Asa este ... cel mai bine atunci iei pe primul, doar ca intereseaza-te (cel mai bine sa dai o fuga si sa intrebi personal) daca incarca butelii asa mici. Am si eu o butelie de 10Kg de la TehnicGaz, si cand am dat comanda, grija a fost sa evit buteliile mici - caci - in acea vreme pe forum - se discuta ca unele centre de incarcare nu mai lucreaza cu butelii mici.
Din cate tin minte, problema era uplerea cu CO2 era monitorizata observand cat de grea devine butelia in momentul incarcarii - si cantarele folosite de ei erau mari, vechi, acceptabile pentru buteliile CO2 folosite pentru bere samd, dar inadecvate pentru masuratori de finete la buteliile mici.
Eu folosesc o butelie de 100g de unica folosinta cam in 30-40 de zile la un acvariu de cam 25L plantat binicel.
Presupun ca butelia de 500g te-ar tine cam 6 luni la un acvariu de 30L, poate o luna doua mai mult.
Inainte de a da comanda, mergi si intreaba daca iti incarca butelii de 500g. Altfel singura modalitate o sa fie sa le trimiti la producator si sa astepti round-trip-ul .. si in cazul asta, va trebui sa mergi pe varianta doi si sa-ti iei de pe net Colombo Flora Grow - care costa cam la fel dar au 100g buteliile, si nu 80.
|