[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
inceput nou , cateva intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Bogdanag
Junior member

IP:

Salutare ,
Ieri am achizitionat si eu un ACVARIU AQUADREAM 60 NEGRU (60X30X40) 54L , dotat cu filtru , incazitor shi termometru si mau pus sa cumpar 2 sticlute pentru tratarea apei sa pun in acvariu dupa ce il umplu cu apa , cand ajung aks o sa va spun exact cum se numesc sticlee.
Am mai cumparat nisip si pietre pentru inceput
Am ajuns acasa , am spalat acvariu , pietrele , nisipul si am inceput sa aranjez nisipu si pietrele si am inceput sa`l umplu cu apa de la robinet.
Am umplut acvariu am pus toate accesorile in el si am pus capacul cu neon si le`am bagat in priza , toate bune si frumoase pana aici.
Am observat ca apa este putzin tulbure din ce cauza ?
Mi`au aparut niste bule pe marginea acvariului , de ce ? cum pot scapa de el ?
Cand am bagat filtru in priza la inceput a facaut niste bule , apoi nu 1 minut nu mai face bule , de ce ?

PS: diseara cand ajung aks o sa revin cu poze cu acvariu si cu solutile care le`am cumparat.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu-ti fa probleme ca-i putin tulbure apa, se va limpezi, probabil asa curge la robinet sau e de la nisip.
O fi fost niste aer in filtru, de acolo-s bulele pe care le-ai vazut.
Nu te grabi cu pestii, asteapta pina trece perioada de ciclare, planteaza-l bine de la inceput cu plante nepretentioase.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2011 11:28:12

Poze: smilie ... Poze cu plante
Bogdanag
Junior member

IP:

Am revenit cu poze despre acvariu shi am o mica problema si nu pot sa`mi dau seama de ce este culoarea apei asa.
Substantele care le`am folosit dupa ce am umplut acvariu se numesc aquasafe si easybalance shi am pus exact cantitatea corecta.
[Thumb - IMG_4697.JPG]

[Thumb - IMG_4694.JPG]

[Yahoo!]
kovaly
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu este de la substante, si eu le-am folosit si nu am avut niciodata aceasta problema, mai ai putina rabdare si vei vedea ca apa se va limpezii...oricum mai ai ceva timp de asteptat pana se va cicla asa ca intre timp iti recomand sa citesti ciclul azotului si ghidul incepatorului si vei gasii acolo multe informatii extrem de importante.

Ape limpezi
[Email]
Bogdanag
Junior member

IP:

si c-am cat timp dureaza aceasta ciclare , cand trebuie sa cumpar pestii ?
[Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Ciclarea depinde de multi factori, poti sa bagi pestii dupa 3-4 saptamani de la startare. Dar de ce nu citesti? Acvaristica pt cei neinteresati se rezuma la pesti morti, alge si batai de cap.
Asa ca mai bine iti faci timp, citesti tot ce se poate despre ciclare, nevoile unui acvariu stabil si dupa aceea te apuci de treaba.

It is fear that gives men wings.
Bogdanag
Junior member

IP:

ok , o sa ma apuc sa citesc totu despre ciclare si dupa ce imi revine apa la normal in acvariu revin cu intrebari despre pesti.
va multumesc
[Yahoo!]
Bogdanag
Junior member

IP:

salutare,
mi-a revenit apa , este limpede si azi de dimineata am fost sa cumpar si niste pesti si am optat :
- 6 neoni
- 2 xophi
- 1 sanitar de geam
- 2 sanitar de nisip

intrebarea mea este , c-am cati pesti pot baga in acvariu meu (54L).

[Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Bogdane, ai uitat ce a zis "exp"..la 8 zile de la setare ai fost astazi si ti-ai luat pesti? Sunt curios cu cati o sa ramai . Ai spus ca te apuci de citit...?!
Xipho asa se numesc, se fac destul de mari...eu as fi optat mai bine pentru 7-8 neoni si sanitarii(ancistrus/plecostomus si corydoras/toracatum) banuiesc ca nu ai cumparat alte raritati.

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
Bogdanag
Junior member

IP:

Da am citit totu , dar am murit de nerabdare , si am mai cumparat niste solutii ;)
nu am luat alte specii doar ce am scris akolo 6 neoni , 2 xipho si sanitari , iar la xipho daca se fac mari , exista un magazin la mine in oras care cumpara pestii care cresc si imi da pui la skimb ;)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: