[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mini nano  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai crevetii ii poti lua de-acuma. Varianta pe care ti-am propus-o a fost cu crevetii in apa. Prin schimburile dese de apa, faci treaba bacteriilor din filtru. Elimini amoniac, nitriti, nitrati, toate nenororcirile. Iar dupa ce iei filtrul, continui schimburile de apa inca vreo 3-4 saptamani pana se formeaza colonii de bacterii

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ok, am lamurit cateva puncte, esentiale

Cum fac cu lumina? Ce fel de leduri sa pun? Care specie de moss e cel mai usor de intretinut? Ca nu pot baga crevetii pana nu bag moss-ul ca saracii nu vad cum ar sta fericiti doar cu un amarat de nisip.

si inca ceva: ce fel de radacini pot baga in acvariu? Ca nu stiu unde sa gasesc radacini de vita asa mici si ma gandeam sa caut alt tip de lemn.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2011 19:05:14

kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu conifere, din cauza rasinilor pe care le contin. Poti folosi crengi de salcie creata pe care le poti modela un pic daca le scufunzi in apa clocotita, le legi cu o ata/sfoara, uscate fortat in cuptor de exemplu si apoi imbibate in apa ca sa nu pluteasca. Sau le poti folosi doar tratate, fara sa le mai modelezi. Tratate adica fierte de cateva ori in apa cu sare si apa simpla.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

si nici nuc,arata foarte bine dar este foarte periculos...
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

flyer01 wrote:si nici nuc,arata foarte bine dar este foarte periculos...

De ce spui asta? Nu te contrazic, dar habar n-am de ce ar fi periculos. Din cauza iodului?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ultima nelamurire este privitoare la iluminarea cu led-uri. Am citit ca moss-ul va creste si in lumina slaba dar cu cat e mai multa cu atat va creste mai bine. In concluzie, daca pun doar o radacina impodobita cu moss, cata lumina ar trebui sa pun? Led-urile obisnuite, la metraj, sunt bune?
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am pus led-urile, sper sa fie suficienta lumina, cred ca nu dau mai mult de 3W...dar asta este, deocamdata o sa incep asa. Am facut rost pt moment de o panarama de filtru, resun mini parca se numeste, il am de vreo 4-5 ani de cand imi luasem o broasca de florida si era mica si eu eram total pe langa tot.....oricum, scrie pe el ca are un debit de 200l/H si probabil ca o sa ii pun un burete albastru pt ca acum il are pe cel original, unul negru dar nu in stare f buna. M-am gandit ca decat deloc tot e bine si atat.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

coana_andreea wrote:Am facut rost pt moment de o panarama de filtru, resun mini parca se numeste,

Nu sunt adeptul chinezariilor, dai sa fi uimita de debitul pe care il are piticania, iar la volum de apa pe care il va avea nano-ul tau s-ar putea sa cam faca un pic masina de spalat pe acolo.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai sa vad ce reuseste sa mestereasca la el sotul meu...ma gandeam la un tub cu gauri multe si mici ca sa mai disipe din putere. Ar merge?
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt convins ca ar merge, numai rabdare si indemanare sa fie dar dupa cate am vazut ca mestereste sotul tau ma indoiesc ca i-ar lipsi acestea doua.

[Email]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alber wrote:
flyer01 wrote:si nici nuc,arata foarte bine dar este foarte periculos...

De ce spui asta? Nu te contrazic, dar habar n-am de ce ar fi periculos. Din cauza iodului?

scuze de intarziere,uitasem de acest topic
intocmai de la iod in primul rand ,dar taninii din el produc prin hidroliza acid elagic.acesti tanini sunt taninuri galice care prin hidroliza acida sau enzimatica pun în libertate acizi fenolcarboxilici ?i oze care nu au ce cauta in acvarii.

ps:de mic copil stiu ca nucul nu e bun nici sa stai in el,dar nici la umbra lui
a se citii cu mare atentie si a se baga la cap ce scrie la precautii
http://ro.wikipedia.org/wiki/Nuc
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

asa, revin cu doua poze, abia am pus apa in el, buturuga si de ea am atasat niste riccia.

arata cam asa:
image

imi puteti spune ce planta este cea din spate pe care am focusat-o in poza asta? Am gasit printre riccia si am lasat-o.
image

Filtrul nu face deloc valuri, mi se pare a fi chiar ok. Vreau sa mai pun niste blyxa si niste hemianthus. Daca le pun nutrienti gen pastila la radacina, pot trai ok? O sa mai iau niste moss si sa il pun si pe crengutele acelea din spate si cred ca va arata mai bine si va fi ok pt crevetei.
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai ca il asteptam de mult sa il vad . Incepe sa prinda contur , imi place. poti incerca si ceva blyxa cu bile dealea la radacina, dar cred ca dupa va trebuie sa suplimentezi lumine , din cate stiu eu au nevoie de ceva mai multa lumine ele.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

lumina nu mai am cum sa pun, poate doar vreodata sa pun alt capac cu alta iluminare. Pt ca nu m-a lamurit nimeni privitor la led-uri, am pus 3 siruri care dau maxim 3W si din pacate e lumina alba, asa ca nu pot sa pun plante prea sofisticate ca nu prea cred ca ar rezista. Astept ceva sfaturi privitor la asta...

Pot sa bag crevetii deja, sau sa mai astept? Alber mi-a spus ca as putea sa fac ciclarea direct cu creveti....
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Nusj ce sa zic de micuti , nu am avut inca , dar daca el a zis inseamna ca stie el ce stie, deci bagai daca ii ai , sa-i vedem si ei zbenguinduse pe acolo .

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Planta este Ceratophyllum demersum. Eu am facut un fundal de toata frumusetea cu ea, dar trebuie sa ai grija ca atunci cand ajunge sus, sa o tai de la jumatate si sa plantezi langa (altfel frunzele de sus se desprind si plutesc deasupra apei... si fac mizerie). De asemenea trebuie sa ai grija sa ramana infipta in pietris, pentru ca nu dezvolta radacini. E o planta care mie unul imi place, chiar daca majoritatea o includ la categoria "plante de balta".

L.E. lasa-l cat de cat la ciclat. De fapt il poti ajuta cu nitrivec, bactozym sau alte solutii similare. Nu te lua dupa alber... el e cu marinele .

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2011 16:12:18

.
[Email] [Yahoo!]
Unualtu
Junior member
[Avatar]

IP:

foarte simpatic mini-acvariul, felicitari. ce lemn e buturuga?
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Fac o paranteza cu o precizare.
Eu nu cred ca iodul sau taninul ce formeaza acid elagic este periculos la nuc.
SI spun asta pentru ca acidul elagic are proprietati anti-proliferative si anti-oxidante care au generat un interes deosebit in sprijinul sanatatii umane si nu numai... ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ellagic_acid )
Iodul....nu mai insist pentru ca se stie.
Taninul din apa este cel responsabil de "apa neagra" atat de bine-cunoscuta amatorilor de Amazon... Da, in doze mari are un potential toxic, dar un lemn de nuc tratat bine nu contine atat de mult tanin ( http://en.wikipedia.org/wiki/Tannin )
Din cate stiu eu, juglona este substanta periculoasa la nuc pentru ca este o colina cu efect antibiotic, dar asupra plantelor. Este implicata in asa numita relatie inter-specifica de antibioza prin coline ce se manifesta intre specii de plante...nucul secreta juglona, pirul secreta agropirenul, pelinul secreta absintina, s.a.m.d.
De aici vine periculozitatea umbrei nucului, pentru ca, intr-adevar, sub el nu prea cresc alte plante.
In fine...este o parere strict personala, dar nu cred ca radacina de nuc, bine tratata, ar fi toxica in acvariu.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

buturuga e vita de vie, inca mai iese tanin din ea dar sper sa se rezolve prin schimburile de apa dese.
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Dragutel , ce volum are ca pare mic de tot!? din poze nu-i dau nici 5l ...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: