Pai SAE nu i-am ales. Aveam 4 in acvariul initial, plantat, si am dat 2, am ramas cu 2 pentru ca mi-s dragi. Dar sunt constient ca o sa trebuiasca sa-i scot la un moment dat...
De uitat dupa alge se uita in conditiile in care nu au nimic altceva de mancare.
Ohooooo, poze noi (ma rog ) si nu doar atat. Ci si frumoase. Nepriceputul din mine le apreciaza si le admira.
Succes cu noua provocare Radu, si sa vedem frumusetile alea la maturitate.
Sfaturi n-am ca nu ma pricep
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Revin si cu poze. Nu am mai facut poze pentru ca altceva nu am mai schimbat la el.
Turba aia nu are instructiuni de folosire. Eu am pus-o direct intr-un sertar de la filtru, in locul perlonului, pe care l-am scos de tot. In acelasi sertar, deasupra turbei, am pus un strat de burete (de la filtru).
Inainte sa o pun in filtru, am luat o bobita de-aia si am incercat sa o sfarm intre degete, inmuiata in apa. De farmat s-a farmat, dar nu s-a facut namol, cum ma asteptam, ci mai mult s-a spart in bucatele mai mici, si alea tari. Ma asteptam sa-mi ajunga si in acvariu destul de multa, dar... apa e limpede. Imi place mult cum s-a comportat.
O sa urmaresc pH-ul sa vad cat dureaza efectul. In momentul de fata, controller-ul tot valoarea aia de mai sus mi-o arata. (Controller care doar masoara, evident.)
Nimic nou la layout-ul propriu zis, nu am modificat nimic.
Trebuie sa gasesc niste crengi noi, ceva care sa-mi placa.
Acum am o alta problema: granulatia substratului mi se pare prea mare. Acuma imi dau seama ca mult mai bine ar fi dat cu nisip de rau, mai fin. Ma bate un gand sa fac o schimbare in directia asta, dar nu imi dau seama de o abordare cat mai simpla.
Cum spuneam, nimic schimbat la layout, dar avem locatari noi! Am mai bagat niste "cateva" bucati, par toti a fi brown. Acu' pozele:
Cam atat deocamdata. A, si salutari de pe malul marii!
Nu am mai scris demult aici, nu am avut timp/chef sa le mai fac poze.
Dar revin:
Asa cum ma asteptam (din pacate), din 13 exemplare, au crescut frumos si bine cam vreo 8 - 9. Restul au ramas mici de tot si nu prea-i mai vad cu sanse de revenire. Nici nu stiu ce sa fac cu ei...
Diferenta intre ei (cei care au crescut bine) era maricica, dar incet incet s-ar parea ca se egaleaza. In rest... nimic spectaculos. Nici macar boli. Nici cand am uitat sa pun incalzitorul inapoi in priza dupa un schimb de apa si au stat 2 zile la vreo 21 de grade.
Totu' bine si-nainte.
LE: Am uitat sa spun ca am schimbat luminile, m-am inspirat de la pomi.
This message was edited 1 time. Last update was at 16/11/2010 23:59:29
Multumesc.
Poza nu e cea mai fericita, e putin neclara. Trebuie sa mai studiez putin problema, sa incerc si alte abordari.
Marian, nu ma lasa inima sa-i eutanasiez. M-am gandit la asta, pur si simplu nu pot. Iar de donat... nu cred ca am mari sanse.
Minnardy, da, o "constructie" pe verticala ar fi perfecta. Insa nu am gasit inca niste lemne bune. Asta care sunt acolo sunt de vita de vie, nu sunt chiar ce-ar trebui. Imediat ce gasesc ceva sa-mi placa il rezolv.