Este extrem de clar, pentru mine, ca pestii nu s-au oprit din crestere ... sper ca, pana la vara, sa avem o pereche de Hypselecara temporalis mare si frumoasa, asa cum scrie la catastifu' lu' Sandu ... undeva pe la 25-30 cm.
Ridic capacul de lemn si incep sa hranesc pestii... puii vin gramada, cand vad miscarea mea... se inghesuie frenetic, unul intr-altul, incercand sa smulga o bucata cat mai mare din mixtura minune a lu' Oprescu ... in bazin e o forfota vesela.
Ma uit, amuzat, la smecheriile native pe care puii le dezvolta in scopul de a manca cat mai repede si cat mai mult ... imi dau seama, la un moment dat, ca Rita si Carlos "nu servesc" masa ... pestii stau in cuibul lor, in spatele buturugii, si se uita cu indiferenta la mancare... Hopaaaa, imi iau repede ochelarii si belesc ochii cu atentie.
Rita si Carlos si-au scos puii la plimbare, prin bazin... sunt draguti si grijulii cu ei, insa se vede ca au scapat "haturile din mana":
- Puii cei mari se invart "ca rechinii" si ii mananca pe cei mici.
- Parintii incearca sa protejeze ponta cea noua... lucru care nu s-a intamplat data trecuta... atunci puii mari au facut ce-au vrut, fara ca parintii sa reactioneze violent.
- De data asta, Rita, dar mai ales Carlos, ii alearga pe cei "mari"... in incercarea de a asigura securitatea celor "mici".
- Cred ca se apropie "intarcarea" puilor mari.
Bag 2 poze, absolut banale... am si un filmulet (foaaaarte meserias si concludent in ceea ce priveste comportamentul adultilor), da' trebui intai sa-l urc pe net...
Aseara am fost cu Lofty la Sedinta de sfarsit de an a Clubului nostru de offroad... si-am venit ashea, mai tarziu si mai osteniti ... da' acum am urcat filmuletul, enjoy!
- o puteti vedea pe Rita incercand cu disperare sa apere puii "mici",
- il puteti vedea pe Carlos, furios, alergand puii cei "mari",
- puteti observa tupeul si obraznicia puilor "mari"... se reped si mananca din fratii lor mai mici.
- daca ar fi fost vara (sa am disponibila apa la temperatura potrivita), as fi golit bazinul si as fi prins toti puii "mari"... e timpul sa plece la alti amatori de cichlidae... asa, o sa ma chinui sa-i adun de o sa ma ia mama naibii .
Dragilor, dupa ce trece nebunia Sarbatorilor de Iarna, o sa ma apuc de treaba...
- tre' sa golesc bazinul si sa vad cum 'reaku fac sa curat tevile alea ale filtrelor... nu merge sa bag sarpe (am coturi la 90 grade)... nu se pot desface (sunt lipite)... cred ca voi baga sare (multa) in apa si voi lasa pompele sa lucreze cateva zile... mi-aduc aminte ca, pe vremea astronotusilor, am avut nevoie sa le-aplic un tratament cu sare (lui Samson si lui Delilah)... tevile canistrei Fluval pe care o aveam atunci s-au curatat perfect de depuneri (apa sarata le-a "spalat" de alge).
- am vorbit cu Lofty sa-i dau in grija ghiveciul cu Echinodorusi (care au deja frunze ce ies afara din acvariu )... nu vreau sa omor plantele cu apa sarata.
Am de dat vreo 20-25 de pui de "ciocolati", cam pe la 5-6 cm lungime... daca e careva amator, sa faca bine si sa-mi spuna... daca nu, o sa-i donez baietilor de la IMGB (de unde-am luat parintii).
- Te chinui sa-i ingrijesti,
- Te chinui sa-i faci mari,
- Te chinui sa le dai o buna educatie ,
... si dup'aia nu-i vrea nimeni, ramai cu ei pe cap... fete batrane si flacai tomnateci ...
Vazand eu ca niciun acvarist nu se arata amator, si incercand sa "reorganizez" acvariul, am incercat sa scap de puii de "ciocolati" oferindu-i unui petshop... puii au cam 5-6 cm lungime si pot fi deja tinuti in bazinul unui eventual pasionat... n-am cerut nici bani pe ei, nici altceva la schimb... n-am cerut nimic!... credeam, in sinea mea, ca oamenii aceia ma vor imbratisa si-mi vor ridica o statuie in fata magazinului ... in fapt, mi-au dat un mare bot:
- Nu se poate asa ceva, nu avem voie sa va luam pestii!
- Domnule draga, nu doresc sa imi dati bani pe ei, sau produse!... vi-i dau cu draga inima, gratis!
- Nu se poate!
- Domnule, va dau o hartie scrisa (cu date de identificare) care sa ateste ca nu mi-ati dat bani sau altceva...
- Nu se poate!
In mod normal, m-as fi dus cu ei la baietii de la IMGB (cei de la care am luat parintii), insa vremea de afara nu ma face sa-mi doresc sa iau drumul ala intre rotile masinii ... asa ca am incercat sa ma descurc "local".
Intr-un final am vorbit cu George Gogescu (thanks!) care mi-a zis: "Adu-i bah koala la noi, ca le gasim noi stapan!" Predarea-primirea se va face sambata viitoare (18 februarie).
koala wrote:
Am de dat vreo 20-25 de pui de "ciocolati", cam pe la 5-6 cm lungime... daca e careva amator, sa faca bine si sa-mi spuna... daca nu, o sa-i donez baietilor de la IMGB (de unde-am luat parintii).
Daca s-ar putea trimite in Timisoara, ti-as elibera eu acvariul de cativa.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/02/2012 19:17:45