[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari de la un incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
GXG
Junior member

IP:

Va salut pe toti. Am nishte intrebari si am nevoie de ajutor. Mi-am comandat de curind un acvariu ( 170-50-50) care trebuie sa-mi soseasca in citeva zile. Populatia acestui acvariu va fi: 6 Oscari leoparzi de 8-10 cm 4 hemicromis bimaculatus shi 2 red parrot. Ce credeti de compatibilitati? Ca plante vor fi 3 ehinodorusi mari pe fundal. Ash dori in continuare sa stiu daca este cineva care ma poate ajuta in constructia unui background (contra cost) evident pt ca stau fff prost cu timpul. Ashtept contacte :p de la voi. Multam`

Am venit si eu pe-aici din curiozitate
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Trece locatia la Profile sa stie lumea de unde esti.
GXG
Junior member

IP:

Dolly wrote:Trece locatia la Profile sa stie lumea de unde esti.

Sint din Bucuresti. mail : george.vilcu@insoft.ro

johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Exista destui oameni priceputi pe-aici care sa-ti faca fundalul,daca nu se ofera nicunul te ajut eu Tin sa mentionez ca acvariul tau are latimea prea mica in comparatie cu lungimea.Daca aveai latimea macar de 70 iesea un decor mult mai bengos.Dar pana la urma e chestie de gust.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
GXG
Junior member

IP:

johnny6600 wrote:Exista destui oameni priceputi pe-aici care sa-ti faca fundalul,daca nu se ofera nicunul te ajut eu Tin sa mentionez ca acvariul tau are latimea prea mica in comparatie cu lungimea.Daca aveai latimea macar de 70 iesea un decor mult mai bengos.Dar pana la urma e chestie de gust.

Asa cum am spus mai devreme sint un novice, acum vreo 20-25 de ani m-am ocupat si eu oarecum din pasiune de acvaristica; dar nu poti compara ce era acum 20 de ani fata de ce se gaseste acum. Asa incit nu mai cunosc mai nimic din ce ar trebui sa cunosc - plante, specii, compatibilitati, decoruri etc. In al doilea rind sint speriat de cantitati mari de apa la acvariu din cauza greutatii si a presiunii.

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

GXG wrote: Asa cum am spus mai devreme sint un novice, acum vreo 20-25 de ani m-am ocupat si eu oarecum din pasiune de acvaristica; dar nu poti compara ce era acum 20 de ani fata de ce se gaseste acum. Asa incit nu mai cunosc mai nimic din ce ar trebui sa cunosc - plante, specii, compatibilitati, decoruri etc. In al doilea rind sint speriat de cantitati mari de apa la acvariu din cauza greutatii si a presiunii.

Ia-o incetisor, citeste cit poti de mult de pe forum si de pe site si o sa inveti intr-o luna citi altii in 10. Daca ai neclaritati, intreaba si vei gasi un sfat de la cineva. Daca iti plac cu adevarat pestii, vei invata cum sa ai grija de ei. Numai bunavointa sa fie. :-)
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

salut. acv pe care vrei sa-l faci imi pare ca are dimensiunile f bine alese. este un acv. lung, dar tocmai asta vor oscarii. singurele observatii pe care vreau sa le fac sunt referitoare la "locatarii" pe care te-ai gandit sa-i instalezi:

1. Oscarii cresc f mari, fac multa mizerie si trebuie sa te gandesti ca atunci cand vor creste, va trebui sa pastrezi doar o pereche...

2. Bimaculatusii au origine africana, pe cand Oscarii si Papagalii sunt americani (de sud). Chiar daca din p d v al apei "se inteleg", totusi, nu cred ca ar trebui combinati.

3. Impartasesc si eu ideea celor care sustin ca Parotii sunt niste monstruozitati artificiale si nu cred ca ar trebui incurajat comertul cu ei...
[Email]
GXG
Junior member

IP:

ADXX wrote:salut. acv pe care vrei sa-l faci imi pare ca are dimensiunile f bine alese. este un acv. lung, dar tocmai asta vor oscarii. singurele observatii pe care vreau sa le fac sunt referitoare la "locatarii" pe care te-ai gandit sa-i instalezi:

1. Oscarii cresc f mari, fac multa mizerie si trebuie sa te gandesti ca atunci cand vor creste, va trebui sa pastrezi doar o pereche...

2. Bimaculatusii au origine africana, pe cand Oscarii si Papagalii sunt americani (de sud). Chiar daca din p d v al apei "se inteleg", totusi, nu cred ca ar trebui combinati.

3. Impartasesc si eu ideea celor care sustin ca Parotii sunt niste monstruozitati artificiale si nu cred ca ar trebui incurajat comertul cu ei...

Am citit si eu despre papagali pe forum si au "cazut" din schema.
Am investit in acest acvariu pina acum vreo 20 mil., pesti, plante, etc.

GXG
Junior member

IP:

Dolly wrote:
GXG wrote: Asa cum am spus mai devreme sint un novice, acum vreo 20-25 de ani m-am ocupat si eu oarecum din pasiune de acvaristica; dar nu poti compara ce era acum 20 de ani fata de ce se gaseste acum. Asa incit nu mai cunosc mai nimic din ce ar trebui sa cunosc - plante, specii, compatibilitati, decoruri etc. In al doilea rind sint speriat de cantitati mari de apa la acvariu din cauza greutatii si a presiunii.

Ia-o incetisor, citeste cit poti de mult de pe forum si de pe site si o sa inveti intr-o luna citi altii in 10. Daca ai neclaritati, intreaba si vei gasi un sfat de la cineva. Daca iti plac cu adevarat pestii, vei invata cum sa ai grija de ei. Numai bunavointa sa fie. :-)

Multumesc, pt incurajare, pb la mine este ca sint in mare criza de timp, mai am si alte animalute catel, pisica etc. Dar am si o casa pe masura Am o firma care merge binisor... Asta a fost ca explicatie...

GXG
Junior member

IP:

johnny6600 wrote:Exista destui oameni priceputi pe-aici care sa-ti faca fundalul,daca nu se ofera nicunul te ajut eu Tin sa mentionez ca acvariul tau are latimea prea mica in comparatie cu lungimea.Daca aveai latimea macar de 70 iesea un decor mult mai bengos.Dar pana la urma e chestie de gust.

Astept sa-mi dai un mail.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: