Ma numesc Telegescu Constantin si sunt din Ploiesti dar acum lucrez si bineanteles locuiesc in Italia, Roma. Ca varsta am aproape 52 ani.
Ca experienta de acvarist nu pot spune prea multe. Cand aveam 20 ani am avut cateva acvarii printre care si unul de 120 litrii unde tineam exemplarele
mai mari si mai frumoase. Atunci filtrarea apei se facea cu ajutorul unui filtru extern actionat de pompa de aer (pompe de apa nu existau) iar elementul
filtrant de baza era buretele. De asemeni, pentru acvariile mai mici se foloseau si altfel de filtre respectiv un burete scobit care era agatat de marginea acvariului
pe interior unde cu ajutorul unui tub de sticla apa era antrenata in acest burete tot cu ajutorul aerului.
La vremea respectiva am reusit sa scot pui de scalari, beta gurami, albastru si zebre nemaivorbind despre pestii vivipari.
Nu stiam eu atunci despre ciclarea acvariului dar totul amers destul de bine iar daca apa se mai albea din cand in cand, cumparam dafnii vii mai mult decat puteau manca pestii si
le introduceam in acvariu iar apa devenea cristalina. Aerarea o faceam cu pompe de aer si pietre.
Acum am un acvariu de tip teneriff 88 de 130 litrii si multumita internetului am invatat multe lucruri despre pestii exotici si modul de intretinere in functie de nevoile fiecaruia
si bineanteles despre compatibilitati, ceea ce am si pus in aplicare. Bineanteles ca mai am unele nelamuriri dar ma consider incepator si de aceea mai cer cate un mic ajutor la cei
mai avansati decat mine.
|