[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Constructie acvariu 100X50X50 . Sticla, silicon, etc.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Mishu05
Junior member

IP:

Salutare!
Intrebarile ar fi cam asa:
1. Sticla de 10mm de unde gasesc si cam la ce pret mp? Orietativ macar..
Este musai sa fie slefuita pe toate laturile sau doar pe muchiile de sus? Operatiunea de slefuire cam cat costa? Sa ii fac fund dublu sau nu e cazul avand in vedere ca e sticla de 10mm?

2. Silicon. Exista silicon negru care poate fi folosit pentru acvarii de la Bison sau Den Braven sau sa incerc sa fac rost de Dow Corning ( scump rau pe de alta parte) . Este de ajuns 1 tub pentru dimensiunilea astea sau 2 tuburi? Daca nu se gaseste negru, sunt mai multe tipuri de silicon pentru acvarii de la Bison sau Den Braven sau au 1 singur model? Cam cat costa 1 tub si cam pe unde se gaseste? In magazinele cu materiale de constructii am vazut doar silicoane acetice, pentru constructii.

3. Suportul. M-am gandit la o masa-suport cu 5 cm mai lata si mai lunga decat acvariul construita din profil patrat de otel de 3cm latura. Inaltime: cam 70cm iar in partea superioara si inferioara cadrul va fi continuu, perimetral , unind capetele celor 6 picioare. Este suficient profilul de 3cm? Sa o fac din profil mai mare ( 4X5, 5X6 sau mai mult) si cu 4 picioare?

Cam atat pentru inceput
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mishu05 wrote:Este musai sa fie slefuita pe toate laturile sau doar pe muchiile de sus? Operatiunea de slefuire cam cat costa? Sa ii fac fund dublu sau nu e cazul avand in vedere ca e sticla de 10mm?
Nu trebuie slefuita deloc sticla acolo unde se lipeste siliconu'. Apar mici denivelari in care nu intra siliconu' => scade rezistenta lipiturii - Lucian™ . Da pe muchie un pic cu o piatra pentru ascutit cutitu' - doar un pic - cit sa nu mai taie.
Daca folosesti sticla de 10 mm nu trebuie fund dublu. Masa trebuie sa fie plana. Pune sub acvariu o placa de polistiren expandat pentru siguranta.

Mishu05 wrote:Este de ajuns 1 tub pentru dimensiunilea astea sau 2 tuburi?
Ajunge un tub daca sticla e bine taiata si se inchide corect acvariu' . E vreo 140.000 lei/tub.

Mishu05 wrote:Suportul. M-am gandit la o masa-suport cu 5 cm mai lata si mai lunga decat acvariul construita din profil patrat de otel de 3cm latura. Inaltime: cam 70cm iar in partea superioara si inferioara cadrul va fi continuu, perimetral , unind capetele celor 6 picioare. Este suficient profilul de 3cm? Sa o fac din profil mai mare ( 4X5, 5X6 sau mai mult) si cu 4 picioare?
Acvariul e destul de mic sa te complici cu profil de otel. Poti s-o faci din pal - totu' e sa fie facuta de un meserias !

Poze: smilie ... Poze cu plante
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

polistiren vs izopren .. care ar fi alegearea optima ? lasand la o parta 20.000 vs 140.000.

image
[Yahoo!]
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

eu am izopren si sunt multumit de el. A preluat fara probleme o abatere la planeitate de aprox. 5 mm.

mobile in mobile
Mishu05
Junior member

IP:

Multumesc de raspunsuri.
Profilul de otel e mai "la indemana" ca mi-l sudeaza tata si rezultatul final va fi un suport mai 'aerisit' si mai solid ( teoretic) iar pe viitor pot sa bag sub acvariu un filtru wet& dry ( spatiul este din pacate limitat).

Va tin la curent cu evolutia lucrarilor..
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mishu-le am gasit tutorialul ala de care iti spuneam. Nu stiu cum sa-l pun si pe site (de altfel nu cred ca e voie). Asa ca astept sa ma contactezi sa-mi dai o adresa de e-mail preferata ceva.....
Baga mare cu pregatirile.
[Email] [Yahoo!]
Mishu05
Junior member

IP:

Ok..sa continuam
Am descoperit ca am vecin bun care lucreaza la Cristal Brad..
Dimensiunile de mai sus + fund dublu + intarituri + slefuit 3m partea de sus (100 000lei/m de slefuit) = un pic peste 2.5 mp adica vreo 2.1 mil lei ( la 700 000 lei/mp) . Nu stiu daca asta e pretul pentru ca lucreaza omul acolo sau asta e pretul oficial. Cert e ca am fost pe aici pe la mine pe Ion Mihalache si am gasit cu 1 mil mp de sticla de 10mm. Asa ca..totusi e avantajos.
Astept sticla si intre timp sper sa fac suportul..
kid
Member
[Avatar]

IP:

am fost acum 2 saptamani la o geamgerie pe Ion Mihalache (aproape de piata Victoriei) si aveau geam de 10mm la 740mii mp.
incerca si acolo.
[Yahoo!]
Mishu05
Junior member

IP:

Am dat deja comanda, la 700 000mp. Sa vedem acum cand e gata..zilele astea ar trebui sa fie gata.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: