[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
hrama vegetala/vie  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
vladxxl
Member

IP:

salutare am mai vazut in acvaristica ca pestilor le este dat morcov,castravete,salata aceasta hrana ``vegetala`` trebuie fiarta sau distribuita cruda si ce fel de astfel de hrana se mai poate doza pestilor sau ce pesti mananca hrana?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~e buna aceasta hrana?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

deasemenea am vazut hrana vie formata din viermi , ea se poate achizitiona de la pet shop sau de la pescarie , si cum se numeste aceasta hrana?
~~~~~~~~~~~~~e folositoare sau ajuta in vreun fel pesti?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

This message was edited 1 time. Last update was at 05/03/2012 14:17:31

Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare. Da, exista specii de pesti care au nevoie de o componenta vegetala in dieta. Luam ca exemplu ancistrusul: papa felie de castravete crud (decojit sa nu fie cumva stropit cu ceva..) sau frunza de salata (oparita ca sa fie mai moale). Mentionez ca personal nu am dat niciodata frunza de salata ci doar felie de castravete, si inafara de Ancistrus sp. n-am avut alti mancatori de vegetale. Pare-mi-se ca si carasii mai sunt amatori de vegetale. Daca dai un search pe google ai sa gasesti usor despre fiecare specie care te intereseaza pe tine, modul de hranire adegvat. Ai sa gasesti chiar si retete de hrana pentru pesti pe care o poti prepara singur la un blender si apoi sa o dai la congelator servind pestilor cate o bucatica...
Daca este buna aceasta hrana?
Bineintzeles: tie ti-ar placea sa mananci in fiecare si numai chips-uri cu aroma de pui?
Lasand gluma la o parte, este bine sa mai diversifici hrana pe care o dai pestilor, in functie de specie. NU toate speciile au nevoie de componenta vegetala in dieta. Dar MARE atentie la ce le dai, sa nu nimeresti salate stropite cu nush ce substante ca n-o sa fie a buna.

Cat despre hrana vie procurata din pet-shop-uri sau pescarii (atentie sa fie pentru consum pentru pesti.. nu pentru "prins" pestii in carlig daca e de la pescarie) eu te sfatuiesc sa te abtii. Daca acea hrana este procurata din balti, chioarce etc. poti introduce boli in acvariu sau pur si simplu sa intoxici pestii cu metale grele... toxine...

Sfatul meu: stick with the flakes dude! Vezi ca acum gasesti tot felul de alte "mancaruri" gata preparate prin comert de la firme consacrate sub forma de fulgi, pastile sau hrana congelata (Tetra, Sera, JBL etc.)... fara sa te mai chinui cu preparari. Daca ai ancistrus mai poti sa le dai si cate-o felie de castravete din cand in cand... sau pastile de spirulina...
Chiar asa... la ce pesti te-ai referit cand ai pus intrebarile de mai sus?
[Email] [Yahoo!] [MSN]
vladxxl
Member

IP:

ms de ajutor ai pesti sau mai degraba ciorba de pesti :

1 xipho,2carasi,2gurami,2ramirezi blue,2scalari,multi ancistrus,2 cory (sper sa nu fi uitat pe cineva)
Amnesia
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Carasi cu ramirezi... scalari

Vezi ca si anume carasii sunt pesti de apa rece... nu e recomandat sa-i tii la temperaturi mari. Nu vor trai prea mult si vor suferi...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
vladxxl
Member

IP:

De suferit nu se vede ca-s vioi, iar ramirezi nu au probleme cu nimenea(decat unu cu altu si cu degetelu din fata acvariului)

Scalari iarasi aceeasi situatie(inafara de deget..)

Carasi mai mult stau si mesteca nisipu si scuipa (si de la capat), doar ca de cand xipho nu mai are pereche(moarte cu motive necunoscute, probabil dificultate la nastere ....) se cam ia de carasul mare

Oricum am facut un nou acvariu ca sa fie pe placul lor totusi e cam mic la 80 l(totusi pesti sunt cam mici)
stefanp
Moderator

IP:

Incearca sa intelegi ca ce ti-a zis amnesia nu a spus-o pentru ca asa i s-a casunat lui.
Sunt niste lucruri observate in timp de oameni cu experienta si sunt lucruri observate din mediile din care provin. Chiar daca tie ti se pare ca le merge super, s-ar putea sa nu fie chiar asa. Daca ar avea gura sa vorbeasca...

Si xipho ala mort din cauze necunoscute, esti sigur ca "probleme la nastere" au fost?

Acvariul e mic la 80 de litri. Un caras matur spre exemplu, are nevoie de cam 50 de litri de apa. Sclarii la fel au nevoie de un volum mare si inaltime mai mare a acvariului (tu ai 30 de cm inaltime, din care mai scazi pietrisul si cei 2-3 cm ce raman sus pana in buza sticlei)...deci iti raman in cel mai bun caz 25 cm (asta daca pui pietris putin, lucru iarasi nu foarte bun daca il plantezi).

Lasa pestii mari (adica doneaza-i sau vinde-i) si concentreaza-te pe o specie mai mititica.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladxxl
Member

IP:

ma tot gandesc la asta dar nu am la cine sai vand si pe deasupra carasi is cadou de la sora mea deci nu prea as putea ca totusi ea vede acvariul zilnic eventual sai separ........
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

In acest caz faci un acvariu numai cu carasi[asta in cazul in care iti permiti].Nu ar strica deoarece sunt niste pesti superbi si nu merita chinuiti.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]

Forum Index » Hrana
Go to: