[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comportament creveti  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,
Am doua acvarii cu creveti, intr-unul am RCS, in celalalt varietatea verde (cei de la magazin mi-au spus ca sunt Neocaridina Heteropoda, nu Caridina Babaulti, motiv pentru care ii tin separati). Conditiile din cele doua acvarii sunt similare dar comportamentul carcalacilor difera. In timp ce in ga?ca de rosiori se vede miscare, mai inoata cate unu odata la cateva minute, in acvariul cu "legionari" e o pace cam nefireasca. Nu am mai vazut de cateva zile un crevete sa inoate. Am unul de exemplu, care sta de cateva zile intr-o gaura a unei buturugi. Din cand in cand isi mai arcuieste coada, mai vantura inotatoarele, cine stie ce l-o framanta... In rest, ceilalti, ori stau si se uita fix si mai fac uneori cativa pasi, ori "tricoteaza" ca orice femela din specia asta.
In acvariu mai am doi neoni. Nu au existat conflicte intre specii, nimeni nu se simte amenintat, jignit etc. Cam de o saptamana si neonii prefera un anumit colt al acvariului. Stau unul langa altul de parca ar pune la cale ceva si singura miscare o fac la ora mesei.
Aveti idee ce ar putea determina acest comportament?
(nu de altceva dar mi-e sa nu planifice o revolta ceva, o rasturnare de regim)
Multumesc.

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai modificat ceva recent in acvariu? Ai introdus plante, creveti sau alte decoruri noi? Orice modificare poate provoca un dezechilibru daca nu esti atent. Poate s-a deciclat acvariul in urma unei interventii mai putin reusite din partea ta(schimb de apa, decor, etc). Neonii aia probabil stau asa fiindca sunt prea putini. Din ce au recomandat alti colegi pe forum am inteles ca neonii se tin minim 6. Fiind pesti de banc le place un colectiv mai numeros. Cand sunt multi devin mult mai jucausi, mai activi si arata si mult mai bine in acvariu, iti spun din propria experienta, asta daca nu cumva nu sunt bolnavi.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: