Eu tin doar corali fotosintetici.
Daca tii corali care necesita hranire, sfatul meu e sa scapi de ei sau sa ai o filtrare extrem de agresiva. Parerea mea e ca nu se merita.
Am uitat sa spun, e coralul meu de suflet. Ca atare, daca e cineva interesat de pui, care stie sa aiba grija de el, sunt dispus sa dau ca sa pastrez linii de backup (desi nu stiu cum poti omori acest Sarcophyton, nimic nu pare sa-l afecteze, poate Cuprul?).
De vandut nu mai vand, dar dau pe gratis. Poate ca ar trebui sa feliez puiutul din cub si sa pun de niste fraguti. Sansele sunt ca supravietuieste la transport, mai ales daca e zgaltait bine. Oricum, de la fraguiala pana creste picior si se ataseaza trec cam 2-3 saptamani.
Alte varianta ar fi sa trimit cativa fragi cand se intorc parintii mei in Romania, daca ai drum pe la airport OTP. Din pacate nu stiu exact data, dar cred ca e cam in doua saptamani.
Singura problema e ca acest coral iubeste lumina multa si flow puternic. Si spatiu mult in acvariu. Si nu se supara la niste clowni. Daca ii dai toate astea, doar dimensiunile acvariului il limiteaza. Cam o data pe ani poti sa-i dai o tunsoare, dar pe mine m-au urat clownii cand l-am tuns pe al meu, asa ca am zis pass pana acum.
Am gasit la nevertebrate in cele din urma, dar m-a descurajat vorba asta: Dimensiunea acvariului: minimum 190 de litri Eu abia am ~180 cu tot cu apa din sump. Ce spui doctore, are loc sau o las balta?
Pai da, la un mic calcul grosier:
- AquaNano 40 - 64L
- Noemi's Reef - 54L
- Lagoon - 40L
- Edge Reef - 23L
PLM, daca adun si vasele de top up ajung la 190L.
Daca ne luam dupa ce zic unii si altii, nu mai punem nici scoici Derasa in acvarii, ca ajung la 60 cm. Nu-i bai, le omoram inainte sa creasca atat de mari.
Cu Sarcophyton, depinde si de specie. Unii fac palarii de 2-3 m. Dar daca ai acvariul mic, iti garantez eu ca nu fac. Dar daca nu vrei sa faci din el piesa centrala a acvariului, probabil ca nu-l vrei.
Multumesc pentru lamuriri.
dan.pavelescu wrote:In acvariul de 60 de litri floricelele pareau suficiente, dar dupa upgrade e groaznic de golas. Am mai achizitionat niste gsp (pentru moai-ul tau), dar cu o floare nu se face primavara.
Cred ca fac comanda la baietii de la nevertebrate, ca oricum ajunge in 2 saptamani, numai bine sunt si eu in tara la vremea aia.
Multumesc pentru lamuriri.
Melcul meu mananca algele complet, lasand piatra complet libera. A mai scapat cateva manunchiuri in apa, de unde au fost colectate prompt de catre cele doua filtre mecanice.
Mi-am cumparat niste alge uscate nori in anticipatia zilelor cand melcul va fi terminat algele verzi paroase (GHA).
Am o nevoie majora de schimb de apa in acest acvariu (17 zile de la ultimul schimb de apa).
Pozele sunt puse pe modelul de exercitii de gat propus de Pavelescu pentru unul din batranii forumului.
This message was edited 1 time. Last update was at 07/04/2016 00:44:22
um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.
elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
Azi am fost la magazin. Aveau un exemplar superb de Copperband Butterflyfish (Chelmon rostratus), vanzatorul mi-a confirmat ca provine dintr-un acvariu de recif si ca mananca bine, asa ca l-am luat acasa.
La mine aclimatizarea are cateva etape:
- pun apa din punga in recipientul de aclimatizare (o filtrez prin filter floss ca sa scap de mizerii macroscopice / forme parazitare libere)
- mut cu mana pestele din punga in recipientul de aclimatizare
- incep o aclimatizare la picatura (cam 2-3 picaturi pe secunda) pentru 30-45 min pana cand se egalizeaza temperaturile
- arunc mare parte din apa si introduc fundul recipientului in acvariu (ceea ce ofera noului venit ocazia de a observa imprejurimile si celorlalti locatari sa se obisnuiasca cu noul venit); etapa aceasta dureaza 30-60 minute, pentru perioade mai indelungate se recomanda o cutie de acril perforata; astfel evit rautatile initiale ale vechilor locatari
- apoi mut cu mana pestele in acvariu, cu pompele domolite si lumina dimmata
- ma asigur ca acvariul este bine acoperit si nu mai hranesc pentru restul zilei.
This message was edited 3 times. Last update was at 24/04/2016 20:17:14
Mentionez ca stiu ca e intr-un acvariu minuscul fata de necesarul lui (40L in loc de 475L), dar o sa consider ca l-am bagat in acvariu de carantina (aici pot sa-l tratez, in afara de creveti, nu am nevertebrate greu de mutat). In plus, inca mai am Aiptasia, filefishul din acest acvariu nu stie cum se serveste Aiptasia.
Quick Stats Minimum Tank Size:
125 gallons
Care Level:
Difficult
Temperament:
Peaceful
Reef Compatible:
With Caution
Water Conditions:
72-78° F, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, sg 1.020-1.025
Max. Size:
8"
Color Form:
Orange, White, Yellow
Diet:
Carnivore
Compatibility:
View Chart
Origin:
Australia, Indonesia, Philippines, Singapore
Family:
Chaetodontidae
Overview The Copperband Butterflyfish, also known as the Beaked Butterflyfish, Beaked Coralfish, or Orange Stripe Butterfly, has a long, narrow nose and mouth used for hunting into crevices and holes for food. The Copperband Butterflyfish has yellow-orange vertical bands with a black edging. It has a false eyespot on the rear of the dorsal fin. This is a difficult fish to mistake for any other.
It is best housed in very large reefs, or in peaceful community tanks. It should be kept singly, not with conspecifics or similar butterflyfish, and should not be kept with any stress-inducing fish. Caution should be exercised if housing these fish in a reef aquarium. They may pick on invertebrates, especially anemones and feather dusters. They are an excellent fish when used to control aiptasia, or glass anemones, in the reef aquarium.
The Copperband Butterflyfish is a difficult fish to feed; it is a shy and deliberate feeder that may need a variety of foods offered to it in order to start feeding.
Approximate Purchase Size: Small: 2 to 2 3/4"; Medium: 3" to 4 1/4"; Large: 4 1/4" to 5" X Large 5" to 5 3/4"
This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2016 20:25:53