Author |
Message |
robi1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2011 22:29:58
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
robi1
Junior member
IP:
|
salut!
Am vazut pe mai multe forumuri, de asemenea si pe acesta ca femelele de gupi fata la un interval de timp de o luna , o luna si ceva...Eu am femele care nu au fatat de doua luni si ... stiti care e cauza?
Femela cu coada rosie a fata ultima oara acum 2 luni, are pata neagra dar are burta mica
Femela galbena a fatat acum o luna si ceva si pata este inca galbena.La celelalte femele, la fel , au pata neagra dar nu mai ies puii...au masculi si sunt sigur ca nu au fatat....
Sa fie din cauza ca nu le bag incalzitorul? am termometru in acvariu, temperatura e de 24 de grade.
Multumesc
This message was edited 1 time. Last update was at 18/06/2011 22:32:58
|
|
 |
Alexandru Bazavan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2011 23:02:05
|
Alexandru Bazavan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/481263854facf41a2f8a64a21956d87b.jpg)
IP:
|
salut.din ce am citi eu,ar trebuii sa aiba o temperatura mai ridicata(undeva pe la 26 de grade)...eu nu am de mult guppy si nici nu au facut pui asa ca nu pot sa iti spun din proprie experienta
|
Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page
|
|
 |
piratul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2011 23:35:48
|
piratul
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8ab8dff7441eda91aa7bb26becb3afd3.jpeg)
IP:
|
Depinde cu ce pesti mai stau in acvariu,se poate sa fi fatat si sa-nu ii fii vazut tu,in cazu asta sa-i fi "halit"ceilalti,sau nu e bun masculu de guppy....
|
TEXT CENZURAT |
|
 |
robi1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2011 00:02:10
|
robi1
Junior member
IP:
|
piratul wrote:Depinde cu ce pesti mai stau in acvariu,se poate sa fi fatat si sa-nu ii fii vazut tu,in cazu asta sa-i fi "halit"ceilalti,sau nu e bun masculu de guppy....
am scris la " despre mine" ca am doar gupi si am mai scris ca sunt sigur ca nu au fatat pentru ca astept cu nerabdare generatia asta de pui
|
|
 |
nfscgc
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2011 14:00:41
|
nfscgc
Junior member
IP:
|
Sunt recente pozele?
Ar trebui sa aiba burta mai mare daca sunt aproape de fatare. La mine arata ca ale tale dupa ce fata. S-ar putea sa nu le placa conditiile din acvariu (nitriti, nitrati).
Temperatura de 24 de grade e in regula, eventual o poti creste la 26 in momentul cand separi femelele. Temperatura mai mare e menita sa declanseze mai repede fatarea in cazul in care femela e aproape de acel moment.
|
|
 |
robi1
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2011 20:17:22
|
robi1
Junior member
IP:
|
pozele le-am facut ieri
|
|
 |
RedLace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2011 15:48:27
|
RedLace
Junior member
IP:
|
Salut,
Am patit-o si eu acum cateva luni, am reusit performanta sa sterilizez masculii, vro 3 luni scoteam sub 50 de pui pe luna ... din aproximativ 15 femele cu care lucram estimez ca numai una - doua ce apucasera sa isi faca depozitul de "samanta masculina" si sa continuie sa nasca ... am rezolvat problema dupa ce am schimbat masculii cu fii lor , dupa aproximativ o luna, vorbesc de perioada aceasta, in vro doua saptamani am adunat aproximativ 200 de pui...
Cu stima,
Florin
|
|
 |
Virj
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2011 15:55:22
|
Virj
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7a02741932bb4c9d3920fbc2f4b6080f.jpg)
IP:
|
RedLace wrote:Salut,
am schimbat masculii cu fii lor
"Bravo", continua sa aplici procedeul asta si o sa ai guppy cu 2 capete sau care crapa la prima "raceala"
De consangvinizare ai auzit? dai un search pe gugal si ai sa vezi exact la ce ma refer....
|
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
-Benjamin Franklin- |
|
 |
RedLace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2011 16:05:43
|
RedLace
Junior member
IP:
|
Multumesc pentru felicitari  cred ca incerci sa vinzi pepeni la gradinari... cauta matuluta despre stabilizarea unei linii de guppy, despre line breeding, despre inbreeding ... sunt multe pe care trebuie sa le cauti ...  nu mi-o lua in nume de rau dar eu cresc guppy pentru standarde, daca esti pasionat de guppy putem discuta despre ele, despre IFGA si IKGH, daca nu lasa-o asa cum a picat ... sau cere ceva detalii si vei fi uimit cat de interesant este domeniul acesta ...
Nu imi place ca imi fac debutul pe forum cu o discutie in contradictoriu, sper sa nu fie interpretata si de altii la fel, vreau doar sa lamuresc niste aspecte pentru ceilalti cititori, nu imi place sa las impresii gresite, unii vor lua ca litera de lege ce se scrie pe aici ...
P.S. pentru mai multe detalii iti stau la dispozitie pe PM ...
Cu stima,
Florin
This message was edited 2 times. Last update was at 29/07/2011 16:14:27
|
|
 |
Virj
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2011 16:34:38
|
Virj
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7a02741932bb4c9d3920fbc2f4b6080f.jpg)
IP:
|
Nu trebuie sa iti para rau pentru nimic, din discutii se invata.
Sunt constient ca in formarea raselor de orice specie vrei tu s-a folosit consangvinizarea. Eu unul sunt impotriva folosirii consangvinizarii si nu o recomand nimanui, de ce? este foarte simplu, produsii de conceptie rezultati in urma consangvinizarii sunt mult mai sensibili la factorii de mediu si mai predispusi la boli decat generatia anterioara.
De ce crezi ca nu se accepta relatii intre rude (ma refer la oameni), ca nu e etic? ca e pacat? (sa nu crezi ca ma cert sau ca am chef de cearta, din contra, este o discutie foarte calma  )
|
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
-Benjamin Franklin- |
|
 |
RedLace
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/07/2011 16:47:39
|
RedLace
Junior member
IP:
|
Nu vreau sa par capos dar pentru mine cel mai bun prieten este consangvinizarea, fara ea nu as reusi nici macar sa incerc sa perpetuez numai acele caracteristici care imi plac la o linie, nici nu as putea sa ma gandesc sa o "imbunatatesc" .... si consangvinizarea ca si orice alt lucru, daca se face respectand anumite reguli nu are ce probleme sa genereze, orice poate fi contracarat, de exemplu de un an si jumatate ma chinui sa cresc procentul de pui identici cu parintii dintr-o linie de guppy, sa il duc undeva la peste 50% si nu reusesc, cu toata "consangvinizarea" incercata, sa ca m-am vazut nevoit sa incerc un out cross, poti estima cate generatii, de acum incolo, in linia respectiva nu mai am voie sa introduc sange strain? Daca am sa o fac pot sa imi iau adio de la munca, mai bine donez linia ....
Nu zic de sanatate, prin consangvinizare si prin conditiile in care mai nou se cresc pesti acestia au devenit foarte sensibili, de exemplu ca sa pastram discutia la guppy, nici nu m-as gandi sa lucrez o linie in altceva decat acvariu steril ...
Acum revenind, Robi, mai este curenta problema ta? Care mai este statusul?
|
|
 |
|