[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sistem vechi de iluminat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Am un suprot mai vechi pentr doua tuburi. Problema e ca firele au cam fost taiate si trebuie sa refac instalatia. La ce foloseste condenstaorul ala mare mare? Pentru ca pe droser este o schema care arata cum trebuiesc legate toate intre ele dar nu apare nici un condensator...si in concluzie nu stiu unde sa-l pun. Pot renunta la el? Sunt riscuri...(sa nu mai mearga?)
[Email] [Yahoo!]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

am dezmembrat si eu o instalatie mai veche care avea la fel un condensator ba chiar si un mic radiator, am folosit-o fara probleme vreun an , dupa care am schimbat-o cu niste drosere philips. Oricum sunt ieftine (in jur de 10 lei), mai micute si cu siguranta mai fiabile... nu stiu daca merita sa te complici.

image
[Email]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

nu stiu daca am fost destul de clar, instalatia am adaptat-o pt iluminarea acvariului, si am folosit de la ea doar droserul, deci fara condensatorul acela.

image
[Email]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

ok merci...deci pot sa renunt la el...nici droserul asta nu este chiar mare..ca mai am si altele philips si nu este diferenta mare. fain e ca pe el scrie..."made in europe" ...o fi si tara asta...merci
[Email] [Yahoo!]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

ale mele erau romanesti si erau cam de 3 ori mai inalte decat un philips

image
[Email]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Condensatorul foloseste la modificarea factorului de putere (cos fi). Are de-a face cu puterea activa si cea reactiva (parca). Si da, poti renunta la el...

Poti citi aici: http://members.misty.com/don/f-lamp.html
sau aici: http://www.ustr.net/electronics/fluorescent.shtml

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: