am asa ceva, caci acvariile mele sunt mici si merge ok un difuzor, asa ca si eu sunt afon la cum se face unul exern - n-am facut niciodata, si nici beneficiile nu i le-am testat. Doar ca am tot citit pe net .. si mi-am adus aminte.

[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

viulian wrote:E aici un topic scris de bitanu care se ofera sa si construiasca pentru altcineva: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page (e si un film de prezentare, cat si poze cum se face).
.

multumesc ca mi-ai adus aminte de el. Articolul era deja "fumat". Am zis sa-i fac un stik dar am uitat. Acum l-am bagat in "biblioteca"

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu iti sugerez l=60 cm, sau mai bine 65 cm, geamu' de 12 mm mai fura 2.5 cm ....... h=55 cm e destul daca-l vrei plantat bine .

Despre pozitia buteliei nu stiu ce sa zic, la sarcofagu' meu sta orizontal dintotdeauna (6-7 ani), asa am loc, cind am pus-o asa prima data nu stiam ca nu-i voie .

Butelia mea de 10 kg are 66-67 cm inaltime cu tot cu miner, regulatoru' de presiune nu urca deasupra minerului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

calculele de siguranta la dimensiunile 130/65/55 arata asa

factor de siguranta ( safe ca sa vorbim academic) pana la 3,6 geam de 10

factor de siguranta ( very safe ) de la 3,7 pana la 4,4 geam de 11( sa-mi fie cu iertare dar la noi nu exista grosimea asta, poate la ei acolo)

factor de siguranta ( very safe ) de la 4,5 pana la 5,2 geam de 12 . De aici in sus nu ne mai intereseaza

Eu as merge pe 12( inca nu m-am decis ce fel de geam, float sau ultra clar) in ideea ca nu ar face burta, sau pe 10 cu intarituri sus, daca este nevoie. Sincer prefer fara intarituri. Diferenta de pret nu este foarte mare avand in vedere ca oricum lateralele scurte vor fi de 10.

Si inca un lucru: eu as merge pe fund dublu de 10 cu 8 pentru a-i mari rezistenta in timp. Aici il citez pe Porcu( asta ca sa vezi cat esti de studiat) "Ai intuit corect: se foloseste fund dublu atit pentru rezistenta fundului cit si pentru o lipitura mai rezistenta.In cazul lipiturii de la fund mai poate sa apara o problema: daca se foloseste substrat fin sau daca nu e sifonat periodic se colmateaza infricosator. Apar diverse reactii anaerobe pe care nu le cunosc in detaliu. Nu stiu nici ce substante rezulta da' stiu ca pot imbatrini siliconul si-l pot dezlipi de geam. Am observat fenomenul de citeva ori: siliconul de la lipitura de la fund s-a dezlipit in timp de lipiturile verticale erau intacte. O lipitura in unghi va proteja siliconul de acest fenomen. Problema asta se poate rezolva prin dublarea lipiturii de la fund si cu niste baghete de 3-4 cm latime, da' ramine problema cu rezistenta."

E de luat in considerare si fundul simplu de 10 sau 12 avand in vedere ca va sta pe un stand cu rezistenta metalica

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 11:00:30

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Butelia mea de 10 kg are 66-67 cm inaltime cu tot cu miner, regulatoru' de presiune nu urca deasupra minerului.

eu am vazut odata la Sandu ca vindea o butelie cu inaltime la fel cum spui tu 66-67 cm inaltime cu maner cu tot. Cele de 80cm sa fie modele mai noi, mai vechi, sau alta firma producatoare?

[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

inca nu stiu eu totul foarte bine insa ceea ce doresti tu sa faci este ceva de povestit nepotilor , tentatia asta in acvaristica devine tot mai intensa si toata lumea vrea tot mai mare si mai mult este super ,eu unul nu cred ca mas descurca cu un asa volum in momentul de fata insa acest lucru am si eu in plan minim (150/50/50(60)),mult succes
[ICQ]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca ai spatiu gandeste l nesimtit de lung si lat chit ca mai amani 1-2 ani achizitionarea echipamentelor.

Concentreaza te asupra standului si acvariului cu toate calculele luate pentru depozitarea tuturor echipamentelor.

Sa nu irosesti nici macar un cm din spatiul disponibil de care vei dispune si investeste in sticla de calitate si manopera unui profesionist si la stand si bazin.

Apoi te poti indrepta spre un capac sau lampa(acum se gasesc lampe profesionale la preturi foarte decente si calitative, cere statul lui steff88 de pe forum)
Ultima grija sa ti fie filtrarea, pentru inceput poti merge cu filtre interne si bureti mari de calitate.

Eu am latimea acvariului de 79 cm masurat din interior, (fara grosimea geamurilor.) si merge si mai mult pentru un efect special.

Gandeste te pana in ziua mutarii la bucuresti si gandestel la dimensiuni maxime, cu siguranta vei regreta daca ai fii putut sa l faci un cm mai maricel.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2012 19:57:38

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Servus,

Interesant proiect
Scuze ca nu am raspuns pina acum, dar am fost plecat din tara.
Geamul ultraclar inca nu pot sa iti spun care sint diferentele, inca nu am startat reeful si nu am nici lumina.
Mai multe despre geam o sa pot sa iti spun peste vreo luna, cand intentionez sa startez reeful. Dar cateva
consideratii pina atunci:
- as merge pe geam de 12 mm si pe lateralele mici, tot geam ultraclar
- as merge pe fund dublu, asa cum ziceai si tu
- intaritoare pe lateralele lungi, eventual si o intaritoare care sa le uneasca pe cele 2, pe mijloc
- nu as folosi capac, ci o bordura de jur imprejur si lampa suspendata (DIY sau de firma)
- varianta cu sumpul ar fi interesanta si daca faci niste calcule e posibil sa iesi mai ieftin, altfel eu as merge pe
doua filtre externe
- 6-8 neoane T5 de 54w sint suficiente

Spor la documentare
O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Mergi pe genul asta de dimensiuni, 180 x 80 x 45 , sticla de 15 ultraclara, fund dublu, sump de vreo 50-60-70 litri, mai inalt si cu compartimente acoperite sa reduci din evaporare. Fara intariotoare, fara alte brizbrizuri si spargi gura targului.

Punct.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

scificuss wrote:Mergi pe genul asta de dimensiuni, 180 x 80 x 45 , sticla de 15 ultraclara, fund dublu, sump de vreo 50-60-70 litri, mai inalt si cu compartimente acoperite sa reduci din evaporare. Fara intariotoare, fara alte brizbrizuri si spargi gura targului.

Punct.

mai am o mica MARE problema. Locatia va fi a mea o perioada nelimitata, depinde cu imi merg treburile. Intentia mea este sa ma mut in 2-3 ani de acolo la casa si atunci se va schimba complet problema. Daca voi face un bazin atat de mare imi va fi imposibil de mutat si va fi pacat de toata munca si investitia. Pe latime nu ma pot intinde mai mult de 70, iar daca va fi atat de lung nu o sa-l pot muta fara sa am mari sanse sa il sparg. Incet incet incep sa regret ca nu i-am cumparat acvariul lui Sandu ( parca-l aud: ti-am zis eu) care avea 160/60/60 la un pret mai mult decat "rezon"( chiar de pomana as zice). Numai ca atunci nu ma gandeam la un acvariu asa mare... Greutatea lui la 130/65/55 se ridica pe la 115 kg, deloc de neglijat la mutare. Deci deocamdata trebuie sa ma multumesc cu dimensiunile mutabile mai tarziu.

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: