[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor cu plantele  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dariusss
Junior member

IP:

nu stiu unde sa pun planta asta si cum e mare ..pot sa o tai de undeva ? sau ce sa fac help me .am acvariu de 60 l

Si cu ocazia asta vreau sa-i multumesc lui goldman pentru plantute sunt minunate si arata foarte bine
[Thumb - Imagine0318.jpg]

[Thumb - Imagine0319.jpg]

HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

De obicei plantele mari se pun in spate. Plantele trebuie tunse din cand in cand, deci da o poti taia, si varful il poti replanta.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
dariusss
Junior member

IP:

multumesc pt raspuns .

Am incercat sa le aranjez si cam asa arata :-?

SCUZE ca se vede asa de naspa
[Thumb - Imagine0320.jpg]

[Thumb - Imagine0321.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 07/07/2011 13:09:10

cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

dariusss cu trei de s, din poza a doua mie mi se pare ca ai o Hygrophila polisperma, daca nu ma insel. Planta asta poate sa faca si un metru inaltime, se face rosiatica la frunzele din varf si e foarte frumoasa daca o faci tufa de fundal. Daca ai luat-o de la prietenul Artur (goldman pe romaneste) sigur ti-a dat macar 4-5 fire sanatoase (te salut, artur, pe calea asta, ca nu ne-am auzit de luni de zile). Asa ca taie varfurile, planteaz-o adanc in substrat, musai intr-un colt sau pe fundal si ai grija de ea. E o planta nu foarte pretentioasa, care iti va face o tufa frumoasa. Bafte maxime si ape limpezi.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
dariusss
Junior member

IP:

iti multumesc cirotariu pentru raspuns si felicitari pt realizari(am vazut pozele:> sunt bestialee)
Sper ca acvariul meu sa ajunga macar jumate de cum a fost al tau

This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2011 22:37:54

baj
Member
[Avatar]

IP:

Toti care au acvarii frumoase au fost si ei incepatori ,ce conteaza e sa nu te dai batut ,eu la inceput cumparam plante regulat cam la 2-3 saptamani si nu intelegeam de ce la unii sunt asa frumoase ...
Nu am cautat sa vad daca ai facut un "jurnal" cu acvariu tau dar o sa iti dau cateva sfaturi pe care le-am primit si eu la inceput ...
Daca poti da mai multe detalii despre acvariul tau de ex ce neoane folosesti,firma,watti,lumeni (lm),dimensiune acvariului lungime,latime,inaltime ,ce substrat folosesti (fertilizant,sau pietris ...) ce fertilizanti lichizi folosesti,daca ai CO2 chiar daca ai bomba ,cati pesti ai si ce specii,ce filtru ai x litri/ora...
La inceput sunt multe de invatat dar upgrede'ul la acvariu il faci in functie de pretentii ai in materie de plante.la nano-ul pe care l-ai vazut totul e low buget (investitie minima) iar pozele sunt facute cu o rajnita de aparat,nemodificate....
Cauta sa citesti cat mai mult despre tot ce am zis eu ia-le pe rand si incearca sa intelegi cam cum e cu echilibrul intre lumina + fertilizant + CO2 (daca e cazul) => fotosinteza = plante sanatoase ,daca nu gasesti da-mi un PM si iti dau eu link'urile sunt prea multe de scris ca sa ma apuc sa le enumar ...

Ape limpezi !

image
goldman
Member
[Avatar]

IP:

baj wrote:Toti care au acvarii frumoase au fost si ei incepatori ,ce conteaza e sa nu te dai batut

Asa este si asta sa n-o uiti!
Si eu te salut pe aceasta cale Ciro!!!!!!!!!!!!
Plantele tip stem taie le fara mila,se vor prinde,au niste rezerve in ele de numa'!

This message was edited 2 times. Last update was at 10/07/2011 01:18:48

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: