Salut! Vin cu noutati dar si probleme, toate despre acvariul meu de 60l

. Inainte sa incep vreau sa subliniez un lucru: Vreau raspunsuri pentru intrebarile si problemele mele, NU alteceva. De 6 ani de cand am acest acvariu mi-am tinut cei 2 sanitari cu pietris si plante artificiale (de 2 ani acompaniati de un scalar). Azi m-am fortat sa ma duc pana la Hornbach sa le iau pestilor tot tacamul pentru plante naturale insemnand substratul cel mai scump pe care l-am gasit, 3 plante micute si pietre(aveam deja nisip, am vrut sa fac decor zen

). Totul bine pana cand am pus apa peste toate cele. Apa s-a facut foarte maro de la substrat, de nimic nu se mai vedea in acvariu. Am pus filtrul pe maximul de putere si l-am lasat vreo 3 ore sa curete apa, fara o mare schimbare a situatiei. Am hotarat sa pun pestii in acea apa (care totusi umpic se mai curatase adica se vedea ok la 3 cm de geam) pt ca deja erau 5 ore de cand pestii mei erau afara din acvariu (adica intr-o oala de 3l). Acum nedumeririle mele:
1. Am facut bine ca am pus pestii asa devreme inapoi in acvariu sau mai trebuia sa astept?
2. O sa le afecteze sanatatea (sper sa nu moara

)?
3. Mizeria era doar din substrat, contine ceva toxine?
4. 5 kg de pietris (granulatie 2-3mm)ajung sa acopere 2,5kg de substrat?
5. Pot face ceva ca perechea de sanitari (hoplo) sa nu depuna? (nu am nevoie de noi pesti)
6. 23 C e o temperatura buna pentru pesti?
7. Le-am pus subst. contra algelor, dauneaza cu ceva?
8. Ceva sfaturi in plus pentru pesti sau plante? (inafara de datul pestilor sau schimbatul acvariului, pt ca imi iubesc pestii, dar nu am bani sa le iau alt acvariu de firma, nu am incredere in acvariile facute de geamgiu, acvariul meu actual m-a costat 350 lei, fiind model Aquael Pearl60)
Multumesc anticipat!