[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
My Reef  XML
Forum Index » Bazine mari
Author Message
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

mugurel wrote:Din cate am citit eu, daca nu se luptau intre ei, iti eliminau prin ruinare perechea de ocellaris-i.

Nici aia nu sunt scapati inca ! Deocamdata nu se da la ei. Ii lasa intr-un colt. Dar ramane de vazut !
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca nu se imperecheaza, nu cred ca devin teritoriali sa se dea la nemo ... dar si daca o dau la pace, tre` sa-i mariti pe ocellaris-i.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Poi nu prea au cum sa o dea la pace ! Ca pestanul este mutat in acvariul mic.

Cum il pun in cel mare... imediat sare in capul lui il baga intr-un colt si ii da sa zaca.

Nu fac experimente sa ii las pe amandoi in acvariul mare decat daca sunt acasa.
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

La sugestia lui Ricardo am ajuns sa incerc urmatoarea treaba ! Sa pun japita de pestoaica intr-o sticla de 10 L in acvariu.

Am zis sa ma risc.

Deja are o saptamana in acest fel.

Noutatea zilei este ca... celalat peste (masculul cred eu) a fost foarte agresiv astazi cu cealalta pereche de clowni. Motiv pentru care au fost scosi din acvariu.

Urmeaza ca maine sa risc si sa dau drumul nebunei in acvariu. Vedem ce iese.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Bah, mai lasa-i o saptamana!... le dai drumu' in weekend, cand poti sa stai acasa si sa belesti ochii la acvariu.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mugurel
Senior member
[Avatar]

IP:

melcu wrote:

Noutatea zilei este ca... celalat peste (masculul cred eu) a fost foarte agresiv astazi cu cealalta pereche de clowni. Motiv pentru care au fost scosi din acvariu.

Asta era de asteptat, cum ziceam mai sus, in secial daca faceau pereche pasnica maroon-ii.
Totusi eu as renunta la (sau i-as tine separat) occelarisi si as da o noua sansa astora.

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Revin cu un update dupa ceva timp.

Occelarisi au plecat. Incepusera sa o ia pe coaja si de la al doilea maroon.
Pana la urma am rezolvat cu pestanii mari, se pare ca 2 saptamani intr-o sticla de 10 l in acvariu au fost suficiente.. pentru pestoaica sa nu mai faca figuri. Ii mai scapa din cand in cand dar sunt ok acum ! Mananca amandoi... mai inoata din cand in cand ! Deja sunt in a doua saptamana.... de cand nu se mai bat. Dar vad ca nici pereche nu se fac. Deci nu stiu ce sa zic.

Merci Koala pentru sugestia cu sticla ! A functionat in cele din urma cu rabdare si tutun.

Intre timp am cu ajutorul reactorului si skimmerului din vechiul acvariu a lui Koala am scapat de cyano. Algele rezista eroic. Incep totusi incet incet sa dea inapoi.... foarte incet ! Dar vizibil totusi.

Reactorul Shubilian... inca are aer in el. Nu reusesc sub nici o forma sa imi dau seama pe unde reuseste sa intre aer in el.

Singurul loc prin care ar putea ar fi pompa mica de recirculare. Dar la pompa este greu de umblat. Inund lumea ;)
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Poate cineva sa imi explice fenomenul ?

2 pietre bagate in aceias zi ! In acelas acvariu.

[Thumb - IMG_3872.JPG]

ddsek
Member
[Avatar]

IP:

fosfati
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

Adica ai bagat 2 pietre si au devenit bulgarasi de alge amandoua?

Multe Urari si Incantatii
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ceva de genul.
Dare este cam mare diferenta intre alge.

Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu tin PO4 si NO3 sub control si pe background tot isi fac de cap ticaloasele astea, macar de pe pietre le-am ras cu apa oxigenata. Asa ca teoria asta cu fostfati/nitrati nu stiu cat de relevanta este.

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
darthradu
Senior member
[Avatar]

IP:

melcu wrote:Ceva de genul.
Dare este cam mare diferenta intre alge.

Pai le scoti si le bagi in apa oxigenata, asta daca nu trec se la sine in maxim o saptamana.

Multe Urari si Incantatii
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Piatra din dreapta prefer sa o am cu alge. Arata frumos algele respective desi inca nu le-am identificat ca si model.

Piatra din stanga are o tona de alge pe care nu le doresc. Cred ca o saptamana pe balcon este ceea ce trebuie.

O sa incerc sa fac teste de PO4 duminca. Am comandat deja pe ebay AlgaeFix.

Sper sa o scot la capat pana sa ia fenomenul amploare mai mare.

Akaiu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, cu cat sunt lasate sa-si faca de cap mai tare cu atat vor fi mai greu de scos din bazin. As fi vrut si eu sa stiu mai dinainte...

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2015 12:17:02

http://www.carmultimedia.ro
[Email]
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Akaiu wrote:Da, cu cat sunt lasate sa-si faca de cap mai tare cu atat vor fi mai greu de scos din bazin. As fi vrut si eu sa stiu mai dinainte...

Bine de stiut. O sa zboare astazi... afara. Pacat de viermele penat care este in piatra aia.
Dar mai bine fara decat... sa umplu bazinul cu alge... oricum am mai multe decat mi-as dori.
melcu
Senior member
[Avatar]

IP:

Am constatat un comportament ciudat... la femela de Premnas. Se duce ea in mijlocul acvariului... se intoarce cu fata la pietroaie... si incepe sa dea cu coada in nisip. A facut un gropan acolo ceva de vis.

Plus ca fiind destul de mare are si forta si imi ridica nisipul in pompe... si il arunca prin tot acvariul ? Are cineva idee de ce are acest comportament.

Tot holbandu-ma pe dejong dupa cai verzi pe pereti am gasit pestele asta: Pomacanthus paru (French Angelfish) care imi cam place.
Il mai are cineva?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ref. pestani si datul din coada... asa fac ei, e un comportament specific. Nu prea ai ce face, tre' sa te obisnuiesti.
Ref. pomacantul ala, eu zic sa te mai gandesti... se face mai mare ca Imperatorul! Creste pana pe la patruj' de centimetri si nici nu mi se pare fro' jmekerie de peste.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Referitor la cele doua pietre cu alge, in stanga ai green hair algae, in dreapta e o macroalga pe care o am in pico.

De GHA scapi foarte usor daca le iei fosfatii. Devin verde maronii si se smulg usor de pe piatra. Macroalga cealalta insa. Nu scapi usor de ea. E perfecta pentru un refugiu sau filtrare pe baza de alge in sump. Eu am avut piatra din pico afara in ploaie si ninsoare vreo doua luni, apa ajunsese destul de putin sarata, temperaturile erau sub zero grade. A supravietuit. Creste foarte repede si absoarbe nutrientii in timp real. Dar nu scapi de ea. Intinde niste lastari cu care se prinde de pietre. Acei lastari nu pot fi curatati cum trebuie. Daca e catusi de putin tesut in porii pietrei, e suficient ca sa recreasca alga.

Apoi, legat de alge in general. Daca le lasi la uscat si cu anii, odata puse in acvariu s-ar putea sa isi revina. Algele au forme de rezistenta, de asta orice piatra care a avut alge are sanse sa-ti aduca iar algele acelea in acvariu, daca nu ai tratat-o cu inalbitor, care arde materia organica de orice tip. Stiu cu siguranta ca algele coraline si GHA supravietuiesc tratamentului la uscare.

[Avatar]

IP:

Salutare,

um02122
Piatra cu GHA am zburat-o. A ramas doar cea cu macroalga. Acum nu stiu cat de repede o sa se raspandeasca. O sa vad. Deocamdata imi place cum arata. Cand o sa intreaca masura o mut in sump si inchiei povestea.

koala
Era sa zic eu ceva de comportamentul lor. Pana mea imi ridica nisip ca la balamuc. Si a facut un gropan acolo ceva de vis.
Cred ca o sa iau ceva plate-uri sa pavez oarecum ;) Sa o vad atunci in ce mai da ea !
Referitor la peste.... o sa ma mai gandesc.

Insa nu renunt sa incerc sa gasesc un mandarin fish. Dar vad ca nu prea se facura....

Forum Index » Bazine mari
Go to: