[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa cu substrat  XML
Forum Index » Apa
Author Message
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut! Vin cu noutati dar si probleme, toate despre acvariul meu de 60l . Inainte sa incep vreau sa subliniez un lucru: Vreau raspunsuri pentru intrebarile si problemele mele, NU alteceva. De 6 ani de cand am acest acvariu mi-am tinut cei 2 sanitari cu pietris si plante artificiale (de 2 ani acompaniati de un scalar). Azi m-am fortat sa ma duc pana la Hornbach sa le iau pestilor tot tacamul pentru plante naturale insemnand substratul cel mai scump pe care l-am gasit, 3 plante micute si pietre(aveam deja nisip, am vrut sa fac decor zen). Totul bine pana cand am pus apa peste toate cele. Apa s-a facut foarte maro de la substrat, de nimic nu se mai vedea in acvariu. Am pus filtrul pe maximul de putere si l-am lasat vreo 3 ore sa curete apa, fara o mare schimbare a situatiei. Am hotarat sa pun pestii in acea apa (care totusi umpic se mai curatase adica se vedea ok la 3 cm de geam) pt ca deja erau 5 ore de cand pestii mei erau afara din acvariu (adica intr-o oala de 3l). Acum nedumeririle mele:
1. Am facut bine ca am pus pestii asa devreme inapoi in acvariu sau mai trebuia sa astept?
2. O sa le afecteze sanatatea (sper sa nu moara )?
3. Mizeria era doar din substrat, contine ceva toxine?
4. 5 kg de pietris (granulatie 2-3mm)ajung sa acopere 2,5kg de substrat?
5. Pot face ceva ca perechea de sanitari (hoplo) sa nu depuna? (nu am nevoie de noi pesti)
6. 23 C e o temperatura buna pentru pesti?
7. Le-am pus subst. contra algelor, dauneaza cu ceva?
8. Ceva sfaturi in plus pentru pesti sau plante? (inafara de datul pestilor sau schimbatul acvariului, pt ca imi iubesc pestii, dar nu am bani sa le iau alt acvariu de firma, nu am incredere in acvariile facute de geamgiu, acvariul meu actual m-a costat 350 lei, fiind model Aquael Pearl60)

Multumesc anticipat!

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

1. Am facut bine ca am pus pestii asa devreme inapoi in acvariu sau mai trebuia sa astept?

Da si nu, vezi 2.

2. O sa le afecteze sanatatea (sper sa nu moara )?

Depinde daca s-a deciclat sau nu filtrul.

3. Mizeria era doar din substrat, contine ceva toxine?

Nu.

4. 5 kg de pietris (granulatie 2-3mm)ajung sa acopere 2,5kg de substrat?

Vizual, trebuie sa ai vreo 2cm de substrat si vreo 2cm de pietris.

5. Pot face ceva ca perechea de sanitari (hoplo) sa nu depuna? (nu am nevoie de noi pesti)

Nu stiu.

6. 23 C e o temperatura buna pentru pesti?

E perfecta pentru hoplo.

7. Le-am pus subst. contra algelor, dauneaza cu ceva?

Da. Nu face bine la plante.

8. Ceva sfaturi in plus pentru pesti sau plante? (inafara de datul pestilor sau schimbatul acvariului, pt ca imi iubesc pestii, dar nu am bani sa le iau alt acvariu de firma, nu am incredere in acvariile facute de geamgiu, acvariul meu actual m-a costat 350 lei, fiind model Aquael Pearl60)

Citeste topicuri despre plante si nu te panica

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

pai cand ai turnat apa in acvariu trb sa pui o punga peste pietris, iar peste punga o farfurie si sa torni apa cu grija in farfurie , din cate stiu substratul nu e toxic, apa se va mai limpezi in 2-3 zile, avand in vedere ca nu avut loc ciclarea acvariului s-ar putea ca pestii tai sa o patesca, incerca schimburi de apa odata la 3 zile cam 15-20 % din volumul acvariului,

pestisoru meu de aur
stefanp
Moderator

IP:

Schimba apa.
Am patit la fel ca tine oarecum, adica mi s-a desprins filtrul de pe peretele acvariului si a rascolit substratul imprastind fertilul prin apa. Am fost sfatuit de cei mai mari sa fac urgent un schimb de apa. Ma gandesc ca fertilizantii care au iesit in exces s-ar putea sa-ti cauzeze probleme cu algele. Si nu inteleg exact daca ai pus sau nu pietrisul deasupra substratului...sper ca ai facut-o.
Pe de alta parte nu stiu daca e sanatos pt pesti, chiar daca nu are toxine, dar particulele alea ma gandesc ca le intra in branhii odata cu apa...dau cu presupusu'

Legat de pesti, ii iubesti, dar acvariul este totusi cam mic pentru niste pesti cu nevoie de spatiu mare de inot cum ai tu.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Din cate vad acvariul e din ce in ce mai ok, maine la ora asta ar trebui sa se termine curatarea . Pestii siau reluat comportamentu normal, deci o sa fie ok. Multumesc tuturor. Cingo la ce te referi cand spui "sa o pateasca". O sa moara? Sper sa nu!
Ct despre schimburi de apa, voi schimba apa in fiecare sambata 15l .

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2012 23:34:35

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vesti noi: pestii au trecut cu brio de noapte, poate doar eu eram prea panicata de sanatatea lor . Sunt jucausi, se comporta ca de obicei. Apa s-a clatit indeajuns cat sa vada pestii mancarea, pe care au mancat-o cu pofta. Viulian, mersi de raspunsuri. Cingo, mersi de sfat, am folosi farfurie dar nu si folie, probabil de aici problema. Stefan, eu am pus pietrisul peste substrat. Multumesc de raspunsuri!

Apropo, cum se inchide un topic?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2012 12:58:51

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Spui multumesc si rogi pe unul dintre administratori sa inchida topicul

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi