Buna sunt un incepator al acestui domeniu si am niste probleme cu femelele de guppy.
Am un acvariu de 54l
http://www.shopmania.ro/magazin~online-acvaristica~produs-aquael-acvariu-ecoline-60-54-litri~p-9616393.html
L-am luat acuma 2 saptamani si l-am lasat la ciclat o saptamana . Mentionez ca nu am plante naturale si ca am stors buretele de la celalalt acvariu pentru a scurta timpul de ciclare. Azi face 2 saptamani de cand e pus in functiune.
Am pus in el un mascul beta,2 sanitari hoplo, 2 kuhlii si 10 gupy (4 masculi si 6 femele). (9 momentan pentru ca o femela mi-a murit deja).
Mentionez ca am luat 5 guppy luni si 5 guppy aseara. Masculul de beta nu le face nimic, din contra e foarte curios si sta pe langa ei.
Azi dimineaza am gasit o femela de guppy pe fundul acvariului respirand foarte des si foarte palida. A murit in 2 ore. Acum a inceput alta sa stea pe fundul acvariului si sa resprire des.
Am facut un schimb cam de 25-30% de apa si tot nu si-a revenit. I-am facut si o baie scurta cu antibiotic (Furanol de la JBL) si tot sta apatica pe fundul acvariului. Aveti ceva idei ?
PS: din cate am mai citit e posibil sa aiba gris dar nu are nici un punct alb pe ea si nici cealalta care a murit nu avea. Astept niste raspunsuri cat de cat urgent iar daca aveti de gand sa ma criticati accept cu placere criticile dar dupa ce puneti niste solutii pentru acesta problema.
Am editat pentru a functiona linkul.
Alber