piranha15 wrote:am fost sa vad piranha......exact la ce ma asteptam...PACU...ma duc furios la vanzatoare si spun:ma scuzati dar ce vindeti acolo sunt pacu nu piranha...si acesti pesti cresc foarte repede si mari...ea zice:nu... sunt piranha...doar ca sunt alta specie....Rezumatul pet-shopurilor din Romania care vand piranha....
Daca ai fost la petshopul de pe Mihai Viteazul (langa liceul nr. 1, singurul de altfel ca eu alt petshop nu stiu in Zalau) iti pot garanta ca vanzatoarea e o habarnista cu diploma.

Ca un exemplu, intr-o zi, trecand pe acolo sa vad daca au adus ceva plante, am prins o discutie intre dansa

si un client care ii explica cum ca are un acvariu de 15 litri si pe langa cei 2 "xifo" mai poate introduce 2 scalari ?

. Bineinteles ca raspunsul a fost "Sigur ca da, nu cresc mult mai mari decat sunt acuma" Aveau cam 1,5 - 2 cm... Asa ca nu te mira ca nu face diferenta intre un piranha si un pacu.
Oricum petshopul ala e foarte slab aprovizionat. Parerea mea e ca ar trebui sa te indrepti catre petshopuri din orase invecinate: Cluj, Oradea... etc, sau de la magazine on-line, gen Urbanpets, Zooplus, etc.
Inca un aspect bine de luat in seama ar fi sticla acvariului. La cei 300 - 400 litri necesari pentru a creste acei piranha vei avea nevoie de sticla de minimum 10 mm grosime sau chiar mai mare. Din proprie experienta iti spun ca nu se gaseste usor la noi in oras si nici la preturi mici. Fereste-te de geamgerii care executa acvarii. Mie a vrut sa-mi construiasca acvariul de 100 x 50 x 50 din sticla de 6 mm fara intaritori...

Ca sa vezi cat ii duce mintea pe unii....