[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu meu  XML
Forum Index » General info
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

xenon wrote:SI inca ceva,eu din cate stiu barbus tetrazona daca sunt putini se bat intre ei si chiar ataca si alti pesti,corectati-ma daca gresesc.Trebuie sa stea in grupuri de 6-7 ca sa se simta bine [siguri].

barbus tetrazona se simt cel mai bine in grupuri de minim 6-7 indivizi. Sunt niste pesti mai energici care se simt siguranta in grup. Daca acvariul e mic se simt stresati si se lupta pentru teritoriu. De aici si problemele in acvariu. Normal ca acolo unde este spatiu mic, ceilalti pesti le incalca teritoriul si de aici problemele respective. Dar sunt niste pesti care dau frumusete acvariului si multa animatie

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:
mihaibaciu wrote:...Daca ai fi vazut cum intretineam acvariile acum 30 de ani te-ar bufni rasul. In afara de nisip cateva plante un incalzitor si multi pesti nu aveam nimic. Si mai toate acvariile erau facute din cornier iar geamurile lipite cu chit din cel gri...

si eu la fel am avut (acvariu de 90L, din cornier, cu 80-100 guppy, plantat numai cu velisneria, doar o pompa de aer, fara incalzitor) si nu stiu ce fel de echilibru s-a realizat acolo, ca nu aveam probleme, doar ca pe geamuri cresteau repede alge, razuiam saptamanal la ele, dar asta nu inseamna ca as fi dispus sa reexperimentez aceste conditii

This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2012 20:16:04

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
si eu la fel am avut (acvariu de 90L, din cornier, cu 80-100 guppy, plantat numai cu velisneria, doar o pompa de aer, fara incalzitor) si nu stiu ce fel de echilibru s-a realizat acolo, ca nu aveam probleme, doar ca pe geamuri cresteau repede alge, razuiam saptamanal la ele, dar asta nu inseamna ca as fi dispus sa reexperimentez aceste conditii

iti dai seama ca nici eu. Motivul pentru care il incurajez sa mearga cu ce are, este ca nu vreau sa renunte, chiar daca nu are acum cu ce sa isi cumpere echipamente mai performante. Asta este sfatul meu: te folosesti de ceea ce ai, si in timp, cu putin curaj si rabdare vor veni si celelalte.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

m-am decis ,sa raman deocamdata cu acest acvariu ,mie imi place destul de mult,am si mai eliberat un pic,mai am 12 pesti din care 5 sunt un pic mai mari asa cam de 5 cm,rstu sunt pesti mici de 3 cm.
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos!
Ai grija ca acvaristica e un microb, o sa il ai in sange toata viata.
Sfatul meu... ai grija ce faci cu filtrul; pestii, ca orice fiinta vie, au limitele lor.
Stiu ca acvaristica este un hobby foarte scump, insa cauta o alternativa.
Filtrul pe care il ai acuma este ca sa nu zici ca nu ai. Sincer vorbind, am facut filtre home made mai bune decat el (dar si mai scumpe).

Mult succes!

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]

Forum Index » General info
Go to: