Daca tot am vazut ieri topicul tau si ti-am raspuns, m-am gandit sa definitivez si eu surace extractorul meu.
E prezentat in detaliu si cu filmulet aici:
http://forum.aquascaping.ro/index.php?/topic/1406-surface-extractor-diy/page__gopid__11754#entry11754
cat despre vama si prod non ue, treaba sta in felul urmator:
La BC- cei de la vama te pun sa le arati cat ai platit pe produs sa faci dovada platii si:
daca coletul valoreaza > 10 euro , platesti 24% TVA la ridicare
daca coletul valoreaza >150 de euro , platesti taxe vamale si TVA
Daca e sub 10 euro le dai la m..UE.
La Iasi sau Suceava, nu te pun sa faci dovada platii si iti dau produsul fara sa te frece la cap.
La Bacau insa e jale, trebuie sa faci dovada platii de pe pay-pal ca as vor ei, cu toate ca pe plicul de la chinez scrie GIFT, ei nu, nu iti dau produsul si cica il trimit si inapoi.
Eu mi-am comandat niste substante de calibrare din china care au costat 2 dolari, si au venit in plicuri sub forma de prafuri. Cand sa le ridic, au zis ca is etnobotnice si nu au traducere si au vrut sa cheme pe cei de la crima organizata sa iei probe in plic sa vada ca nu is etnobotanice. Si i-am zis idiotului, ca daca ar fi sa iau etnobotanie iau din RO nu din China si i-am zis individului s se uite mai bine pe plic ca scrie ca e fosfat de nu stiu ce. si aveam si biletel de la chinez cu multumiri pentru ca am facut shooping la el si sa ii las calificativ.