[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
substrat pentru acvariu plantat (pe bune)  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
tRaska
Junior member
[Avatar]

Joined: 03/10/2005 01:46:40
Messages: 27
Location: Constanta-Casa de cultura
IP:
Offline

aici ai dreptate, daca vrei ceva de calitate si vrei s-o faci la modul profesionist nu te incurci cu :cucuietii din vale" fara sacrificii nu prea iese!

Inteligenta pe pamant este constanta, doar numarul oamenilor este in crestere!
[Email] [Yahoo!]
aka47
Junior member

Joined: 09/10/2005 10:13:30
Messages: 45
Location: pitesti
IP:
Offline

Amicul insrcinat cu rezolvarea problemei privind substartul noului proiect (400l) a plecat astazi...sper sa vina in max 4-5 zile.I-am bagat pe gat o lista si sper sa ma rezolve....Evident dupla si dennerle....Cum vine va dau de stire...
Apropos...am o intrebare despre sistemul de co2 pe care l-am primit acum citeva zile....dar cred ca o sa deschid alt topic....
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

aka47 wrote:Amicul insrcinat cu rezolvarea problemei privind substartul noului proiect (400l) a plecat astazi...sper sa vina in max 4-5 zile...

Astept cu interes deznodamantul (speram fericit)... cum in continuare asteptam sa vad rezultatele si retetele "solurilor lu` bozeta" cu atat mai mult cu cat am retinut ca
bozeta wrote:"Fac asta cu mare placere si nu m-am dat mare nicaieri, iar daca am suparat/ofensat/indispus pe cineva cu sfaturile mele obtinute din experienta"

Ca sa zic asa nu ai suparat pppaaa nimeni dddaaa nici nu ai prezentat (inca) nimic ...desi eram nerabdatori sa-ti ascultam nararea experientelor ce te-au condus la descoperirea solurilor autohtone ideale pentru acvaristica.
Apropos de asteptari...pppaaa vremuri ziceai dddaaa o carte bengoasa despre boscheti pe care poti sa o pui la dispozitie. Ei bine si pppaaa aia am asteptat-o de mi-a crescut barba
Cred io` ca un pic de seriozitate ar da mai multa credibilitate celor spuse de tine...asta asa inainte de a te napustii cu barda in populatie (si cred ca stii la ce ma refer )

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
bozeta
Member
[Avatar]

Joined: 13/02/2004 21:38:03
Messages: 264
Location: Iasi
IP:
Offline

Nu am mai scris nimic pt ca mi-ai taiat tot elanul prin comentariile tale....dar inca nu am renuntat la idee si daca voi avea timp am sa expun cateva din incercarile mele.
Despre atlasul cu plante de acvariu, as putea sa il pun la dispozitie oricand, dar dupa ce s-a discutat pe forum ( din cate tin minte) Razvan a decis (cred ca mai erau si alte persoane) ca nu este etic si nici legal sa fac asta (dreptul de copyright) parere la care am subscris si eu, desi stiu ca este foarte dificil pt un acvarist din Romania sa isi iradieze creierul in fata monitorului cautand (de multe ori nici nu stii ce sa cauti) informatii din stufoasele nimicuri care se scriu pe net.
Pana in prezent posed cateva carti despre plante(boscheti, cum le zici tu), bolil ale pestilor si atlase de acvaristica carora li-se vor alatura in curand cateva titluri semnate Takashi Amano, daca "greii" forumului vor decide ca nu este nici o problema sa impart copii prin intermediul lui, atunci nci o problema.

Nu am inteles de ce ai sters si ai blocat topicul in care mi-am spus parerea despre atitudinea ta de ..............Cei ce nu stiu despre ce e vorba le ofer la dispozitie acest link interzis sub :18: .
Asa ca draga "guru" ca sa parafrazez o expresie de a ta "las-o mai subtirelu" .
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Io propun sa ne "razboim" in poze cu acvarii intretinute fie cu produsele marilor firme, fie cu produse autohtone. Vor "cistiga" cei ce prezinta realizari acvaristice mai frumoase. De fapt va cistiga acvaristica de la noi !" Argumentu' suprem sa fie calitatea acvariului .

Poze: smilie ... Poze cu plante
bozeta
Member
[Avatar]

Joined: 13/02/2004 21:38:03
Messages: 264
Location: Iasi
IP:
Offline

Eu mai sus vorbeam de lipsa de bun simt si respect nu de "razboi" in poze sau in afirmatii de genul "cat de expert sunt eu..."
In primul topic pe care l-am scris expuneam o alternativa pe care o impartasesc acvaristi cu greutate: Diana Walstadt sau Christel Kasselman, nu doar de razesul bozeta si nu am zis ca aceasta metoda va eclipsa marcile de prestigiu in domeniu ( cum observ ca va grabiti sa trageti toti concluzie).
Nu are rost sa o mai lungesc asa ca observand ca audienta o cere am sa pun cateva fotografii cu unul din acvariile mele (personale), de fapt singurul care se poate preta la asa ceva(restul sunt pepiniere) iar daca "juriul" imi va permite am sa incerc sa fotografiez si cateva acvarii la care am contribuit.
[Yahoo!] [ICQ]
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

as inclina sa te incurajez sa pui poze si cu pepinierele, cine stie sa "citeasca printre rinduri" in pozele alea, poate va avea multe de dedus-invatat....

personal m-ar interesa, chit ca in veci nu ma voi apuca sa fac experiente si experimente, din lipsa de timp, spatiu si mai ales cunostinte in domeniu, dar... o idee "furata" de la unu' pusa cap la cap cu o alta idee "furata" de la altul... mai sti unde poate sa duca????
asta daca nu te deranjaza "micul" furt de idei.
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

bozeta wrote:Nu am mai scris nimic pentru ca mi-ai taiat tot elanul prin comentariile tale.


Dar dragul meu, tu faci o adevarata fixatie pentru persoana mea care, in calitatea pe care (inca) o detin...cea de administrator al forumului am datoria de a verifica si toate ineptiile pe care le debiteaza diversii prestatori. Daca ai stii tu peste cati crescatori profesionisti de discusi, utilizatori de tehnologii avansate , reproducatori consacrati etc avem parte zilnic...te-ai mai linistii si ai intelege mai bine solicitarile mele.

In fond cu ce ti-am pacatuit?...te-am invitat alaturi de razvan si chiar si de altii dupa cum bagi si tu de seama sa iti prezinti realizarile cu solurile tale nimic mai inofensiv.

Cum ai stiut sa le descrii ca "de exceptie" asa trebuie sa ne prezinti si noua in anii tai grei de experienta acumulata in lucrul cu astfel de soluri, un eventual buletin de analiza care sa ne convinga despre eficacitatea lor.

Ce efecte secundare au ele (alge sau nu) sau cat de "prietenoase sunt" cu plantele, eventual un studiu comparativ cu un alt sol produs de unii deja recunoscuti.
Firesc ca sunt interesat sa aflu daca ai crescut ceva mai deosebit pe solurile alea, caci nu te supara …dar pus pe ganduri de cele relatate de tine am vrut sa verific ce plante mai deosebite (si implicit mai greu de crescut) detii in colectie...

Iarasi te rog sa nu te superi (vezi ce politicos sunt ca sa nu iti tai din elan) am vazut fo` 2 poze, cu plante, la tine in galerie.
Una cu neshte cotoare cu doua frunze de Anubias si alta pare-mi se cu o Bacopa inalguita…nu e exact ce asteptam de la tine
Acuma sa ma ierte Dumnezeu daca imi vi cu banalitati d`astea de cresc si`n piatra seaca o sa-ti spun ca si io pppaaa vremea lu` Piticu faceam niste plante in nisip chior...rar imbunatatit cu turba daca gaseam cu sacrificii...da asta nu ma facea atat de inconstient incat sa ma cred fru`n Holger Windeløv al vremurilor alea. Aveam neshte amazonicusi superbi de mai trageau si tija
Pai fratele meu razes de ce te superi tu pppaaa mine... asta am vazut la galeria ta asta judec

Eu cu solurile "handicapatilor" alora de la Dupla cresc bine-merci cateva plante pe care alti specialisti in ale solurilor minune imi ghicisera in bobi ca nu o sa treaca 2 saptamani si o vor mierlii instant…dara mite sa am si pui de la ele.

Cand vorbesc de raritati eu expun cateva plante care nu le gasesti pe toate drumurile si despre care macar ai certitudinea ca le-ai vazut in poze la mine …deci poti sa iti dai cu parerea despre cum se dezvolta pe acele soluri ale firmelor despre care ti-am vorbit. De obicei sunt hibrizi sau plante mai delicate care fara de aditie de CO2, o lumina mai acatarii, un fertilizant de calitate, un sol mai apropiat de ce e in natura nu prea misca.

As vrea sa te intreb daca ai cumva poze care dovedesc cum se dezvolva una din plantele pe care ti le enumar mai jos in solurile tale ca sa avem termen de comparatie (si nu din laudarosenie precum probabil te-ai gandii) vis-a-vis de ritm de crestere, culoare, dezvoltare etc.:
Echinodorus DEVIL EYE , Echinodorus kleiner baer, Echinodorus horizontalis, Echinodorus 3x barthii, Echinodorus oriental, Echinodorus Red Flame, Echinodorus aparth, Echinodorus schlueteri 'Leopard', Microsorum pteropus Windelov, Aponogeton madagascariensis, Barclaya longifolia, Cabomba furcáta (C. piauhyensis), Eusteralis stellata, Eusteralis sp., Lilaeopsis novae-zelandiae, alaturi dddaaa "jdemiile" ddaaa Cryptocoryne si Anubiasi ca sa-ti exemplific doar cateva din plantele pe care le detin in acvariu si cu care am lucrat cu acele soluri de la Dupla.
Mult-putin (ca eu nu am "pepiniere" din lipsa de spatiu) atat mi-a incaput in bazin si totul a mers

Nu inseamna ca daca cineva te intreaba te si ia in bascalie si incearca sa-ti taie elanu`

Eu am plantele astea sau astea pe care le-a vazut toata lumea la galerie si multi dintre cei ce ne intalnim duminica chiar live, deci d`aia te intreb de ele si de relatia lor cu solurile tale caci cu solurile mele a vazut o lume intreaga.

Acuma ce sa-ti zic cred si eu ca as fi mai interesat de a vedea imagini din pepinierele tale(vorba lui razvan)...caci asa imaginile din bazinele de decor, de vreme ce ai numa unu` nu te pot judeca daca acum nu iti merge totul ceas.
Uneori (cel putin asa fac eu) am momente in care datorita lipsei de spatiu sacrific frumusetea intregului pentru o planta anume pe care vreau sa o lucrez.

Toate plantele de mai sus au dat rezultate crescute dupa metodele de care iti vorbeam. La toate, cu exceptia Aponogetonului care acum este la stadiu de vrea sa infloreasca sau nu , am avut tije, flori sau pui.

Asta iti ceream si eu sa imi arati plante dificile care au avut rezultate remarcabile crescute in solurile tale…nimic mai mult, nimic rau in asta.

Cand te-am intrebat daca ai facut vre-un studiu/analiza pe sol te-am intrebat in cunostinta de cauza, meseria de ecolog in care activez de ceva ani m-a obligat sa parcurg cateva materii din domenii conexe acvaristicii….una dintre ele Pedologia despre care ti-a mai atreas atentia (am impresia) inclusiv un concitadin de-al tau, deci poti sa o iei ca pe o curiozitate daca asta te ajuta sa ai mai mult elan...si daca putem sa avem un dialog tehnic/stiintific fundamentat sau incep sa discut cu tine ca si cu aia de la Piata Obor care imi dau pamant d`ala negru ca-i mai bun pentru florile de la gradina .


Despre atlasul cu plante de acvariu, as putea sa il pun la dispozitie oricand,


Eu imi aduc aminte ca am avut un schimb de pm-uri care rezolvase modul de tansmitere fara ca legea drepturilor de autor sa fie eludata :-) Considera deci ca eram in asteptare materialului si am vrut sa iti reamintesc, asta-i tot si nu poate decat sa ma bucure daca in continuare mai am sanse sa il primesc.
Faptul ca ai citit cartile de tine enumerate nu poate decat sa dovedeasca preocupare…ma bucura si asta
Dar atunci nu inteleg de ce oameni de talia celor enuntati de tine mai sus ca autori te-au facut sa ramai cu ideea ca o sa iei soluri din Romania care prin simplul fapt ca au culoare asemanatoare au si continut asemanator cu cel de la tropice…ca zau ca nu e asa.

Mi-as dorii si eu sa sap in gradina si sa nu mai arunc banii pe fereastra celor de la firmele ce-mi sunt mie dragi da` nu tine…


In incheiere iti mai repet si tie odat` ca sa-ti intre bine`n cap si tie (desi nu sunt obligat de nimeni si nimic sa iti dau socoteala si sa te indemn sa mai citesti odata regulamentul): nu o persoana poate sa iti stearga tie ce ai scris, nu o persoana te baneaza daca e cazul ci toate aceste lucruri sunt decise de un grup de administratori in urma unui vot secret ...si crede-ma ca asa au stat lucrurile...si in cazul tau si in cazul altora
Topicul a fost inchis pentru ca persoana care deschisese isi aflase informatia de care avea nevoie iar topicul degenerase.
As merge mai departe, uite tocmai d`aia nu a mai fost lasat deschis ca sa nu se trezeasca unu` ca tine sa inceapa sa intre intr-o polemica interminabila si fara legatura cu acvaristica.
Da daca asta-i singurul tau of...uite ti-l deschid la loc peste ca sa nu zici ca nu sunt boier Da la ce crezi ca o sa-ti foloseasca???

Despre cat de deranjat si puritan esti dragul meu in legatura cu linkul prezentat iti scriu si tie ca si lui sile : ia cu copy /paste titlurile celor doi autori indicati de sile, da un search pe google si o sa ti se deschida linkul indicat de mine
Era un exemplu concludent vis-a-vis de ceea ce inseamna coincidenta…in contextul celor discutate de noi...asa ca hai sa nu ne mai dam domnisoare ca am inteles din fisa ta de prezentare ca esti deja la facultate

In incheiere ca o dova daca lucrurile vis-a -vis de decizii stau asa cum zic eu o sa vezi ca exprimarea ta de mai jos:
in care mi-am spus parerea despre atitudinea ta de ..............Cei ce nu stiu despre ce e vorba le ofer la dispozitie acest link interzis sub .
Asa ca draga "guru"ca sa parafrazez o expresie de a ta "las-o mai subtirelu" .

nu o sa fie judecata de mine ci de tot grupul de admini …asa ca eu ii las pe ei sa decida dar pot sa iti garantez ca deja ai castigat un :ycard:
Am constatat ca lumea are o placere nebuna dupa ce l-a colectionat pe primul in loc sa se racoreasca si sa analizeze greselile facute si modul de exprimare ce ma obliga in cazul de fata sa ma trag de sireturi cu tine desi nu ne cunoastem...sa mai colectioneze rapid inca unu ...de data asta rosu si definitiv.
As fi sperat la un pic mai mult respect daca nu pentru efortul facut de a sta ore in sir spre a pieptana toate bazaconiile debitate de dddaaa toti nebunii pamantului pe forum, daca nu pentru lucrurile pe care le vei fi descoperit si cu ajutoru` meu...macar pentru diferenta de varsta in virtutea bunului simt pe care-l tot invoci. Diferenta care printr-un calcul sumar (in speranta ca ai fost un student eminent si nu o loaza) ma face sa ma gandesc la fo` 15-20 de ani peste matale...
Da zau ca nu conteaza si nu port ranchiuna.
Tu sa nu faci la fel ca aialalti...zau mi-ar parea rau sa privam forumul de aportul unui tip asa experimentat precum sustii ca esti

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
MihaiCalin
Membru de baza

Joined: 19/10/2002 15:28:40
Messages: 317
Location: iasi
IP:
Offline

Interesanta dezbatere... . Dreptate aveti amandoi. Va inteleg domnu Sandu indignarea...doar substratul dupla a costat foarte multi bani. Nu contest eficienta lui...ca si eu folosesc Laterita care costa destuuul. Am folosit si substrat sera. Dar sincer am avut rezultate si cu un substrat mai simplu (a se vedea ozelotoul din galerie).
Echinodorusii trebuie sa recunoasteti nu sunt asa de pretentiosi. Desigur dau rezultate mai bune cu un adaos de micro si macroelemente...am vazut cu ochii mei. Interesant este ca am avut si eu x barthii..(nu stiu daca este diferenta fatza de 3xbarthii), si puii nu semanau cu ai dvs. Fain echino Devil Eye...pacat ca nu am de unde sa fac rost .Momentam ma pot lauda si eu cu vreo 15 ozeloti care mi-au mai ramas si un Echinodorus Leopard brand new. Si cu inca ceva...: un Lotus rosu pe care l-am cumparat la un pretz modic de la..bozeetaaa .Plus o inca muulte altele...da nu ma laud cu ele
Sincer...il cunosc de ceva timp si am vazut ce poate..in domeniul acvaristicii desigur. Si eu zic ca ar trebui incurajat si nicidecum pus la zid pentru ca a cutezat sa incerce o alternativa.
Si nu cred forumul este dedicat excluziv pentru reclama la firme de prestigiu ci si pentru a impartasi experiente proprii in domeniu...fiecare poate sa le adopte sau nu...
Eu am 13 ani de acvaristica, si da cand tineam pestii in borcan si pana acuma am incercat multe soluri. Dar cateodata pe langa cele de firma imi place sa mai incerc si ceva costom made...Nu ma laud ca sunt expert da unele chiar dau rezultate (din intamplare recunosc ).
Bozeta ( nu botez cum scria cineva) chiar studiaza unele soluri in comparatie cu mine. Si nu cred ca are intentii rele..ca doar nu vrajeste si nu obliga pe nimeni sa-i cumpere "solurile minune" ci pur si simplu expune parerile si rezultatele lui. Eu oricum mai mai intanesc cu el si mai vorbim pe tema asta.
UUfff ce ma mai intind la povesti...haideti sa lasam nervii si orgoliile la o parte si sa purtam discutii productive.
Inchei aici interventia mea cu speranta ca nu am suparat pe nimeni.
Cu repsect...Mihai Calin
PS: frumoase plante domnu Sandu...pacat ca pe la Iasi sunt greu pe procurat deocamdata
[Email] [Yahoo!]
bozeta
Member
[Avatar]

Joined: 13/02/2004 21:38:03
Messages: 264
Location: Iasi
IP:
Offline

Mersi pt caronas, astept si opinia celorlalti moderatori.
Daca ai fi citit atent ce am scris pana acum nu ai mai fi deviat asa mult de la subiect ( chiar crezi ca am nevoie de buletine de analize si de studii comaparative sau de colectii de plante .....m-am considerat expert in avaristica....sau multe altele pe care le-ai scris?????).
Ce pot sa mai zic, ma simt invins (nu a fost nicum vorba de un duel) sper sa te bucuri de gloria acestei victorii.
Daca vrei sa rezolvam (daca poate fi vorba de asa ceva ) toata aceasta situatie neplacuta la care s-a ajuns, ti-am last pe pm nr meu de telefon, suna-ma sau da un bip si te voi suna eu.
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Mitica wrote:Sandu ne-a aratat ca stie si poate.. Bozeta, e randul tau
Nu ma refeream doar la Sandu si la bozeta ! As vrea ca toti cei de pe forum sa-si prezinte acvariile si solurile pe care le-au folosit . Apoi n-are decit lumea sa decida care substrat sau fertilizant da rezultate. Din discutii nu cred ca ajungem la o concluzie. Doar pozele cu plante ne pot convinge de calitatea unui substrat sau fertilizant sau tub de neon. Galeria foto asteapta poze de calitate de la toata lumea .
Acuma astept rezultatele la un acvariu de 300 litri cu Terralit luat de pe Shop si urmeaza poze, nu inteleg de unde atita dezinteres in a va prezenta si voi pe forum realizarile .

Eu pregatesc vreo 100 de poze cu citeva zeci de specii de plante care mi-au trecut prin mina. In stadii de dezvoltare diferite, culori diferite ale aceleasi plante in functie de lumina ... Mai am de facut ceva poze. Deja sint vreo 30 Mega de poze. Din pacate interesul atit de scazut pe forum pentru plante smilie imi taie tot elanu' !

Poze: smilie ... Poze cu plante
hans
Senior member
[Avatar]

Joined: 09/10/2002 16:30:47
Messages: 612
Location: BUCURESTI
IP:
Offline

MARELE ALB wrote:Eu pregatesc vreo 100 de poze cu citeva zeci de specii de plante care mi-au trecut prin mina. In stadii de dezvoltare diferite, culori diferite ale aceleasi plante in functie de lumina ... Mai am de facut ceva poze. Deja sint vreo 30 Mega de poze. Din pacate interesul atit de scazut pe forum pentru plante smilie imi taie tot elanu' !


Unde sunt pozele? Pune-le undeva la vedere si lasa vrajeala cu oameni neinteresati de plante ....ca se mai gasesc cativa defecti carora sa le placa plantele.
razvan
Membru banat

Joined: 21/11/2001 02:00:00
Messages: 2878
IP:
Offline

si in ideea de a "linisti spiritele" propun spre exemplificare site-ul asta

a fost pomenit mai demult de cineva, nu mai stiu cine, dar l-am folosit ca exemplificare deoarece, cam la asa ceva ma asteptam de la topicul asta.

vreau sa scot in evidenta faptul ca exista "printre noi" (persoana de fatza nu se exclude, cirpaci fiind) IMPATIMITI ai acestui hobbi, carora nu le da mana , sau chiar daca le-ar da tot pe solutii cirpacistice ar merge, pentru realizarea UNUI acvariu care sa NU fie o concurenta pentru amano, dar SA DEA frumos in ochii unor neinitiati.... ca sa spun altfel, nu vreau un aston martin sau mertzan, ci un wartburg FOARTE bine intretinut, sau o pobeda tunata gen hot road ;)
Alex
Administrator
[Avatar]

Joined: 28/07/2004 22:32:30
Messages: 4189
Location: Bucur-Obor
IP:
Offline

bozeta wrote:Mersi pentru caronas, astept si opinia celorlalti moderatori.


Nu ai de ce sa-mi multumesti personal, cartonasul este rezultatul decizei mele si a celorlalti moderatori

bozeta wrote:Daca ai fi citit atent ce am scris pana acum nu ai mai fi deviat asa mult de la subiect ( chiar crezi ca am nevoie de buletine de analize si de studii comaparative sau de colectii de plante .....m-am considerat expert in avaristica....sau multe altele pe care le-ai scris?????).


Pai asta e ca am citit si am si inteles ce ai scris si nu mi-a placut ce ar putea si altii sa inteleaga din cele scrise de tine.

Uite o sa discut pasaj cu pasaj ceea ce a deranjat:

B:De ce nu incerci o varianta mai ieftina ,mai romaneasca si mai naturala?
Pentru ca el intrebase de o varianta cat mai buna de substrat nu cat mai ieftina

B:Satisfactiile vor fi mult mai mari cand stii ca "pamantul" patrie poate sa faca ,cu foarte mici diferente, acelasi lucru cu duplaritul asiaticilor.
Satisfactiile o sa fie mai mari cand om avea teritorii pe terenul asiaticilor si ala prin ocupatie se va numii "pamantul" patriei...altfel nu exista termen de compartie. Si daca nu ma crezi pe mine du-te la orice laborator din Romania si o sa-ti confirme asta.

B:Cu placere,nu am nimic de ascuns ca doar nu am inventat eu natura asa cum inceraca Dupla ,Dennerle sau unii acvaristi autohtoni sa ne demonstreze.
Dupla, Dennerle nu incearca sa dovedeasca nimic. Pur si simmplu au printre cele mai vandabile produse pe profil. Banuiesc ca asta este o garantie suficienta a caliatatii.

Ca sa zic asa iti marturisesc sincer ca pe mine datu` asta la gioale m-a deranjat cel mai tare atat timp cat a fost si asezonat si cu apropouri de tipu`acvaristii autohtoni care le canta in struna la capitalistii nemernici

Pentru ca in final sa vi cu solutia simpla si de efect pe care in fapt o propuneai ...adica:

B:De ceva timp ma ocup de amenajatul acavriilor si de "preparatul" unor substraturi pentru ele si sunt f multumit de ce am putut realiza pana acum. …adica ii serveai solutia.

In concluzieiti scriu tie si tutror celorlalti care mai au intentii similare)

Nu se mai toleraza pe forum prezentarea unor solutii empirice drept solutiile ideale.
A existat o perioada pe acest forum cand unu` si altu` isi vindea ce producea pe genunchi pe la noi sau pe taraba si pentru a-si asigura credibilitate/vandabilitate dadea in ceea ce era produs de marca invocand pretul si calitatea chipurile similara.
Nimic mai fals.

Vremea aia a apus!

Nimeni nu mai poate venii cu ceva!

Asta a facut obiectul unei alte strategii de moderare…a altui grup de moderatori...noi nu acceptam asa ceva... cel putin nu cat eu o sa fiu acolo la moderare.

Asa spre exemplu a existat o perioada cand nu era bine sa ai acvarii mari, CO2, plante asiatice emerse, filtrare cu altceva decat cu buretele cu bulburuci.
Toate au trecut.
Totul s-a rezolvat in timp...mult timp pierdut,cu lupta, cu contre, cu scanda... caci inertia si interesele unora trageau spre derizoriu.

Cine vrea sa-si promoveze astfel de produse este liber sa o faca pe un forum de maini indemanatice dar NU aici.


Nimeni nu va cenzureaza insa in a va prezenta experientele cu titlu informativ(chiar ne-am bucura sa existe proiecte indelungate al caror finalizare sa fie prezentata sub forma unui articoll).

Dar nimeni nu o sa va mai accepte atitudini de tipul ce am eu e mai bun findca e facut de mine, pe genunchi , da aceleasi rezultate si uite e mai ieftin ...cumparati!Aia de la firma cutare sunt scumpi si fraieri

Mentalitatea asta retrograda ne-a tinut pe loc ani buni de zile.
Indoiala strecurata abil intre a lua decizia unei solutii testate dar mai scumpe sau a opta pentru ceva mai ieftin ce "pare la fel de bun" si "no brand", ne-a costat!

Faptul ca unii s-au increzut in promisiunile miraculoase a unor asa zise "produse de succes" ne-a tinut in loc cu acvaristica.

bozeta wrote:Ce pot sa mai zic, ma simt invins (nu a fost nicum vorba de un duel) sper sa te bucuri de gloria acestei victorii.


Ce bucurie ce duel???...
Multi dintre noi au ajuns la o varsta care au alte batalii mult mai importante si mai serioase in viata decat discutiile pe un forum.
Ce glorie cand noi inca ne zbatem in a decide daca are sens sau nu sa punem un sol mai de Doamne ajuta in anul 2005
Asta nu e victori e infrangere curata sa realizezi ca de ani de zile iti bati capu` sa convingi lumea si periodic apar oameni ce cred ca au inventat ei roata…
In rest iti apreciez oferta de rezolvare (fara nici o urma de ironie in glas). Nu cred sa mai fiu nevoit sa apelez la ea.
In schimbul ei apreciaza si tu faptul ca la ora asta inca mai scrii pe acest forum in ciuda atitudinii mele de ....(si de ce sa ne mai ferim de puncte...de kkt) asa fals "guru" cum sunt
Apropos, rankul respectiv (nu stiu daca cunosti) nu are nici o legatura cu fru`n renume dobandit in urma cunostiintelor pe care le-am impartasit pe forum ci tot de la un scandal provocat de un fost membru enervat la culme ca prezentam un proiect de-al meu privitor la niste Scalari Diamond .
E tipic romanesc …scandalu a incitat mai mult si atunci decat proiectul in sine :-) smilie

Am sa inchid topicul. E o decizie unilaterala de linistirea spiritelor ce poate fi revocata la cererea ta in cazul in care chiar vrei sa iti mai prezinti ceva strict legat de experienta ta cu solurile.
Eu insa te-as sfatuii sa pui mana sa scrii un articol, sa il captusesti cu poze, materiale doveditoare si in timp sa poti sa ne prezinti ceva care chiar sa ne rupa gura....chiar si mie.
Voi fi primul care se va bucura sa ti-l introduca la galeria de articole a forumului.

Ca o dovada in plus ca nici unul dintre noi nu are bucuria razbelului declar jocurile inchise ...dar concluzia sugerata de mine acolo sper sa dea de gandit tuturor celor care mai au de gand sa procedeze la fel ca tine.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Sandu wrote:Mentalitatea asta retrograda ne-a tinut pe loc ani buni de zile.
Indoiala strecurata abil intre a lua decizia unei solutii testate dar mai scumpe sau a opta pentru ceva mai ieftin ce "pare la fel de bun" si "no brand", ne-a costat!

Faptul ca unii s-au increzut in promisiunile miraculoase a unor asa zise "produse de succes" ne-a tinut in loc cu acvaristica.


Personal sustin acest punct de vedere. Vrajeala unuia/unora au tinut pe loc acvaristica. Rasfoiam ieri "Nature Aquarium World, Book 3", acvarii ce par perfect realizabile acum, insa erau din 1993. Deci fratilor suntem cu 12 ani in urma Asiei. Daca o sa folosim soluri minune si solutii garantate de unul si de altul, cred ca decalajul va fi din ce in ce mai mare.

Strugurii vor fi intotdeauna acrii.
Puteam spre exemplu sa folosim teste de NO2/NO3 de la Sera (nu inseamna ca nu sunt bune), dar deoarece chiar ne intereseaza ceea ce se petrece in acvariu am mai scos ceva banuti si le-am luat de la Aquarium Systems.
De la Prodibio se pot achizitiona o gama variata de "bacterii" sau solutii. Pentru startarea bazinului, pt ciclare, pt transportul pestilor, pt reducera nivelului de amoniac, plus alte solutii pt intretinere. Intrebarea este: le cumpara cineva in Romania?
Sa vedem la plante! O sa pun luni un catalog cu plante pt precomenzi sa vedem cat de multi se inghesuie. Suntem in stare in 1700 de oameni sa facem un import minim de plante de calitate? Sunt sigur ca NU!
Pt ca in afara de o mana de oameni care mai sunt si luati la misto, nu intereseaza pe nimeni.

Topicul ramane inchis. .

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
 
Forum Index » Plante de acvariu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com