[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incalzire , racire ,filtrare acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am si uitat de reef ...

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 22:37:23

NightOwner
Membru de baza

IP:

m-am chinuit putin aseara (vreo 3 ore ) :-) sa montez filtrul JBL.
Am atasat si niste poze ... spuneti-mi parerea voastra visavis de rezultat .

[Thumb - IMG00121-20110126-0833.jpg]

[Thumb - IMG00123-20110126-0834.jpg]

[Thumb - IMG00122-20110126-0834.jpg]

NightOwner
Membru de baza

IP:

poze partea 2
[Thumb - IMG00126-20110126-0834.jpg]

[Thumb - IMG00124-20110126-0834.jpg]

NightOwner
Membru de baza

IP:

Ancistrus wrote:
tyna wrote:pentru iluminat , folosesc 2 proiectoare de 60 W cu becuri Halogen cumparate de la Bricostore.
Astea sunt pentru acvaristica http://marbotrade.bizoo.ro/vanzare/205426/Bec-acvarii-HSI-TD-150-W-AquaArc

Multumesc , sunt prea puternice . Acvariul are 110 - 120 L plin ochi . Am avut becuri de 150W si imi crestea temperatura foarte mult. Din ce am citit aici , recomandat ar fi 1 W / litru , asa ca am pus Halogene de 60W.
NightOwner
Membru de baza

IP:

filtrele folosite sunt cele standard , primele 3 straturi din burete si ultimul din niste tuburi ceramice . Sunt OK ? ar trebui sa cumpar alte medii de filtrare ?
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

arata bine pentru inceput,felicitari!
ca medii de filtrare ai putea sa inlocuiesti unul din straturile de burtete cu siporax,care este tot o ceramica,dar foate foarte buna.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

flyer01 wrote:ca medii de filtrare ai putea sa inlocuiesti unul din straturile de burtete cu siporax,care este tot o ceramica,dar foate foarte buna.

Si carbunele activ - daca este, la fel - se inlocuieste cu siporax. Carbunele activ se foloseste dupa efectuarea tratamentelor pentru a elimina substantele nocive din apa.
NightOwner
Membru de baza

IP:

acvariul are 110 - 120 L (aproximativ)
pestii sunt : 10 Neoni , 5 Scalari , 4 Colisa Lalia (2 albastrii 2 maro), 3 Colisa lalia roial red (2m , 1f) , 2 Poecilia velifera (1m , 1f) , 2 zebre , 1 black molly , 1 guppy rosu , 2 melci mari Pomaceea
plante: 3 tulpini higrofila , 1 cabomba , 1 vasilneria , niste smocuri de iarba ( nu stiu cum se numeste ) , 1 Egeria densa
ca fertilizant folosesc Feropol dar nu am alt substrat in afara de pietris 3-4 mm .
temperatura constanta 26 grade
PH 7,5
NH3/NH4 0

restul testelor mi-au depasit bugetul ( momentan ) :-)
nu am aditie de CO2

aveti ceva sfaturi ?
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
citeste articolul si ai sa vezi ca ai cam multi pestisori.pe viitor scalari aceia se fac prea mari pentru acvariul tau

daca nu ai substrat nu inseamna ca nu poti sa faci ceva cu pietrisul ala.pune in el jbl the 7 balls.vezi ca e un pachet de economie care iti da 7+13 la un pret bun.
daca ai putea sa iti faci o bomba de co2,sau sa rogi pe cineva din bucuresti sa iti faca ar fii bine.
daca nu,poti folosii si easy carbo,care pentru incepatori e o solutie mai practica decat o bomba.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2011 12:37:38

NightOwner
Membru de baza

IP:

flyer01 wrote:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
citeste articolul si ai sa vezi ca ai cam multi pestisori.pe viitor scalari aceia se fac prea mari pentru acvariul tau

daca nu ai substrat nu inseamna ca nu poti sa faci ceva cu pietrisul ala.pune in el jbl the 7 balls.vezi ca e un pachet de economie care iti da 7+13 la un pret bun.
daca ai putea sa iti faci o bomba de co2,sau sa rogi pe cineva din bucuresti sa iti faca ar fii bine.
daca nu,poti folosii si easy carbo,care pentru incepatori e o solutie mai practica decat o bomba.

Stiu ca sunt multi dar , deocamdata sunt mici . Am inteles ca scalarii se aleg perechi cand sunt mari. Astept sa identific o pereche si restul ii vand/donez. As mai da cele 2 zebre , 3 neoni si guppy . De restul m-am atasat si imi vine greu sa ma despart :-) . Daca sunt doritori sa-i ia ... cu placere.
Vreau sa mai dau si vasilneria , s-a lungit prea mult si a iesit din acvariu , ocupa mult spatiu si nu prea imi mai place , o dau si pe ea odata cu pestii.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

tyna wrote: As mai da cele 2 zebre , 3 neoni si guppy .

Atunci pune un anunt la Donatii.
tyna wrote: De restul m-am atasat si imi vine greu sa ma despart :-) .

Nu prea vad bine atitea Colise intr-un spatiu asa de mic. Mai devreme sau mai tirziu, masculii vor incepe lupta pentru teritoriu, vor alerga femelele in dorinta de a se imperechea, se va lasa cu victime. Nu te lasa pacalita de faptul ca sunt niste gourami mai mici. Comportamentul e acelasi ca la toate Anabantidaele..

Mai baga plante in bazin. Pestii pe care ii ai iubesc acvariile bine plantate. Iar Coliselor le trebuie si plante de suprafata (Pistia, Ceratopteris, Libnobium etc)
NightOwner
Membru de baza

IP:

flyer01 wrote:arata bine pentru inceput,felicitari!
ca medii de filtrare ai putea sa inlocuiesti unul din straturile de burtete cu siporax,care este tot o ceramica,dar foate foarte buna.

n-as putea inlocui direct ceramica cu care a fost livrat filtru cu siporax ? adica ... am impresia ca daca apa trece prin mai multi bureti e filtrata mai bine de aia n-as inlocui buretii :-)
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Aici sunt mai multe concepte cu care trebuie sa te familiarizezi.
Filtrarea poate fi de mai multe tipuri: mecanica, biologica si chimica. Filtrarea mecanica retine impuritatile si particulele mari. Cea biologica realizeaza ciclul azotului (daca nu citesti despre el, e ca si cum ai face acvaristica dupa ureche). Filtrarea chimica purifica apa si elimina anumite substante nocive, de exemplu carbonul care retine majoritatea substantelor din medicamente si este recomandat dupa tratament ca sa le elimine din apa.

Ideea ta cu buretii tine mai mult de filtrarea mecanica, insa o filtrare benefica pentru pesti inseamna neaparat o filtrare biologica buna.
Filtrarea biologica se realizeaza cel mai bine cand fluxul de apa este incetinit de catre un mediu foarte poros (inelele ceramice) pentru ca in porii aia se stabilesc niste bacterii care transforma substantele naturale toxice care altfel ar imbolnavi si chiar ucide pestii (si aici recomand sa citesti ciclul azotului - este un articol foarte bun aici pe site dar gasesti pe tot netul).

Ca o concluzie, chiar daca ai o filtrare mecanica buna, in lipsa unei filtrari biologice mediul tinde sa se degradeze lent si in final pestii vor avea de suferit, fie fiind bolnavi, crestere afectata, apatie, moarte

LE Foarte multi acvaristi recomanda, ca intr-un filtru de tip canistra sa fie un prim strat de bureti si/sau ceramica mai putin calitativa, al doilea cu ceramica calitativa (de fapt este din sticla sinterizata) cum ar fi Sera Siporax, JBL Sintomec si altele, si ultimul strat mai subtire cu bureti sau mai bine cu perlon. Asta in ordinea in care curge apa. Deci in canistra ta ar trebui sa lasi jos de tot acele ceramice cu care a venit filtrul. Sertarul 2 si 3 bagi JBL Sintomec si ultimul de sus il lasi asa. Daca nu esti fericita si ti se pare ca ai impuritati in apa, poti scoate din ultimul sertar un burete si sa bagi vata de perlon ([e care o gasesti tot la magazine JBL Symec cred).
Atentie: cand faci schimbari de medii de filtrare nu se schimba toate odata. Intai inlocuiesti sertarul 2, lasi 2 saptamani, sertarul 3, apoi primul de jos. La ultimul de sus poti umbla cand vrei, dar e bine sa nu freci prea mult filtru cu inchis deschis. De-aia iti spun, daca bagi perlon, va trebui sa umbli lunar sau la 2 luni sa-l schimbi.

Numai bine

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2011 14:06:16

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Am plecat eu pe campii sau vad 2 proiectoare cu halogen ? Chiar sunt singurul care le observa ?

.
[Email] [Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Am citit foarte atenta "ciclul azotului" , de aici am tras si concluzia ca acele bacterii nitrificatoare se formeaza in spongii buretelui ... acele bacterii formeaza filtrarea biologica de asta prefer sa pastrez buretii. Am inteles eu gresit ?
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ai inteles gresit, dar in ceramicele alea se formeaza de 10 ori (poate exagerez) mai multe bacterii decat in bureti.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
NightOwner
Membru de baza

IP:

djphazer wrote:Am plecat eu pe campii sau vad 2 proiectoare cu halogen ? Chiar sunt singurul care le observa ?

da, sunt 2 proiectoare cu halogen , becuri de 60W ... cele mai mici pe care le-am gasit.
Plantele par fericite s-au dublat in 2 saptamani , le-am facut program de luminat 8-14 pauza 17-24, deocamdata nu am alge si am cumparat si un JBL UV de 5W (preventiv) :-)
NightOwner
Membru de baza

IP:

bobesku wrote:Nu ai inteles gresit, dar in ceramicele alea se formeaza de 10 ori (poate exagerez) mai multe bacterii decat in bureti.

multumesc frumos :-)
asta nu reiese din acel articol

ma puteti ajuta sa identific si iarba aceea pe care am plantat-o in smocuri ? nu reusesc sa o gasesc si vreau sa vad daca se preteaza sa fac din ea un covor verde

This message was edited 1 time. Last update was at 26/01/2011 14:21:13

NightOwner
Membru de baza

IP:

revin cu poze noi ... cu s-a dezvoltat acvariul :-)
intre timp am pus substrat JBL proflora , am mai luat niste plante , am scazut putin temperatura de la 28 la 27 grade , s-a ciclat si filtrul jbl e900 , am scos filtrul resun , au crescut si pestii vazand cu ochii :-)
[Thumb - IMG00132-20110204-0751.jpg]

[Thumb - IMG00130-20110204-0750.jpg]

[Thumb - IMG00128-20110204-0750.jpg]

NightOwner
Membru de baza

IP:

si un filmulet aici: http://www.youtube.com/watch?v=neP1-5YGovg , facut azi dimineata

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: