[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
diy surface extractor  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Daca tot am vazut ieri topicul tau si ti-am raspuns, m-am gandit sa definitivez si eu surace extractorul meu.
E prezentat in detaliu si cu filmulet aici:

http://forum.aquascaping.ro/index.php?/topic/1406-surface-extractor-diy/page__gopid__11754#entry11754

cat despre vama si prod non ue, treaba sta in felul urmator:
La BC- cei de la vama te pun sa le arati cat ai platit pe produs sa faci dovada platii si:
daca coletul valoreaza > 10 euro , platesti 24% TVA la ridicare
daca coletul valoreaza >150 de euro , platesti taxe vamale si TVA
Daca e sub 10 euro le dai la m..UE.
La Iasi sau Suceava, nu te pun sa faci dovada platii si iti dau produsul fara sa te frece la cap.
La Bacau insa e jale, trebuie sa faci dovada platii de pe pay-pal ca as vor ei, cu toate ca pe plicul de la chinez scrie GIFT, ei nu, nu iti dau produsul si cica il trimit si inapoi.
Eu mi-am comandat niste substante de calibrare din china care au costat 2 dolari, si au venit in plicuri sub forma de prafuri. Cand sa le ridic, au zis ca is etnobotnice si nu au traducere si au vrut sa cheme pe cei de la crima organizata sa iei probe in plic sa vada ca nu is etnobotanice. Si i-am zis idiotului, ca daca ar fi sa iau etnobotanie iau din RO nu din China si i-am zis individului s se uite mai bine pe plic ca scrie ca e fosfat de nu stiu ce. si aveam si biletel de la chinez cu multumiri pentru ca am facut shooping la el si sa ii las calificativ.

old Consigliere
stefanp
Moderator

IP:

Multumesc pentru explicatii.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

BogdanHojbota wrote:Daca tot am vazut ieri topicul tau si ti-am raspuns, m-am gandit sa definitivez si eu surace extractorul meu.
E prezentat in detaliu si cu filmulet aici:

se pare ca functioneaza extractorul tau, dar trebuia sa filmezi si capul de intrare a furtunului, ala de merge jos in acvariu.
mie mi se pare cam gros diametrul tevii pentru extragere si diminueaza foarte mult partea cealalta.

tubul ala din spatele extratorului ce e ? ca vad ca are un debit foarte mic si are si aer pe el.
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

informatii foarte utile
Multumesc

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Radu,

Eu am eheim 2080, care are 2 tururi, am 2 tevi una intr-o parte a avariului si unea in cealalta care trag apa in filtru.
Iar per total nu afecteaza debitul filtrului.
Am facut si proba pe partea asta am scos hose unit-l din filtru si am pus sa curga intr-un lighean, iar de pe ambele tevi venea cam acelasi debit - undeva la 600 litrii pe ora/teava- deci 1200 de litrii /ora la intrare in filtru.

old Consigliere
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

tubul din spatele extractorului in care se vede bula de gaz e tubul care vine de la reactorul extern.
Am 2 tururi si 2 retururi, cate 2 in fiecare parte a bazinului.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2011 17:31:51

old Consigliere

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: