[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge sau altceva ???  XML
Forum Index » Alge
Author Message
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, am nevoie desfaturi in privinta anumitor alge.
Intai vreau sa va spun ca nu am gasit pe internet nimic asemanator si este posibil sa nu fie alge.

Acvariu: 120l brut / 110 net
Substrat: pietris cumparat din petshop (din cate tin minte e quartz)granulatie 2-4mm fara substrat fertilizator
Fertilizator: Ferropol JBL
Incalzitor: 200W
Filtrare: Aqua Pro M700 + 2 bureti incastrati in cilidru de plastic cuplati la pompa de aer externa
Populat cu: 10 Neoni, 14 Scalari (varsta de 3 luni), 1 ancistrus, 1 labeobicolor, 2 sanitari, 2 gurami pitic
Iluminare: 1x20W Sun Glo, 1x18W Aqua Rell
Plante:
- 1x Cabomba caroliniana care nush ce se intampla cu ea dar are o culoare interesanta (palida), decat varfurile sunt verde frumos cum ar trebuii sa fie toata planta
- 1x echinodorus bleheri pe care a aparut "problema" si anume niste punctulete mici de culoare verde inchis pe care am incercat sa le curat dar nu au nici un por exterior, parca ar fi in compozitia frunzei
- 1x microsorium pteropus cu care din fericire inca nu am probleme cu ea
- cateva lamaite (nu stiu denumirea lor stiintifica) ale caror frunze sunt perforate, arata de parca ar sosi toamna (un verde palid)

Nu pot sa-mi dau seama din ce cauza au aceste probleme, apa este lacrima, saptamanal il aspir si schimb cate 30% din cantitate, nu hranesc pestii in exces, limpezesc filtrele la fel, saptamanal, lumina functioneaza conectata la priza programabila 10h/zi, fertilizatorul il folosesc de saptamana trecuta si conform prospectului.
Voi atasa o poza cu planta respectiva.
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa precizez ca temperatura apei este de 25C
Aici poza:
http://img88.imageshack.us/i/25032011y.jpg/
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu vad niste carente mari de Fe pe acolo. Se stie ca Echinodorusul e mare consumator de fier si are nevoie de un substrat nutritiv pentru radacinile sale, ajutat eventual de niste bile JBL - JBL 7 Balls. Fertilizantul adaugat in apa - Ferropolul nu il ajuta prea mult.
Si se vede si lipsa CO2-ului, care e vital plantelor acvatice.
Trebuie sa iei masuri, ca e pacat de un asemenea acvariu. Si vezi ce faci cu pestii, care sunt intr-un numar exagerat de mare, chiar daca unii sunt inca pui.
tidy
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, intradevar numarul de pesti e mare, vroiam sa scap de 10 scalari si sa tin numai 2 perechi dar mi sa recomandat sa nu ii dau inca pana nu se aleg perechi ptr ca pot face o mare greseala, si in curand voi scapa si de neoni.
Mai am un fertilizator de la sara Florenette A dar nu stiu daca e bine sa le folosesc impreuna. Se poate?
Iar as dori sa-mi recomandati nishte plante care se gasesc in comert si sunt mai putin pretentioase ptr ca am de gand sa cumpar dar nu vreau sa iau doar asa, sa fie plante.
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

tidy wrote: Mai am un fertilizator de la sara Florenette A dar nu stiu daca e bine sa le folosesc impreuna. Se poate?

Se poate.
tidy wrote:Iar as dori sa-mi recomandati nishte plante care se gasesc in comert si sunt mai putin pretentioase ptr ca am de gand sa cumpar dar nu vreau sa iau doar asa, sa fie plante.

Eleocharis, Hygrophila, Cabomba, Criptocoryne, Myriophyllum.

Forum Index » Alge
Go to: