[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
What Dreams May Come  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Caractéristiques de l'ensemble aquarium/sous-meuble EHEIM incpiria 400 :

élégant aquarium d'eau douce
dimensions :
dimensions totales avec le sous-meuble : l 130 x H 140 x P 55 cm
dimensions du bac : l 130 x H 65 x P 55 cm
contenance : 400 L
aspect moderne : lignes épurées, façades brillantes et poignées intégrées en acier inoxydable
ensemble spacieux : avec une contenance de 400 L et une profondeur de 55 cm, vous aurez beaucoup d'espace pour décorer votre aquarium
confort absolu : couvercle coulissant en verre de qualité noir
éclairage intérieur : tubes fluorescents et réflecteurs intégrés
système d'éclairage : convient à un éclairage T5 de classe énergétique comprise entre A+ et C. Inclus dans la livraison : 1 rampe d'éclairage avec tubes de classe énergétique A : 2 x 54 W (T5)
équipement discret : câbles et tuyaux cachés par la colonne sèche en verre noir, le filtre et le matériel peuvent également être dissimulés dans le meuble, retour d'eau discret par l'ouverture à l'arrière du bac
entièrement monté : pour une utilisation immédiate, sans installation complexe
fabriqué en Allemagne : produit de qualité exceptionnelle
a remporté un prix : la gamme incpiria a été décorée lors de la cérémonie de remise des Plus X Award
épaisseur du verre : 12 mm
le filtre, le chauffage et les décorations qui figurent sur l'image ne sont pas inclus dans la livraison

Informations importantes :

vous commandez ce produit au prix règlementaire sur notre site
la livraison est effectuée via un transporteur en provenance directe du fabricant. Les frais de livraison sont compris dans le prix de vente indiqué
ce produit n’est livrable qu'en Allemagne, en Autriche, en France (hors Corse) et en Belgique
la commande prend effet dès réception de votre paiement
vous recevrez votre aquarium dans un délai de 5 à 7 jours ouvrés après la date de règlement
le transporteur prendra contact avec vous afin de fixer un rendez-vous. Merci de vous assurer de l'exactitude de vos coordonnées et de ne pas oublier de préciser votre numéro de téléphone
la livraison se fait devant votre domicile et le transporteur n’est pas tenu de déposer vos produits à l’intérieur de votre habitation, immeuble ou propriété. Nous vous conseillons donc d’être présent lors de la livraison afin de réceptionner votre colis
la facture correspondante vous est envoyée par e-mail au format PDF

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Da, Adrian. Vezi edit-ul meu, am selectat gresit. Am inteles perfect descrierea, este si pe sit-ul Eheim.
Problema e transportul! Azi am vorbit cu trei transportatori si toti mi-au dat acelasi pret. E transport special,
mai cu seama ca se ambaleaza pe doi paleti, nu pe unul singur (pentru siguranta acvariului). Asadar, nu
platesti pentru greutate ci pentru numarul de colete si pentru volum ocupat. Aici e problema!

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

imipare rau... ma gindeam ca poate nu ajunge la 3000 lei transportul...

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ajunge, pentru transporturi in regim special. Eu fac importuri din Belgia si Olanda de produse care sunt incadrate in categoria "cu risc" pentru ca sunt
produse care contin acizi organici sau alte substante organice. Ca urmare, ca sa aduc un palet de 800 de litri la Birlad, platesc pina la 256 euro. Pentru
doi paleti platesc 414 euro s.a.m.d. Insa, transportul produselor fragile este si mai costisitor, pentru ca nu se transporta cu tir-ul, se aduc cu masini
speciale (din acelea cu sisteme de prindere, cu usa cu deschidere hidraulica, etc.). Pretul este mare si din cauza ca nu poate fi pus impreuna cu alte produse.
Una e sa aduci un camion intreg cu frigidere, si alta e sa aduci doua frigidere. Cred ca intelegi ideea.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

http://www.hornbach.at/shop/Aquariumkombination-EHEIM-Scubaline-460-mit-Unterschrank-wenge-weiss/7563228/artikel.html

Pune o intrebare, poate il aduc si la noi pe comanda
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ok, intreb. Ii sun miine. Chiar m-ai facut curios.

[Email]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

Sau te urci in masina si te duci sa il iei de acolo daca ilau pe stoc. Ai nevoie de o masina break cel putin

Incerca sa contactezi la sediu daca nu gasesti raspuns la magazin, intreaba si daca este in Ungaria sau unde il poti gasii cel mai aproape

Eu am cautat aproape un an pana am gasit pe dimensiunile astea atipice

This message was edited 1 time. Last update was at 20/07/2017 21:16:02

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Mmmm ... Nu stiu daca e cea mai buna idee. Fiind vorba de un acvariu, as prefera sa platesc in plus ceva si sa am garantie la transport,
cu deschiderea coletului la primire. Crede-ma, stiu ce spun. Am cumparat o cabina de dus ... nu inteba cit a costat. Bine ca am
despachetat-o integral in fata reprezentantului firmei. Nu vrei sa stii ce era inauntru. Evident, am refuzat coletul. La urmatoarea, mai
aveau putin si o si montau! Mi-au insirat toate piesele si panourile in living. Toate lucrurile au un pret si, chiar daca imi permit sa cumpar
ceva mai scump, vreau sa fiu sigur ca nu arunc banii pe fereastra.

[Email]
l0ngh0rn
Member
[Avatar]

IP:

La noi greu cu transportul de acvarii pe curierat daca nu ai contract cu ei, de multe ori prefera sa spuna ca nu transporta acvarii
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Asta era ideea. Prefer sa primesc asumarea responsabilitatii de care furnizor!

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Azi am inceput sa lucrez la decorul principal : casa!

Din pacate, dupa vreo trei ore a inceput sa ploua si a trebuie sa-mi adun sculele si cablul de alimentare.
Nu de alta, da' nu am vrut sa "zimbesc" la 220!

Totusi, am reusit sa termin acoperisul. Este inca in forma bruta, neslefuit, inca fara stilpi de sustinere si fara elementul de intrare,
dar sper sa va dea o idee despre cum va fi in final. Dupa slefuire, imbinarile vor fi mai putin vizibile. Va fi o treaba foarte migaloasa
dar sper sa rezolv week-end-ul viitor.

image

image

image

image

Placa de jos, din fata va fi mai scunda decit placa de care e lipita si vor exista si decoruri albastre si bej.

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Cind inca mai aveam idei crete de overclocking (mi-au trecut intre timp), dura cca. 30 minute taiatu' si aranjatul radiatorului de la procesor/video si cca. 1,5 ore slefuitul radiatorului. Daca-mi trecea prin cap ca si procesorul trebuie slefuit mai dadeam vreo 1,5 ore la smirghel de 1000 si 1500. Dupa care treceam la pasta.

Granitul din cite stiu e mult mai greu de slefuit decit metalul - e mult mai dur.

Sper ca ai o scula electrica si nu cred ca o sa dureze doar un weekend.

Bafta!

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Nu, gresesti. Granitul este foarte usor de prelucrat prin slefuire. Poate faci confuzie cu bazaltul sau alte roci sedimentare mai dure.
Granitul este un travertin mai dens, cu o structura granulata. Principala problema in prelucrarea granitului este taierea. De aceea
marginile taieturilor sunt neregulate si necesita slefuire. Altfel, daca ai sculele necesare, granitul suporta o prelucrare foarte precisa.
In pozele de mai sus poti observa ca taieturile sunt neregulate. Dupa slefuiri, se indeparteaza cam 1-2 mm de material dupa care
imbinarea este foarte precisa. Eu nu imi propun asta pentru ca vreau sa reproduc o forma de inbinare care sa sugereze o constructie
mai ... batrina, fara muchii ascutite, fara imbinari perfecte. Asa ca, dupa slefuire, voi pasui piesele dar fara sa fie ... la fir de par!
Si da, am o trusa de scule pentru slefuire cu 12 piese diferite. Sper sa ma ajute.

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

N-am avut placerea sa prelucrez "pietre" de nici un fel.

Offtoipc:
Da-mi te rog o idee - cu ce as putea gauri o piatra de riu (sau ceva pe acolo)? Vreau as o folosesc pe post de ancora cu un fir de guta.

Later: Vad ca merge gaurita sub apa. Nu-mi dau seama daca merge doar cu burghie diamantate sau se poate si cu burghie normale (nu cred). Poate cu burghie cu virf vidia. O sa incerc dupa reset.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2017 19:13:35

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Liv wrote:N-am avut placerea sa prelucrez "pietre" de nici un fel.

Offtoipc:
Da-mi te rog o idee - cu ce as putea gauri o piatra de riu (sau ceva pe acolo)? Vreau as o folosesc pe post de ancora cu un fir de guta.

Later: Vad ca merge gaurita sub apa. Nu-mi dau seama daca merge doar cu burghie diamantate sau se poate si cu burghie normale (nu cred). Poate cu burghie cu virf vidia. O sa incerc dupa reset.

Iti trebuie o masina de gaurit cu turatie mare, de preferinta fixa, un burghiu cu doua taisuri si capsula vidia dar cel mai important este sa ai posibilitatea de racire a pietrei (jet de apa). Piatra crapa atunci cind este perforata nu din cauza actiunii mecanice ci din cauza ca se incalzeste foarte tare. In plus, daca este o roca sedimendara, gaura se da perpendicular pe orizontul sedimentar, nu paralel sau tangent la acesta, pentru ca altfel se feliaza.

Edit : Hai ca am scris in acelasi timp. Da, se poate si sub apa.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2017 19:28:54

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Am retinut, mersi.

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mai nenea Silviu.. daca te mai apuci si de fizica apicata cred ca putini o sa gaseasca o intrebare la care sa nu ai raspuns...
M-ai dat pe spate... e ceva ce nu gasim ratecit printr-un colt al creierului tau?

arata foarte fain prelucrarea.. dar mi se par cam mari...acum nu stiu cam ce proportionalitate ti-ai propus.. dar cum vad in poza ,ca mai lunga piatra are in jur de 40-50cm.. iar bazinul are 1,30mcam o treime din lungimea bazinului..mi se pare mare sau ai restrans peisajul ...Eu nu le-a mai slefui,da impresia unei constructii vechi,uzate...

This message was edited 3 times. Last update was at 22/07/2017 19:57:40

[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Aia nu e fizica aplicata. E munca fizica si transpiratie.
La cele 35 de grade la care am ajuns iar se recomanda consumul de BR RC - un PET de 2,5 litri la cel mult 6 ore. Ar merge si cu apa la gaurit si slefuit, dar parca nu mai are farmec. Apa e buna doar pe pietre.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

adrian09 wrote:mai nenea Silviu.. daca te mai apuci si de fizica apicata cred ca putini o sa gaseasca o intrebare la care sa nu ai raspuns...
M-ai dat pe spate... e ceva ce nu gasim ratecit printr-un colt al creierului tau?

arata foarte fain prelucrarea.. dar mi se par cam mari...acum nu stiu cam ce proportionalitate ti-ai propus.. dar cum vad in poza ,ca mai lunga piatra are in jur de 40-50cm.. iar bazinul are 1,30mcam o treime din lungimea bazinului..mi se pare mare sau ai restrans peisajul ...Eu nu le-a mai slefui,da impresia unei constructii vechi,uzate...

1. E multe chestii ratacite prin creierul meu da' le dau de capat pe rind ...
2. Nu sunt atit de mari pe cit se vad in poza. Ca de obicei, pozele "musca" din proportiile naturale. Pe cea mai lunga linie, are 20 cm. Si in realitate arata mult mai ... supla!
Daca reusesc sa-mi fac timp, miine poate o pozitionez fata de stinci, atunci va fi mai clar. Si da, si eu cred ca nu le trebuie multa slefuire, doar cit sa obtin suprafete destul
de plane ca sa le pot imbina/lipi/ansambla bine. Multumesc pentru comentarii!

[Email]
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Liv wrote:Aia nu e fizica aplicata. E munca fizica si transpiratie.
La cele 35 de grade la care am ajuns iar se recomanda consumul de BR RC - un PET de 2,5 litri la cel mult 6 ore. Ar merge si cu apa la gaurit si slefuit, dar parca nu mai are farmec. Apa e buna doar pe pietre.

Aprob pozitiv!
Cu o corectie : Staropramen, bine racita, in halba glazurata cu sare!

[Email]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: