koala wrote:O stiti pe aia cu
"omu' sarac, painea si biserica"?... ei bine, ala-s eu!
Pa dracu..
Azi am avut o zi groaznica si colac peste pupaza, m-am simtit atat de rau, incat nu vedeam la 2 metri in fata ochilor (sunt racit cobza).
Vin acasa, cu colegul ION bagat in rucsac, luat cu japca, ca sa dau jos vechea lampa (coparseu™)
Proptesc coparseul cu lanturi, ca sa nu cada accidental si da-i si munceste la suruburi. Bineinteles ca nu ieseau, la unul i-am belit si floarea, intr-un final l-am desurubat cu tarodul (da, da..)
Da lampa jos cu emotii, mamaliga ala de ION era s-o scape, m-am pisat pe mine tot, in fine.. am reusit.
Asteptand sa vine Dan (hadul) cu bormasina, imi cad ochii pe laterala standului, sub BA. Ce sa fie, ce sa fie.. o dara de sare. Plm, pun mana pe la tevi pe acolo, ud. Picura pe la robinet.
Deschid o sedinta de spiritism si ma apuc sa vorbesc cu mortii (tu-ti mortii ma-tii, luati-as mortii ma-tii, etc). Apare Dan, opresc pompa de recirculare, golesc BA-ul pana sub nivelul full sifonului, desfac robinetul. Pana sa ma chioresc eu la robinet, incepe sa curga ca la balamuc (din cauza pompelor de valuri, nivelul apei din BA a crescut usurel). Morti, raniti, mame. Scot din prinza pompa de autocompletare (asa am crezut eu), scot apa din BA cu furtunul intr-un butoi, desfac robinetul, il curat. Zic - hai sa schimb garnitura. Evident, am toate tipurile de garnituri in casa, mai putin ce trebuie. Raniti, mame, etc. Intorc garniturile invers, montez totul la loc, bag apa din butoi inapoi in sump.. plm, era cu 10-15 litri in plus. Verific pompa de autocompletare, functiona. Blestemeeeeeeeeee!
Dau drumul la angarale, merge totul bine 2 minute, apoi incepe iar picatura chinezeasca. Matuse, surori, nepoate si mame. Scot apa, desfac robinetul, improvizez o a doua garnitura, etc etc, poveste se termina cu pic-pic. Am trecut la partea barbateasca: tati, unchi, bunici, plm. Opresc, desfac, dau cu teflon pe filetul robinetului - slava Barbosului, nu mai picura. Ma uit, ma gandesc, gasesc solutia: tai robinetul, pun 2 mufe de legatura si o bucata de teava in locul lui, iar robinetul taiat il montez deasupra sumpului, tot cu o mufa de legatura.
Exact, 3 mufe de legatura. Am doar doua. Iar Tangitul nu mai e bun, nu mai are fluiditatea normala si are aspect mat-alburiu.

Ce sa fac? Rabd pana maine, stau cu morcovul, trec pe la Romstal si iau cele necesare. Intre timp, in premiera in viata mea, am facut sex cu robineti, mufe, tevi, lipici, etc.
In fine, sa-l ia dracu, hai sa montez picioarele de sustinere a lampii - facute de George, manca-i-as pasarica lui de barosan ce e, sefu la ghiuluri
Dau primul semn pe perete si ma gandeam: ce spiral, de 6 sau de 8? Ma duc la dulapior, ma uit.. plm, doar holzsuruburi scurte, de 45 cel mai lung. Dumnezooo! Trebuie sa trec maine pe la Hornbach sa iau si holzuruburi si dibluri, plm. Tuzgura ma-tii de acvariu, cu cine te-a vrut in casa.
Acum, in loc sa stau la orizontala ca mi-e rau de-mi tiuie urechile, pandesc robinetul cu lanterna si hartie igienica, sa vad daca mai picura. Te-s-ar cainii in el..