[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fost acvarofil la 10 ani revenit in activitate la over 30, cer sfaturi la cunoscatori  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Lup, nu cred ca mai bag pietrisul asta. Am sa mai rup portofelul oleaca si cumpar unul cu granulatie mai mica, de 2-3mm. Daca tot refac totul, sa incerc sa il fac cat mai bine.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

La capacul ala, cineva a taiat formele alea si a adaugat 2 tuburi acolo, e ceva migala dar se poate.

Acvariul arata OK, doar sa schimbi fundalul si pietrisul pestrit. Cum a spus si alber, toate inceputurile sunt modeste, placerea si satisfactia vin ulterior, cand acumulezi cunostinte si experienta, iar tu esti multumit de cum arata acvariul. Ideea e sa nu renunti cand dai de greu, te invadeaza algele, mai iti moare un peste, etc...

Facand o paralela la topicul lui alber, caruia vad ca i-au trebuit 4 luni sa scoata coloanele alea de plastic iti arat si eu cum am inceput acum 2 ani.

image

In prezent am 2 acvarii.

image

image

Biotop Malawi || Biotop Amazon
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda, stiu ca e migala si munca. Eu sunt atehnic de felul meu, deci trebuie sa apelez la cineva sa imi mai inghesuie doua neoane acolo. Cat despre acvariile tale, le-am mai vazut, foarte frumoase. In primul ai vita de vie cumva? Daca stii cine poate mesteri capacul da-mi de stire... Mersi.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

pomi wrote: i-au trebuit 4 luni sa scoata coloanele alea de plastic

Hmmmm, vorbesti cumva de funie in casa spanzuratului? Ce socoteli ai facut! Nici prin gand nu mi-a trecut sa fac acest calcul Eteteeee, cu ce se ocupa lumea pe forum

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da pomi, schimb si fundalul ca nu s-a lipit deloc cum trebuie, voi schimba si pietrisul, trec pe ceva granulatie mai mica. Multumesc de aprecierea ca "arata ok acvariul meu", e incurajator, intrucat mie imi displac momentan si asezarea plantelor, si culoarea lor, si multiplele suspensii care mi-au maronit mossul. Foarte superb, sa zic asa, malawi al tau, nu imi vine sa cred ca e de 6 ori mai mare ca al meu in volum. Cand vad acvarii asa frumoase, ca au pietre sau sunt pline full de plante, ma intreb cum sifonati nisipul/pietrisul. Apoi imi raspund singur: probabil ca se ajunge la un nivel unde nu mai e mizerie practic deloc... Toate cele bune.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Cand vad acvarii asa frumoase, ca au pietre sau sunt pline full de plante, ma intreb cum sifonati nisipul/pietrisul.

Sincer sa fiu, de africanisti nu sunt foarte sigur. Unii s-ar putea sa sifoneze, altii nu. Cred ca depinde foarte mult de sistemul de filtre pe care il au. Dar ii las pe ei sa raspunda aici.
La plantate lucrurile stau altfel. Este mai greu sa sifonezi, daca nu imposibil la unele substraturi. Sa stii ca la un moment dat, sifonarea substratului nu este necesara. De ce? Simplu. Acvariul ajunge sa fie atat de stabil, incat tot ce ramane in substrat este inclus in ciclul azotului, participand la functionarea fara probleme a intregului sistem. O hranire ponderata a unui numar optim de pesti, niste plante sanatoase tun si multe, precum si un filtru cu medii de filtrare generoase, vor elimina necesitatea sifonarii substratului. Chiar si la acvariile cu mai putine plante, dar perfect echilibrate, se poate elimina sifonarea. Crezi ca sifoneaza cineva un substrat pe care nici macar nu-l vede? Asta pentru ca e plin de plante, desigur.
De asemenea, prin sifonarea unui substrat fertil, este posibil sa ridici in masa apei nutrienti, provocand invazii de alge, apa tulbure sau verde.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/08/2010 21:52:58

[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

alber: exact despre funie vorbesc Am exclus din calcul octombrie si martie(prima poza unde am observat disparitia lor ) si mi-a dat rezultatul, 4 luni

cirotariu: plantele poti sa le muti, remuti, pana cand esti multumit de aranjament. In acvariile plantate "heavy" ai presupus bine ca nu se sifoneaza, dar la cele cu pietroaie se sifoneaza la greu ;)

Numai bine si succes in acest hobby minunat!

Biotop Malawi || Biotop Amazon
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi alber si pomi pentru sfaturi si incurajari. Am scos si mossul cu tot cu scorbura si l-am pus alaturi de anubiasul care sta in galeata cuminte cu easy carbo. Anubiasul avea niste pete negre si am fost sfatuit sa il pun deoparte sa isi revina. Maine abia astept sa ajung in zori la Horn si apoi sa ma apuc de treaba. Tot nu mi-ati spus daca e ok sa bag pestii si plantele si vreo 50 de litri de apa de acvariu in cada, pentru ca nu am alte vase decat galeti. Sper cu totul sa stochez macar 80 de litri din apa deja ciclata si sa mai adaug doar 40 apa de robinet.

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

N-ar fi o problema daca vei clati foarte bine cada. Sa nu ramana detergenti sau sapunuri pe ea.
In acelasi timp, pui filtrul sa functioneze. Tot acolo, daca nu ai unde in alta parte. Asta pentru a nu decicla filtrul. Mai mult de 5 minute nu il opresti. Si sub nici o forma nu il mai curata. Lasa-l asa, indiferent cat este de murdar.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Clatit cada, cumparat pietris mai fin, 3 saci de 2-3mm de cate 5 kg, substrat JBL aquabasis un sac de 5 kg, o vita de vie si inca niste ancistrusi. Pietrisul vechi se duce la cos, alaturi de plantele care nu mai sunt ce-au fost. Sunt gata de marea schimbare (in bine, sper). Va tin la curent cum merge treaba si sper ca maine sa bag si poze cu noul setup.

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa nu arunci anubias-ul de exemplu. Chiar daca isi pierde frunzele ai mari sanse sa creasca altele daca pastrezi rizomul.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

mult succes si nu uita de poze....cu cada

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Kmol, chiar ca anubiasul are 2 frunze mai betege sa zic asa, dar are fo 10 noi, foarte verzi. Nu il arunc nici in ruptul capului, imi place anubiasul foarte mult. Coxa, idee geniala cu poza cu cada. Acum ma duc sa o fac. Cat despre ascunderea filtrului tau, baga in colt 2-3 fire de elodeea, la mine deja e un tufalau, filtrul abia se mai vede. Cred ca la mine in topic la poze se vede ca e bine mascat.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iata cum arata cada cu totul in ea

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Scuze...
[Thumb - DSC02887.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Si cum arata un copil de 8 luni, nervos ca a fost trezita si mai nervoasa ca nu mai sunt pesti in acvariu
[Thumb - DSC02888.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata, operatiune incheiata, coxa iti doresc succes si rabdare daca vrei sa refaci setupul, muuuulte galeti, rabdare si tutun. Am deschis un nou topic in care voi relua sirul intrebarilor. Noapte buna tuturor.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: