[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
E calitativa mancarea ?  XML
Forum Index » Hrana
Author Message
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut! Am cateva dubii cu privire la calitatea hranei pentru pesti. Pestii mei cam de 8 luni erau obisnuiti cu hrana jbl Grana (cu 10 % krill). Acum cateva luni bune am cumparat 2 cutii din acest fel de mancare la aprox. 14 lei cutia de 42 gr. Astazi mi s-a terminat mancarea si m-am dus la petshop sa cumpar o cutie noua, luand cu mine 15 lei. Mare surprindere cand am vazut noul pret al aceleiasi cutii: 23 lei. Am intrebat vanzatoarea ce hrana pentru pestii de talie medie (calitativa) mai are si mi-a aratat ceva la 9 lei/100 gr (singurul fel de mancare pe care il mai avea). Am cumparat increzatoare o cutie, insa cand am ajuns acasa informatiile de pe cutie m-au cam pus pe ganduri. Aceasta e analiza chimica a noilor "furaje", produse de BioMar Danemarca:
Proteina cruda: 56%
Grasimi:18%
Carbohidrati:0,3%
Cenusa: 2,29%
Fosfor: 1,35%
Calciu: 1,48%
Vitamine:Fosfor, Zinc, Fier
Ce imi recomandati, pastrez macarea sau o arunc? De mentionat ca pestii mei sunt 1 scalar de 2 ani si 2 hoplo de 7 ani.

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Este ok. scalarul fiind ciclida, ii cam trebuie ceva proteina in alimentatie.

Hoplo oricum va manca cu placere aproape orice.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspunsul rapid, chiar apreciez. Nu o sa arunc mancarea, astept sa vad ce se intampla, iar apoi cu dumnezeu inainte....
Acu o scurta intrebare ca mia starnit curiozitatea: pestii ar manca musculite betive? Ca am gasit pe forum....si parea interesant

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

DA. In principiu, da o cautare pe net dupa numele speciei si o sa gasesti destule informatii despre ei, ce apa le place, temperatura, hrana, etc.

Un peste carnivor/omnivor va aprecia intotdeauna o insecta/vierme/crevete care misca.

Multi hranesc cu tot felul de larve si viermi. Ai la dispozitie o gama destul de variata.

Incearca o cautare pe net dupa Live food for fish.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/02/2012 20:58:41

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mariaienesel wrote:Ce imi recomandati, pastrez macarea sau o arunc? De mentionat ca pestii mei sunt 1 scalar de 2 ani si 2 hoplo de 7 ani.

eu zic sa nu te risti, hoplo de 7 ani si, chiar si scalarul de 2 ani, o schimbare brusca de hrana, pare cam riscanta, nu merita economia, eu zic sa le cumperi acelasi tip de hrana cu care i-ai obisnuit, cel mult, ca sa n-o arunci pe asta, sa incerci o usoara combinare, maxim 10%, si sa urmaresti daca pare sa-i deranzeje, prima observatie - la excremente, desi la hoplo este cam greu sa-i vezi cu excrementele la fund ca stau mai mult pe jos si il descarca repede.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Hrana
Go to: