[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu homemade  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Cipriandeco
Member
[Avatar]

IP:

Dar pentru o siguranta mai buna....nu ar fi rau sa ii pui o intaritura doua....
Mai asteapta sa vezi ce zic si cei mai experimentati in constructia acestor mici colturi de lume

Ce nu te omoara,te face mai puternic.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu cred ca este cazul sa pui intarituri la dimeniunile astea, important acum sa lasi cel putin 2 saptamini nemiscat

fostul user ozy
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu am acasa, adica in iasi un 90 x 50 x 45 fara intarituri, cu aceeasi sticla care o detii si tu, doar ca e mai mare in dimensiuni si nu am intaritoare.
poti misca acvariul dupa 7 zile, dar fara miscari bruste

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2010 16:26:32

florinank
Junior member
[Avatar]

IP:

la intaritoare nu cred ca e cazul sa te gandesti io am acasa unul cu lungimea de 125 si inaltime47 iam pus intarituri in H dar nu cred ca avea nevoie la cum se simte

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Cand o sal umpli cu apa ca sa faci proba atunci faci si masuratoarea cu firul de ata ca sa vezi ce burta face .
Daca burta trece de 4 mm atunci te poti gandi si la intaritoare.
[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles! Deocamdata stau linistit! Ma bazez pe ce imi spuneti! Multumesc

Omnia tempus habent!
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Dupa curatarea siliconului in exces (acvariul era destul de "mazgalit") am vazut si existenta unor bule de aer in lipitura. Unele sunt chiar pe margine daca pot spune asa si cred ca daca mai pun silicon se umplu, dar sunt si bule, nu mari, cred eu (cam 2 mm in diametru), la care pot ajunge doar daca tai lipitura, pentru ca sunt pe mijloc. M-am uitat doar la lipiturile dintre foile de sticla.
Lipitura dintre foi si fundul acvariului nu am analizat-o inca pentru ca ar trebui sa intorc acvariul.

Omnia tempus habent!
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Vezi de aceea este bine ca sa fi ajutat la lipirea primului acvariu de un coleg mai experimentat.
Nu umbla inca la lipituri ,am vazult acvarii care aveau bule si care functioneaza de ceva timp fara probleme.
[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Mersi Mihai, sfaturile tale chiar ma ajuta! Am vazut azi si la facultate un acvariu mai mare ca al meu (azi am avut curiozitatea sa ma uit la lipituri) care avea o gramada de bule de aer si chiar nu avea nici o problema vis a vis de pierderi de apa! Multumesc! Deocamdata nu ma pripesc! Oricum, as vrea sa pun niste benzi de hartie colanta in interiorul acvariului pentru a nu murdari iar sticla si sa mai fac o lipitura (pe interior) si sa las o pelicula de silicon, acolo unde se unesc foile de sticla, de vreo 1-2 mm grosime data de o cartela decupata la dimensiunea asta (in coltul cartelei cu care razuiesc siliconul) pentru a fi sigur ca nu o sa curga!
E bine?

Omnia tempus habent!
florinank
Junior member
[Avatar]

IP:

si al meu are bule mici de aer dar stau fara griji credema, are fund dublu incastrat si plus ca iam mai pus si inca doua fasii de sticla cu latimea de5cm (nu aveam ce face cu ele) lipite de fund si de lateralele lungi; ( la atata suprafata lipita cu silicon nu se putea sa nu fie bule) ceva in stilul intaritoarelor de deasupra, doar ca fara transversala. Cu completarea de silicon a colturilor e foarte buna ideea, in cazul asta se poate face un colt interior ca la carte.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2010 20:15:00

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Au trecut cam doua saptamani de când am lipit acvariul. Saptamâna trecuta am mai aplicat o pelicula de silicon cam de 2 mm doar pe interiorul acvariului, folosind hârtie autocolanta.
Mai stau o saptamâna pâna ii fac proba?
Oricum vreau sa ma apuc sa-i fac un capac. Am mai citit ceva pe aici si sper sa ma descurc.
La 140 l brut ajung vreo 80 wati ? Vreau neaparat sa pun si plante gen gazon.
Am pus o poza si cu marimea bulelor de aer care se mai întâlnesc pe ici colo în lipitura. Pentru a va face o idee de marimea lor, reamintesc ca acvariul e facut din sticla de 8 mm.
[Thumb - rsz_acv_1.jpg]

[Thumb - rsz_acv_2.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 06/12/2010 12:17:55

Omnia tempus habent!
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

continuare....
[Thumb - rsz_acv_4.jpg]

[Thumb - rsz_1acv_3.jpg]

Omnia tempus habent!
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in ultima poza, cred ca se vede un surplus de silicon care poate fi inlaturat, in rest se pare ca lipiturile sunt destul de bune.
in acelasi timp iti pot recomanda cateva corniere negre pentru colturile acvariului de 1x1cm latimea, de sus pana jos si una mai lata care va acoperi substratul + cel fertilizant de 5x3cm sau chiar 10x3 sau cum le voi gasi.
Daca tot trebuie sa faci capacul , nu te grabi ai face proba acvariului. Fao cand termini capacul.
80w, ar fi suficienti
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Radu.U wrote:in ultima poza, cred ca se vede un surplus de silicon care poate fi inlaturat, in rest se pare ca lipiturile sunt destul de bune.
in acelasi timp iti pot recomanda cateva corniere negre pentru colturile acvariului de 1x1cm latimea, de sus pana jos si una mai lata care va acoperi substratul + cel fertilizant de 5x3cm sau chiar 10x3 sau cum le voi gasi.
Daca tot trebuie sa faci capacul , nu te grabi ai face proba acvariului. Fao cand termini capacul.
80w, ar fi suficienti

Cornierele de 1cm x 1cm se pun pe interior, nu?
"una mai lata care va acoperi substratul + cel fertilizant de 5x3cm sau chiar 10x3 sau cum le voi gasi". Nu stiu la ce te referi ! Scuze!

Omnia tempus habent!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu, Radu spune sa pui acele corniere pe exterior, sa u se mai vada lipitura de silicon. Iar in partea de jos, un cornier cu latura din fata mai inalta, pentru a putea acoperi si substratul, sau o parte din substrat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Am inteles. Dar daca pun cornierul pe din afara, faptul ca o latura a cornierului (cea care mascheaza substratul) va intra sub acvariu (banuiesc) nu va afecta fundul acestuia? (adica sa nu se sparga)!

Omnia tempus habent!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

N-ar trebui, daca acel plastic este subtire si daca pui o placa de polistiren sub acvariu.
Dar ca sa fii mai sigur, ai doua variante. Ori tai din profil partea care vin sub acvariu si-l folosesti ca pe un platband, sau pur si simplu cauti o bucata de banda de mascare, ceva. Vezi prin magazinele de constructii sau bricolaj

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Uite ce am folosit eu la margina de sus ca sa nu se vada apa.
Adera foarte bine si cred ca poti taia fasii cu care sa imbraci colturile acvariului.
[Thumb - 07122010300.jpg]

[Thumb - 07122010297.jpg]

[Thumb - 07122010298.jpg]

[Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru sfaturi!

Omnia tempus habent!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: