[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal de Timisoara  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Au mai fost ceva discutii despre introducerea de co2 in canistra, incearca daca ai timp sa vezi despre ce este vorba. Si cu siguranta se va colmata acel difuzor, deoarece trece apa prin el. Asteptam feedback cu rezultat.
[ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi @narcis. Am mai patit-o chiar eu cu acumularea gazelor in canistra, aveam reactorul montat pe IN. Acum ma gandesc ca difuzorul asta o fi altceva, daca cei de la Dennerle l-au construit. Oricum il icerc si revin cu pareri.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Plantele de la Stefan s-au acomodat deja. Cresc in continuare, mersi Stefan
[Thumb - IMG_9540.JPG]

[Thumb - IMG_9537.JPG]

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

next
[Thumb - IMG_9542.JPG]

[Thumb - IMG_9546.JPG]

[Thumb - IMG_9541.JPG]

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Ma bucur ca se adapteaza.
Sa creasca mari si frumoase

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. De ce imi era frica, aia am patit

A plesnit furtunul intre butelie si electrovalva, din cauza presiunii acumulate cand electrovalva statea inchisa.
Numai ieri ce am montat o butelie plina si azi dimineata era goala. Acum am pus alt furtun. Cel alb era din silicon, dar nu recomand pe sistem inchis sub presiune, doar deschis, adica butelie-difuzor, altfel plesneste din cauza presiunii acumulate in el.

P.S. bine ca nu mi-au murit pisici, 3 la numar
[Thumb - IMG_20150131_132715.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 31/01/2015 18:26:36

[WWW] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Pune furtun negru de la JBL e de trei ori mai gros. Eu am pus prima data furtun de silicon si l am starns cu piulita aia de la electrovalva iar cand trageam de el iesea usor. Cand am pus de ala negru si l am strans nu mai iese neam.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pai asta de silicon pentru pompe de aer nu e tocmai recomandat.
Pe langa ca e mai subtire, nu e nici rezistent la efectul coroziv al CO2-ului.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum m-am lamurit si eu. Acum am pus unul verde transparent, asta am avut la indemana. Am sa-l schimb cu unul de la Jbl, negru.

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:Salut. Am luat asa un difuzor pentru canistra externa. A incercat cineva pana acum? Pareri despre functionalitate? Imi este frica sa nu faca punga de gaze in canistra.

Salut. Am montat dispozitivul asta de la Eheim. Pot spune in prima faza ca nu sunt multumit. Acum injectez Co2 prin el, apoi este aspirat de canistra prin doua canistre de inox pline cu lava, dupa care intra in canistra externa plina cu siporax si inapoi in bazin. Are destul circuit incat sa fie dizolvat Co2 si totusi nu scade, am Ph 7.07. Daca pana maine nu se schimba valoarea renunt la el si trec inapoi pe reactor. Nu stiu la ce poate fi bun asa ceva, poate la un bazin mai mic.
[Thumb - f5bd001833f532c496b9550dd174ff5c_10309.jpg_.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2015 01:42:09

[WWW] [ICQ]
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

qwerty wrote:
qwerty wrote:Salut. Am luat asa un difuzor pentru canistra externa. A incercat cineva pana acum? Pareri despre functionalitate? Imi este frica sa nu faca punga de gaze in canistra.

Acum injectez Co2 prin el, apoi este aspirat de canistra prin doua canistre de inox pline cu lava, dupa care intra in canistra externa plina cu siporax si inapoi in bazin. Are destul circuit incat sa fie dizolvat Co2 si totusi nu scade, am Ph 7.07.

Este numai o impresie ca bulele de CO 2-i ar trece prin toate canistrele, intodeauna cele nedizolvate se vor opri in prima parte cea mai de sus, a circuitului si acolo va fi continuata dizolvarea de curentul de apa care va trece prin bula formata acolo. Poate ca nici cantitatea de CO 2 injectata nu este suficienta, iar daca va fi marita probabil ca ea se va acumula undeva din cauza ineficientei reactorului ( acesta este tot un reactor si in general tot ce dizolva CO 2-iul se numeste reactor ).
Eu consider ca cel mai bun reactor este cel extern, cofectionat din filtru de apa de 10" cu intrare si iesire de 1/2" la care se pot monta stuturi in functie de diametrul furtunului, pentru a evita reducerea debitului dezvoltat de canistra.
NU MAI ASTEPTA, ca nu vei avea rezultatele pe care le astepti cu reactorul de la Eheim, inlocuieste-l cat mai repede, deja ai dezechilibrat parametri bazinului prin ridicarea Ph la peste 7.

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

L-am si decuplat. Am trecut inapoi pe reactorul diy.

[WWW] [ICQ]
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Bravo !
Cea mai buna treaba !

[Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Si cum o problema nu vine singura, mai trebuie sa apara si altele 100
Montarea Ph controllerului a coincis cu un flow scazut la canistra externa, pe care este si reactorul de Co2. Nu este problema, am zis eu, probabil este ceva colmatat. A trecut o perioada buna de timp pana am ajuns sa intervin asupra canistrei timp in care Ph controllerul a functionat cum trebuie, valoric. Aseara am desfacut prima data reactorul, cu gandul ca pot fi colmatati buretii in el. Surpriza, teava era infundata cu un bioballs, automat reducand-ui flow, bioballs-ul fiind si el colmatat. Ei acu' ie acu'. De cand a revenit flow-ul la normal nici Ph nu scade mai mult de 6,93. Cred, si sigur asa este ca debitul este prea mare, asta comparand cu debitul cand reactorul era blocat si Ph urca si scadea corespunzator. Deci concluzie finala trasa de mine: trebuie sa montez un bypass la reactor ca sa reduc debitul care trece prin el, pentru un amestec 100%.
Aveti vreun sfat legat de raportul Co2, debit? Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2015 15:01:03

[WWW] [ICQ]
Shubi
CNC-ist de frunte

IP:

Tot asteptam sa ne chemi la un vin, sa-ti dam sfaturi la fata locului, tu nimic....
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Se trece in "ordinul de zi"

This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2015 14:57:39

[WWW] [ICQ]
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut @qwery !

Nu trebuie sa micsorezi debitul de apa care trece prin reactor, debitul mare de apa ajuta la o dizolvare mai eficienta , trebuie sa mai dai cateva bule de CO 2, atat cat sa nu se formeze punga de gaz in partea de sus a reactorului. Ph controller-ul va opri aditia in momentul oportun, iar daca vezi ca inca mai scade Ph-ul dupa momentul inchideri ( asta inseamna ca inca mai este gaz nedizolvat in reactor) mai reduci putin injectiia de CO 2 in asa fel incat sa ajungi la un echilibru intre cantitatea de CO 2 injectata, cantitatea de CO 2 dizolvata si valoarea Ph-ului. Sau mai simplu cand a inchis electrovalva sa nu mai existe gaz in reactor.

PS
Poate anulezi invitatia la un pahar cu vin !

This message was edited 2 times. Last update was at 06/02/2015 16:28:35

[Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi@dane.
Invitatia nu o pot evita, este ortac de-al meu, daca ma prinde prin oras arunca cu coralii dupa mine

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Ma gandeam sa folosesc apa distilata din farmacie, pentru a scadea KH. Eu cred ca este mai pura decat cea pentru baterie. Voi ce spuneti?

P.S. Se poate folosi instalatia de osmoza pentru schimbul de apa la picatura?

This message was edited 1 time. Last update was at 07/02/2015 01:42:41

[WWW] [ICQ]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. @dane reactorul este dupa modelul bitanu, este 10"
Ma gandesc sa ii bag inauntru un difuzor cilidric pentru Co2. Ai ceva proiect?
Buretii sunt cei din imagine. Ii folosesc si in canistra, in primul sertar pentru filtrare grosiera.
[Thumb - Reactor Co2.jpg]

[Thumb - Burete abraziv de vase color.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 08/02/2015 15:31:29

[WWW] [ICQ]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: