[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
vreau sa imi fac un acvariu ... help me  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bogdanag
Junior member

IP:

am inteles toate sfaturile care le`am primit pana azi , mai tarziu o sa ma duc sa ma uit prin oras de un acvariu gata complet eu doar sa mai pun apa si pesti , iar la faza cu suportu in perete sa vad cum il fac, eu vroiam mai mult sa`l pun in perete ca se vede mai misto , ca asa pot sa`i gasesc un loc pe jos intr`un colt al camerei, dar pare prea ascuns
[Yahoo!]
Bogdanag
Junior member

IP:

am fost in oras si m`am interesat de acvariu am gasit 54L cu capac + neon 15w , incalzitor, termometru , pompa, filtru pret 230 ron , dar el mi`a zis ceva de un NEON ca daca vreau pt plante sau daca vreau pentru pesti si ca ala treb sa dau comanda , dar ma bagat in ceata cu tipul asta de neon special pt plante sau pt pesti.
ma poate lamuri cineva ?
[Yahoo!]
geo*ice
Junior member

IP:

da,exista capace care au si 4 neoane incluse in el si sunt pentru pesti si pentru plante ca sa compenseze lipsa luminii naturale,plantele de acvariu de apa dulce fiind mai de suprafata isi fac fotosinteza cu ajutorul luminii naturale dar cum noi putem pune acvariul unde vrem in camera,lumina naturala ori este slaba ori inexistenta.de aceea se cere un neon special care e si scump.
Bogdanag
Junior member

IP:

ce parere aveti , este ok pretu de 230 ron acvariu 54l + capac neon + incalzitor, termometru , pompa, filtru .... sau sa mai caut ?
[Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca e acceptabil. Asteapta sa vezi ce zic si batranii.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bogdanag wrote:ce parere aveti , este ok pretu de 230 ron acvariu 54l + capac neon + incalzitor, termometru , pompa, filtru .... sau sa mai caut ?

Pare ok pretul. Este nou? Daca este nou, pretul este bun.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2010 20:53:14

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Bogdanag wrote:ce parere aveti , este ok pretu de 230 ron acvariu 54l + capac neon + incalzitor, termometru , pompa, filtru .... sau sa mai caut ?

Acum nu mai ai nevoie de incalzitor pentru ca s-a incalzit afara si in casa il poti lua mai tarziu.
Pompa nu este obligatorie==> niste bani economisiti din care poti lua un filtru mai bun sau niste litrii in plus la acvariu
[Email] [Yahoo!]
Bogdanag
Junior member

IP:

dap este nou
si in bani astia 230 ron sunt incluse si incalzitoru , termometru , filtru , deci nu am ce sa mai economisesc , poate doar sa ma inteleg cu el sa`l lase la 200 , dar nu cred.
si m`am hotarat , il pun pe o masutza , nu`l mia agat in perete
[Yahoo!]
Silviu_luca
Unripe member
[Avatar]

IP:

In primul rand Salut pe toata lumea...
si Respect pentru fondatori.
Cam multa rautate pe acest forum
,e pacat,unii chiar vor sa invete si sa
tina cont de sfaturile care le primesc...
cei care doresc sa ajute ,sa o faca gratuit ca de aceea
este forum!
Ganditiva: ca sa ai un hobby nu este obligatoriu sa ai
scoli inalte sau sa stii tastele calculatorului...sau trebuie?
Sau toti care au 2 acvarii in casa trebuie neaparat sa aiba 2 mastere???
In rest parerile dupa cum urmariti forumul sunt impartite...cel mai bine e sa nu
urmariti nob's ci sa-i ajutati...
Felicitari celor care inteleg si au capacitatea de a trece peste aceste lucruri "5* Rebela"
ea fiind doar un exemplu...insa nu singurul...deci va rog frumos...depasiti aceste rautati si
concetrativa in a sfatuii si invata pei cei care intradevar doresc sa faca parte din randul
celor carora le-a intrat in sange acest lucru....ori daca nu postati un link cu screen server
cu acvariu plantat si indrumatii sa invete de acolo

Bafta tuturor si sa ne auzim cu bine
Asta daca nu voi fi si eu banat....
Cu respect!

Sunt un mic provocator, frumusel si plin de el!!! Ma iubeste femeile si e moarte toate dupa mine.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Silviu_luca wrote:Cam multa rautate pe acest forum

Ai venit sa ne tragi de urechi? Daca nu sintem pe placul tau de ce mai intri la noi? Ai destule alte optiuni.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru stelute Nu pot zice ca in general stau bine la capitolul rabdare, insa in acvaristica e surprinzator ca am destula...pot chiar sa dau si la altii Plus ca imi place sa ajut, deci imi vine usor.
Pe de o parte iti dau dreptate, nu toti care au 1-2 acvarii trebuie sa fie si doctori sau profesori, etc. Insa pe de alte parte gandeste-te ca aici se incearca mentinerea unui standard de scriere (cat ma corect posibil) , ceea ce mi se pare cat se poate de normal pentru o comunitate care se respecta. Felul in care scrii e cartea ta de vizita in aceasta lume virtuala, mai ales pentru cei care nu te cunosc. Scriind corect dovedesti ca ai respect fata de cei care incearca sa te ajute si fata de cei care contribuie la bunul mers al acestui forum (moderatori, admini, owner). Plus ca, gandeste-te la chestia asta : orice sut in fund este un pas inante E bine sa fie atentionati, astfel au mult mai multe sanse sa invete pe langa acvaristica si ceva ce le va fi de mare ajutor in viata : scrisul corect.
In concluzie aici nu prea vei vedea rautati...suntem o comunitate pasnica si ajutam cat putem, neconditionat.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Draga Silviu, noua nu ne plac oamenii care intra aici si ne ***BEEEP*** din prima... ca atare, vezi-ti tu de drumul tau si lasa-ne pe noi... nu-ti meritam atentia, crede-ma!
Edit by mosu

This message was edited 1 time. Last update was at 02/06/2010 19:20:36

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Silviu_luca wrote:
In rest parerile dupa cum urmariti forumul sunt impartite...cel mai bine e sa nu
urmariti nob's ci sa-i ajutati...

Daca tai un copac sar pe tine ecologisti,daca ai un caine si este tinut in conditii improprii sar asociatiile de protectie a animalelor.
Daca ai acvariu nu crezi ca este normal ca acvaristi cu vechime(nu este cazul meu) sa fie interesati de soarta pestilor chiar daca uneori sant mai categorici cu incepatori?
[Yahoo!]
clonitza
Member

IP:

Bogdan in primul rand iti recomand sa iei la rasfoit forumul sa te documentezi si apoi dupa ce ai cunostintele necesare sa iti achizitionezi acvariul pentru ca altfel acvaristica s-ar putea sa fie frustranta cand incepi sa te lovesti de diverse probleme.

Deasemenea poti urmarii filmuletele Tetra (in mare parte reclama la produsele lor) ca sa-ti faci o idee fiecare echipament la ce foloseste, iti recomand sa citest printre randuri totusi.

http://www.youtube.com/watch?v=jp-FLx6q0Aw
http://www.youtube.com/watch?v=IjggweM9GUo
http://www.youtube.com/watch?v=l0C1wRMRC24
http://www.youtube.com/watch?v=eCoIfwbOe1w
http://www.youtube.com/watch?v=XjG1y5fPdfY
http://www.youtube.com/watch?v=N2aomgHGaVs
http://www.youtube.com/watch?v=OK-rIwYcYwY

Revenind eu mi-am salvat un "wish-list" buget pentru un acvariu de 60l care poate sa fie sau nu un punct de reper pentru tine in cazul in care iti doresti un acvariu plantat.

Un acvariu de 60l (doar sticla) - 100 ron
O lampa suspendata Resun Super Thin Double Lamp DL - 15R - 120 ron
2 neoane 15W Osram 865 - 19 RON x 2
Incalzitor Aquael Easy Heater 50 W - 53 RON
Filtru hang-on: Hailea SL 306 (77RON) sau Hagen Aqua Clear 200 (103RON)
Pieris JBL Manado 10L (desi cam 7.5l e suficient) - 55RON
Substrat fertilizant JBL Aquabasis 2.5L - 26 RON
Fertilizant Easy Life Profito 250ml - 22RON
Bomba CO2 JBL 25 RON (sau homemade) + Reactor JBL Taifun - 67 RON sau difuzor ceramic - 20 RON sau reactor homemade ..

+ Maruntisuri (termometru etc).
+ Plante
+ Pesti / Creveti / Melci
+ Mancare pentru ei

Cam toate produsele le poti achizitona de pe net, google e prietenul tau (asta ca sa nu fac reclama la magazine online).
Deasemenea precizez ca se poate inlocui fertilizarea propusa de mine si cu alta fara probleme (fiecare are anumite produse preferate si ti le poate recomanda).
[Email]
Silviu_luca
Unripe member
[Avatar]

IP:

Salut 4 all
1:Nu comentez replica lui Koala ca nu sunt batran, obosit si nici macar frustrat cum se simte
el ....daca din prima propozitie nu se poate abtine de la cuvinte triviale...e limpede totul la el
2:Eu nu trag pe nimeni de urechi cum s-a mentionat ,daca se observa bine este doar o parere!
3: Este un forum si nu un blog daca nu se stie diferenta ...link spre D.E.X...
Si nu in ultimul rand fiecare scrie si face asa cum crede el de cuvinta...comform varstei lui.Eu nu am venit sa critic si
nici sa dau cu parul.Nu sunt superior nimanui de aici dupa forum,poate un pic mai docil.
P.S Pt Koala...nu imi plac barbatii idolatrizez femeile si crede-ma ca imi plac foarte mult.
Tu cu siguranta esti taximetrist...

Sunt un mic provocator, frumusel si plin de el!!! Ma iubeste femeile si e moarte toate dupa mine.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Miroase a ban prin zona...
Pacat ca nu a bani, tot e criza...

Until you find someone worth dying for, you never really live.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Cei patru apostoli au fost trei,
Silviu-Luca si Matei,
Unul dintre ei...

Dupa cum iti ziceam inca de ieri, noi suntem prea prosti pentru cat de destept esti tu... acu' aflu ca esti, nu numai destept, dar si neinchipuit de frumos... mai mult, esti un fel de idol al femeilor... vezi pe forumul www.suntfrumusel.ro, ca te urmaresc aia, ca sa mi te faca direct "admin"... hai pa, acvarist_trist ce-mi esti, cauta-ne pe forumul lu' nea' lamaie

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

koala wrote: intra aici si ne fut in gura din prima... !

Ricardo nene ... zau asa ... una e cind stam la o bere si spunem astfel de vorbe si alta e cind din postura de admin le scrii pe public .
Oare e de la criza , sau de la reducerile salariale "acordate" bugetarilor ?
[Email] [WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Mihai,

1) Citeste te rog, TOATE posturile care s-au scris pe ACEST topic, inca de la inceput... o sa ai placuta surpriza sa vezi ca NU EXISTA niciun post in care cineva de aici, membru vechi sau mai nou, sa il certe pe userul Bogdanag... niciunul!

- toata lumea l-a sfatuit si l-a invatat ce sa faca si cum sa procedeze
- nimeni nu s-a legat de felul in care scrie si nimeni nu i-a facut vreo observatie

2) Apare un ilustru necunoscut care, la prima sa postare pe acest forum, ne spune urmatoarele cuvinte:

"Cam multa rautate pe acest forum
,e pacat,unii chiar vor sa invete si sa
tina cont de sfaturile care le primesc...
cei care doresc sa ajute ,sa o faca gratuit ca de aceea
este forum!
Ganditiva: ca sa ai un hobby nu este obligatoriu sa ai
scoli inalte sau sa stii tastele calculatorului...sau trebuie?"

Domnul in cauza nu a binevoit sa se prezinte in vreun fel, sa dea "buna ziua!" pe acest forum... NU!... el a intrat direct aici, si ne-a luat la mataranga pe toti.

3) Gandeste-te la ce ti-am spus la punctul (1), fa legatura cu punctul (2) si spune-mi de ce crezi TU ca ar trebui sa ne purtam cu manusi cu acest LucaSilviu... daca se poate, te rog sa imi si argumentezi spusele tale.

merci,

PS: Daca argumentele tale nu mi se par convingatoare, si daca motivul pentru care TU ca te-ai amestecat in aceasta disputa (care nu te priveste deloc) nu imi este clar explicat, atunci te voi bana personal pe acest forum... fara resentimente si fara vorbe grele!...

snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Ricardo am citit stai linistit . N-am spus nicaieri cum ca userul pe care l-ai banat ar avea dreptate sau nu . Eu vorbeam strict de principii . Cum userilor de rind le este interzis sa foloseasca astfel de expresii , tu , din postura de admin , ar fi trebuit sa veghezi ca asta sa nu se intimple , nicidecum sa arunci pe post acele vorbe . Repet e chestiune de principii . La o bere , la o discutie fata in fata , hai poate pe pm mai mergea , dar nu pe public . Nu vreau sa para ca trag de urechi pe cineva , dar crede-ma ca nu da bine . Forumul are diversi vizitatori printre care si minori . Intra omul sa citeasca despre acvaristica si cind colo citeste expresii triviale , culmea lansate de un admin . Tu ce zici , e bine ? Crede-ma ca nu imi bagam nasul daca nu citeam expresia aia , sau poate mi-l bagam sa-i dau eu peste nas userului banat .
Mai departe ... "faca-se voia Ta" , ca de ban-uri date fara motiv regulamentar nu ma mai sperii . Sunt tabacit . Dar macar spune-ti clar ... "opinia voastra nu conteaza si nu ne intereseaza" .
Numai bine .
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: