[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dow Corning 881 este pt acvarii?!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

1. In acest document gasit online, http://www.piomarpw.com/karty/DC881ENG.pdf care pare a fi fisa tehnica a siliconului Dow Corning 881, zice cum ca:
"DOW CORNING 881 Silicone Sealant is not recommended for structural glazing, aquarium manufacturing or insulated glazing applications."
Din ce inteleg eu, inseamna ca nu e pt acvarii.

Poate e cineva mai vechi si mai cu experienta, care ma poate lamuri.

2. Tocmai am lipit un acvariu 120Lx40lx50h din sticla de 10mm cu acest silicon negru.
Cam cat sa-l tin la uscat in menghine si cat fara?

3. Cand fac proba cu apa, il umplu complet? Cat il tin cu apa de proba?

Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 18/12/2011 23:30:26

[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

la uscat se tine cu tot cu menghine minim 3 saptamani iar fara inca 1-2 saptamani.
Il umpli pana la jumatate apoi treptat in fiecare zii cate 5 cm pana il umpli complet.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfat... e cam greu sa astept atat de mult...

This message was edited 2 times. Last update was at 12/01/2012 12:38:19

[Yahoo!]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am tinut bazinul la uscat in menghine pana pe 4 ian, si fara menghine pana ieri, deci peste 21 zile in total, insa n-am mai avut rabdare mai multa.

Am pus ieri dimineata apa pana aproape de jumatate.
Aseara n-am rezistat tentatiei, si am pus apa pana pe la trei sferturi. Am masurat sa vad daca face burta sus la mijlocul bazinului, din exterior in exterior. 2mm diferenta fata de margini. Mi-a cam disparut zambetul, si n-am mai pus apa, ca sa pot dormi bine noaptea.
Azi de dimineata mi-am facut curaj si am completat pana sus, si in total are burta de 4mm diferenta fara de margini. Presupun eu, cate 2mm fiecare fata.

Bazinul nu l-am facut cu intaritoare, pentru ca de aici am dedus ca la un factor de siguranta 3.9 e suficient sa-l fac din sticla de 9mm, iar eu l-am facut din sticla de 10mm.
Nu i-as pune intaritoare longitudinale, fiindca nu-mi mai incape mana prin fanta capacului (e de firma si asa l-au gandit), si ar trebui sa-l dau jos de fiecare data cand umblu in el.
Daca as decupa capacul, poate ca ar incapea o intaritura transversala.

Intrebare: este safe sa-l tin asa?

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

paulc wrote:Daca as decupa capacul, poate ca ar incapea o intaritura transversala.

Cum vrei sa lipesti transversala? Ca nu-mi dau seama .

Ai putea lipi niste "longitudinale" mai scurte, de vreo 20 cm, sa ai de ce sa lipesti transversala.
Cam asa:
.........................................|...|
.....................................__|__|___
____________________|__ |__|___|____________________

Poze: smilie ... Poze cu plante
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc pt idee, mi-a trecut si mie prin cap varianta asta, doar ca nu-mi place cum o sa se vada, pentru ca marginea exterioara a capacului nu acopera decat 2cm din buza superioara...
Asa incat ma gandeam sa lipesc transversala deasupra celor 2 fete mari, fara longitudinale scurte, numai ca trebuie sa crestez capacul in partea interioara, el avand buza cam asa (sectiune transversala):
  --------
  | HH  |
  | HH  
  | HH
    HH
    HH
    HH
    HH

unde HH este sticla. As putea deci sa tai din buza si sa arate asa (doar pe bucata corespunzatoare latimii transversalei:
  --------
  | HHHHHHHHH
  | HH
  | HH
    HH
    HH
    HH
    HH

Singura problema este ca nu cred ca incape sticla de 6mm... Daca fac transversala din sticla de 4mm e ok? Va avea 40cm lungime, voi avea grija sa n-o sparg, si va fi tensionata de-a lungul.

Insa: este neaparat necesar? Sunt sanse mari sa nu supravietuiasca cu burta de 4mm, cate 2mm curbura la fiecare fata de 120cm lungime? Adica vreau sa dorm linistit, dar nici n-as vrea sa stric aspectul si nici accesul comod in bazin.

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

paulc wrote:Singura problema este ca nu cred ca incape sticla de 6mm... Daca fac transversala din sticla de 4mm e ok? Va avea 40cm lungime, voi avea grija sa n-o sparg, si va fi tensionata de-a lungul.

Nici sa nu te gindesti la transversala din geam de 4 mm sau de 6 mm, e prea subtire. Cindva cu siguranta o vei atinge mai brutal decit suporta, e inevitabil.
De asemenea, nici sa nu te gindesti s-o lipesti asa cum spui, e prea mica suprafata de lipire si nu va rezista. A patit-o cineva, avea intaritura transversala lipita exact asa cum spui tu, s-a dezlipit dupa vreo 10 ani si-a crapat acvariu' de 700 litri.

In ambele cazuri (o spargi sau cedeaza lipitura) sansa ca acvariu sa "explodeze" din cauza socului e mai mare decit sansa de a crapa geamu' daca nu pui intarituri deloc.

paulc wrote:este neaparat necesar? Sunt sanse mari sa nu supravietuiasca cu burta de 4mm, cate 2mm curbura la fiecare fata de 120cm lungime? Adica vreau sa dorm linistit, dar nici n-as vrea sa stric aspectul si nici accesul comod in bazin.

Eu cred ca-i aproape in regula si fara intarituri, 4 mm nu-i mult. Ar fi bine sa nu-l lovesti din greseala sau sa te sprijini pe el. E foarte probabil sa nu crape niciodata da' n-as putea garanta.
Niste longitudinale late de 3 cm ocupa asa mult spatiu incit sa nu le poti pune?

paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Wow, nu m-as fi gandit la socul creat daca s-ar sparge transversala... se vede ca ai experienta multa... multumesc...

Longitudinala pe spate as putea pune, insa pe fata, au facut deschiderea capacului lipita aproape de margine, deci o longitudinala mi-ar lua din spatiu...
Si asa abia imi incape mana... si nu am mana groasa (nu fac sport mai mult de 1.5h la 6 luni )...

Am mai intrebat pe cineva care zicea ca a facut mai multe bazine 120Lx40lx60h si au burta in total de 5mm... parerea lui e ca daca alea tin, al meu e mai probabil sa tina cu h=50...

Mai am un acvariu, 80Lx30lx45h din sticla de 8mm fara intarituri... am masurat acum si are burta tot de 4mm, si tine de 9 ani la diverse intemperii, printre care: pisica, copii, 5 sau 6 mutari etc...

Deci una peste alta, cred ca o sa-l las cum e...

Multumesc mult pt sfaturi...

This message was edited 2 times. Last update was at 12/01/2012 19:22:09

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cu placere!
Sa speram ca n-o sa ai un ghinion teribil, normal ar fi sa n-ai probleme .

This message was edited 1 time. Last update was at 13/01/2012 11:26:31

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: