[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alga verde si mici puncte verzi pe pietris  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Aberdain
Member

IP:

De cand am pus Osram Flora 15W am observat aparitia unui fel de alga care o pot asemana cu ceva difuz format din multiple firicele de un verde inchis care se gaseste printre plante dar nu e aderenta la ele. Pe pietris sunt mici punctulete verde inchis pe care mai nou le-am observat si pe baza tulpinii de echinodorus.
Acvariul si pozele sunt la semnatura.
Fertilizez cu EasyCarbo, Ferropol, Ferrotabs, Ferropol24 dupa indicatiile producatorului.
Co2 din JBL Proflora Bio 160 cam o bula la 3 secunde pe care o dizolv aproape complet.

Care sa fie cauza? E prea multa lumina? Trebuie sa mai adaug si fertilizant? sau trebuie sa scap de Osram Flora?
Plantele se dezvolta foarte bine. Nu am o poza sa pun cu alga ca e foarte mica si o scot imediat cum o observ. In ultima vreme am scos si de pe pietris, se prinde cumva de el si cand o scot afara scot si cateva pietricele.

Nu am invazie de alge dar am observat aceste nereguli si vreau sa previn vreun dezechilibru.
Multumesc

image

Inainte de adaugare lumina (inainte era doar un neon de 15w daylight)

image

In prezent, acum 2 sapt a fost adaugat Osram Flora 15W, iar acum 2 zile Osram 865 15 W (in total 45W)

Am sa scap la un moment dat si de autocolantul ala nasol.

This message was edited 4 times. Last update was at 24/02/2011 20:47:17

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic

Forum Index » Alge
Go to: