[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor indentificare planta  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

image

Ce denumire are si cum se inmulteste?
M'ar interesa procesu de inmultire si pentru anubias(cred) din prim plan

This message was edited 1 time. Last update was at 25/03/2012 16:04:13

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Imi pare a fi o varietate de ludwigia...dar nu stiu care anume.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

1.Legat de inmultirea ei(ludwigia), am gasit pe net cateva metode, care presupun taierea si replantarea varfului. E corecta aceasta informatie? trebuie sa am grija de anumiti factori sau pot sa tai de unde vreau?

2.cum se inmulteste planta din prim plan?
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tizzle wrote:...Ce denumire are si cum se inmulteste?
M'ar interesa procesu de inmultire si pentru anubias(cred) din prim plan

ce planta este nu stiu, dar, despre inmultire, daca vad eu bine, pare sa aiba varfuri de radacina pe tulpina, din loc in loc,
daca ceea ce vad eu sunt varfuri de radacina, atunci cred ca poti sa o inmultesti prin taierea de sub astfel de varfuri de radacina si s-o plantezi
s-ar parea sa fie o planta cu crstere rapida, gen Ceratopteris cornuta

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

@bogdan, asa ma gandeam si eu, doar ca neavand experienta nu m'am incumetat sa o tai.

ai idee de modalitati de inmultire pentru planta din cadru principal?
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Mda, pentru prima planta si eu licitez tot pentru o Ludwigia. Repens. Este o planta stem, care se inmulteste prin varfului (minim 5-6 noduri) si replantarea acestuia. Portiunea ramasa (dar care sa aibe si eala fel,vreo 5-6 noduri) o lasi in substrat si astepti sa-i creasca pui noi de acolo de unde ai taiat-o
In privinta celei de a doua plante, ma abtin de la a afirma ca este un Anubias, cel putin pana nu-i vad radacinile. Daca are rizom (asta inseamna si ca este un Anubias), planta se inmulteste prin sectionarea acestuia, astfel incat pe fiecare bucata obtinuta sa ramana doua trei frunze. Oricum, planta mise pare cam slabita pentru a o supune stresului unei sectionari. Te sfatuiesc sa o scoti din acel ghiveci (daca este Anubias) si sa ii fixezi rizomul pe o buturuga sau o piatra cu ajutorul unei bucati de guta. In caz contrar rizomul ii va putrezi si vei pierde planta

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

image

daca prin rizom te referi la partea aia, atunci nu e Anubias.Planta mea are un bulb alb, asemanator unei cepe, din care ies firele de radacina.
[Email] [Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

alte idei?
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: