[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
viermii ca hrana?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

In afara de tubi, eu am incercat o data cu rame de pamant, dar mi s-a parut complicat sa le tin pe loc. In cutia ermetica prindeau miros, din cutia deschisa evadau... Am preferat sa renunt.
De viermusi nu m-am apropiat. Nu pentru ca ar fi sau nu ar fi OK, ci dintr-un motiv mult mai subiectiv: cand ii vad mi se face o silaaaa...

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Netzu
Junior member

IP:

Nu esti pescar dalles!!!!!

Este adeavarat, desi sunt unele lucruri de spus. Viermii se pastreaza foarte bine pt cateva zile intr-o cutie inchisa de platic si capacul gaurit, in cutie sa fie faina de porumb. Cutia poate fii depozitata acum toamna afara si vara intr-un loc mai racoros. Rezista vreo 3 sau 4 zile. Astfel de cuti se gasesc la 1,5 RON in magazine de articole de pescuit...

Ramele din ceea ce stiu se pot pastra la fel intr-un recipient ( cu pamant, sau tot faina, de ce nu ) cu un capac gaurit, si rezista cateva zile.

Avantujul este ca stfel de hrana se gaseste la magazinele de pescuit si este foarte ieftina.... Astazi cand am cumparat viermi imi spunea tipul ala de acolo ca o sa aiba si larve de libelula vii, iti dai seama ce bucurie pe pesti....

Se pare ca nu prea se foloseste astfel de hrana pt acvariu.... din cate raspunsuri am primit pana acum. Oricum va multumesc pt raspunsuri.
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

dragul meu sa stii ca viermii se pastreaza in frigider 2-3 saptamani fara probleme.
a si inca ceva ,acesti viermi se folosesc inclusiv in medicina(cu ajutorul lor se indeparteaza tesutul necrozat dintr-o plaga)
pentru pestii tai cred ca sunt ok.
nu sunt purtatori de paraziti ca si tubii .
si rame poti sa le dai fara probleme(asta daca le mananca).
da vezi ca pana te hotarasti ce sa le dai sa nu moara de foame

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
Netzu
Junior member

IP:

bine dom' dotor!!! Am inteles si din cate stiu este bine sa urmezi sfaturile dotorului!!!!!!

Multumesc pt informatii!!!! :-)
jumbo
Member
[Avatar]

IP:

eu am uitat odata borcanelul cu viermusi pe balcon vreo 2 saptamani si cand l-am desfacut a evadat din el un roi de musculite asa ca ai grija sa nu iti umplii casa de muste

ride free
[WWW] [Yahoo!]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

la temperaturi scazute viermii isi reduc metabolismul cu aprox 75%.
daca ii tii in frigider rezista(chestie verificata, nu torn gogosi).

ale mele
[Email] [Yahoo!]
Netzu
Junior member

IP:

sunt total de acord cu frigiderul!!!!!!!!!!!! Avand in vedere ce temperaturi sunt acum afara spun ca este ok si daca ii tin afara!

Am hranit in seara asta piranha cu viermi!!!! Le place mancarea!!!!
La fel si un bimaculatus care la fel a apreciat viermi!!!!

Deci in cooperare cu Dotoru recomand aceasta hrana!!!!!!
furnici
Member
[Avatar]

IP:

nu cred ca ai tu vreo sansa sa ti se inbolnaveasca pirana sau sa faca vreo indigestie, cel putin de la viermisorii aia. poate mai tarziu, cand s-or antrena sa faca vreo indigestie de la vreun deget de-al tau. stiu un tip care a patit-o.asa ca ramai la viermi........

Visit furnicile!
[WWW] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Poti sa le dai viermisori de pescuit fara probleme. Tinuti cateva zile la rece intr-o cutie cu malai isi curata complet intestinul. Poti sa le dai si rame daca vrei, dar nu din cele de pesuit, rosii, pentru ca au un continut toxic. Cele mai bune sunt ramele de pamant tinute intr-o cutie cu niste muschi de padure sau pamant tot asa, cateva zile, pana cand se "curata" de mizerii intestinale.

... edited by koala ... pe viitor, am sa te rog sa te abtii de la astfel de sfaturi ... multumesc ! ...

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: