Author |
Message |
US_Marine
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2011 20:32:19
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
US_Marine
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1d0932d7f57ce74d9d9931a2c6db8a06.jpg)
IP:
|
Domnilor ,
Aquarium 220 L , Marine Aquarium . Am Pesti si Piatra Vie . Nu am corali . Aquarium functioneaza de 3 saptamini . Am piatra vie ( 19 kg ) si nisip viu . Sare de la Dupla .
Am urmatoarea problema :
Am testere de la doua Companii : PH si NH3/NH4 - de la SERA si NO2 /NO4 de la JBL .
Aseara am facut testul si mi-a iesit OK PH si NH3/NH4 ( SERA ) Dar in schimb NO3 / NO2 ( JBL ) mi-au iesit cu probleme . NO2 ( 0,2 ) si NO3 ( 10 )
Am schimbata 20 l apa . ( sare Dupla ) .Am introdus in aquarium 30 ml de Tetra Marine SafeStart ( Marine Bacteria ) . Skimmer'ul este oprit . Ei bine Domnilor .... Testele nu au suferit nici o schimbare ...
Sincer nu stiu ce sa fac . Va rog ajutatima , intr-un fel .
Multumesc f.foarte mult .
Achilles Jonson - US
|
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2011 20:45:28
|
djphazer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ab6be46e1d6b21d59a3c3a0b9d0f6ef.jpg)
IP:
|
In principiu nu prea ai ce face. Trebuie sa astepti sa se incheie ciclarea. Ai introdus pestii prea devreme, inainte ca stabilitatea acvariului sa o permita. Mai mult de atat, ai introdus pestii fara a astepta o perioada de 2-3 saptamani intre introduceri, perioada in care filtrul biologic al acvariului, si asa precar, sa se poata adapta excesului de incarcatura biologica. Chiar si piatra vie joaca un rol important aici, ea gazduind o sumedenie de animale (micro sau macroscopice), iar inevitabil o parte din ele mor in momentul introducerii intr-un nou bazin, eliminand Amoniac, si in final NO2 si NO3. Totul este o problema de timp pana ce acvariul se va stabiliza. Poti introduce in filtru carbune activ si medii filtrante de la Seachem (de-nitrate sau matrix, in functie de debitul filtrului) pentru a sustine operatiunea.
|
. |
|
 |
US_Marine
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2011 21:13:17
|
US_Marine
Junior member
IP:
|
In primul rind multumesc foart mult Domnule Djphazer . Este adevarat . Ma-am grabit si acum ...De-nitrate de la Seachem am introdus in filtru . Asta acum 3 saptamini . Trebuie schimbat ? Nu am adaugat carbune activ . Mi-au zis ca trebuie sa-l introduc mai tirziu . Si pe linga toate necazurile mi-au vindut si carbune activ pt apa dulce ( JBL ) .Mi-au zis ca e OK . Doar sa-l schimb dupa o luna . Dar mi-u zis sa-l introduc in filtru mai tirziu .
Nu stiu ce sa fac . Pesti am 2 Fire Clownfish , 2 Blue Damselfish si 2 Coral Beauty Angelfish .
Pestii se comporta OK . Maninca . Dor Coral Beauty nu vin la mincare . Ii am de 2 zile in Aquarium . Ciugulesc de pe piatra vie ..
Ce sa zic ...Astep ceva sfaturi . Totul este bine venit .
Multumesc f.,foarte mult
Achilles Jonson - US
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2011 23:04:04
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Imi pare rau sa aud. in primul rand - CALM! Nu te stresa ca nu face bine la inima
Probabil ca va trebui sa faci schimburi de apa mai dese o perioada, apa la temperatura care trebuie cu sarea de rigoare etc.
Cat despre De-nitrate de la Seachem, citeam ceva interesant pe niste forumuri americane zilele astea. Se recomanda un flow lent, deci probabil ca ar fi mai bun de pus intr-un nitrate reductor (adica un device separat de filtru).
Uite ce zic baietii de la Seachem:
At high flow rates (greater than 100 US gallons per hour), it will function solely as an aerobic filter. At slow flow rates (less than 50 US gallons per hour), it will function as both an aerobic filter and an anaerobic denitrifying filter.
For best results, de*nitrate™ should be placed to assure the flow of water through it, such as in a canister filter, chemical filtration module, or box filter. Flow rate should not exceed 200 L (50 gallons*) per hour. If higher flow rates are unavoidable, use Matrix™ or Pond Matrix™. It is best to rinse off dust before use. Once de*nitrate™ has been in use for several days, nitrate concentrations should start to fall and level off gradually at a concentration of about 4–5 mg/L as nitrate. As long as nitrate concentrations remain under control, the product is not exhausted. Each 500 mL of de*nitrate™ treats about 100–200 L (25–50 gallons*), depending on initial nitrate concentration and the current biological load. Enough should be used to remove nitrate at a rate at least as fast as the rate of formation.
If very high nitrates are initially present, they should be brought down to less than 20 mg/L with water changes.
Sursa: http://www.seachem.com/Products/product_pages/denitrate.html
Deci schimburi de apa mai dese pana ce nitratii vor avea niste valori normale. Mult noroc!
This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2011 23:04:41
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/01/2011 23:19:50
|
ozi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/01e00f2f4bfcbb7505cb641066f2859b.jpg)
IP:
|
NO3 de 10 nu e mare lucru. cand ajunge peste 40 atunci trebuie sa iti faci cu adevarat griji, dar normal ca nu vrei sa ajungi acolo.
NO2 de 0.2 nu e o tragedie. toti pestii vor fi ok pana la urma, dar te rog fa o pauza la capitolul cumparaturi...te grabesti si risti sa ai probleme mai severe
pana nu ai NH3=0 si NO2=0 nu mai cumpara nimic...ma refer la vietuitoare.
PS: de ce ai oprit skimmeru?
This message was edited 2 times. Last update was at 06/01/2011 23:22:46
|
fuga prin porumb face porcul mai mistret |
|
 |
US_Marine
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 00:26:29
|
US_Marine
Junior member
IP:
|
Hi Ozi ,
Multumesc pt raspuns ..Fuck me DUDE ...Sint disperat ...Am oprit skimmerul pt ca am schimbat 20 l apa si am introdus bacteriile de la tetra . Si cei de la Tetra sciu ca trebuie sa opresc skimmerul . Da ...se pare ca nu trebuie sa mai fiu " incintat " de noi pesti si sa ma opresc cumvaq . Asa am sa fac . Dar ce fac acum ? Sa mai schimb apa ? tu ce pare ai . Intr-un fel mai linistit ( tot timpul reusesti sa faci asta . Esti mare Man . ) daca mai ai timp te rog scrie un raspuns .
a..si inca ceva . am doi pesti noi ( nu m,a dojeni ) Coral Beauty Angelfish . Nu vin la mincare . Ciugulesc de pe pietre . Am citit ca maninca alge de pe piatra vie . Eu am cumparat si niste alge de la Oceanic . Ce sfaturi imi dai ? Daca ai timp ..eu te astept .
Multumesc mult man
Achilles Jonson - US
|
|
 |
US_Marine
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 00:28:39
|
US_Marine
Junior member
IP:
|
Domnule bobesku ,
in primul rind sper sa te gasesc bine si totul este ok . Cu mine nu e prea ok , dar se pare ca am prieteni si asta-i bine . Multumesc foarte mult Domnule . Si chestia cu Seachem . Wow ...Good to know !!!!
Multumesc fain .
Best regards
Achilles Jonson - US
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 00:56:15
|
ozi
Senior member
IP:
|
Nu stiu ce sa zic cu schimburile de apa...ajuta, dar trebuie sa schimbi destul de multa apa ca sa faca o diferenta. Mai bine faci in mod regulat, o data pe sapt 5% sau la 2 sapt cam 10% din volum. Mai important e sa te stapanesti pe tine de la cumparat alti pesti.
Cei 2 angels probabil au nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda. Sunt pesti un pic mai sensibili comparativ cu ceilalati care ii ai acolo. Din ce am citit eu, unii din ei nu se acomodeaza la mancarurile artificiale si eventual mor, pe cand altii nu au treaba si manca flakes & pellets. Cel putin e bine ca ai tai rontaie algele de pe pietre - macar mananca ceva.
Algele ce le-ai cumparat tu le poti da in felul asta: veggie clip
Dar pestii mei vin si le manca de la mine din mana, arat cei marini, cat si cichlidele africane.
|
|
 |
US_Marine
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 01:27:26
|
US_Marine
Junior member
IP:
|
Ozi , my Friend ,
Iti multumesc din suflet ...Sincer iti multumesc . Acum nu mai pot repara nimic . E simplu . Daca Coral Beauty Angelfish mor . asta e . Au murit si gata ..Important e sa-i vad eu primul . Sa nu-i vada Ariadni . Sa-i scot repede . Sa nu o fac sa sufere .
Ma omoara chestia cu testele . De ce testul de la sera ( PH si NH3/NH4 ) imi zice ca totul e OK si testul de la JBL ( N02/NO3 ) imi zice ca-i problema . Asta-i de tot porcul . Pe cine sa cred ? Tu ce companie de testere folosesti ?
Si acum te rog sa strigi la mine . Daca imi pun cite un coral asa care sa nu fie pretentios ( poate-mi day to o ideie ) , crezi ca o fac de oaie iar ?
Nu prea am lumini ...Ce-i de la pet shop mi-au dat niste preturi ...Fuck me DUDE . Pai imi pun Fire Place insalonul mare de la casa din Sunio ( 340 EU ) ..E groasa rau . Si nu-s leduri si mai stiu eu ce . O chestie chinezeasca . Tu ce preturi ai pe acolo ?
Draga Prieten , daca ai timp ma srie ceva raspunsuri . Imi vin ca o manusa si stii ce scrie . Asta-i bine pt mine .
Multumesc Mult Man
Best Regards
Achilles Jonson - US
|
|
 |
ozi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 01:43:06
|
ozi
Senior member
IP:
|
acuma treba cu testele este ca niciunul nu este 100% exact. cel putin astea colorimetrice sunt aproximative, indiferent de companie.
eu folosesc testele de la Hagen, dar asta doar pentru ca e ce am aici la indemana. ale mele niciodata nu arata culoare exacta ca cea de pe hartie. trebuie tu sa aproximezi intre cele mai apropiate valori.
din cate stiu eu testele de la API sunt favorizate de multi acvaristi marini.
eu ti-am tot spus cum sta treaba cu coralii. de ce ma faci sa ma repet din nou?
sfatul meu este NU !!!
dar acuma sunt banii tai, acvariul tau, si fericirea ficei tale...asa ca faci cum crezi tu mai bine.
aici in Canada sunt preturile destul de mari, aproximativ la fel ca prin EU. in USA sunt preturile cele mai bune, cel putin daca nu punem la socoteala prostiile chinezaresti. desi eu am gasit tot felu de accesorii misto pt acvarii pe ebay, de prin taiwan si hong kong si asta au shipping destul de ieftin. pana acu mi-am luat diffuzor de CO2, niste xmass moss si mai recent lumini LED pentru moonlight, si am fost foarte multumit. chiar astept acuma sa-mi vina alt set de lumini LED pt moonlight, pt ca celelalte deja au aproape 2 ani vechime si nu mai functioneaza decat 1 LED din 4. daca te intereseaza si pe tine, uite AICI . numai $8 si e free shipping oriunde.
This message was edited 3 times. Last update was at 07/01/2011 01:51:48
|
|
 |
US_Marine
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/01/2011 02:04:29
|
US_Marine
Junior member
IP:
|
Wow ..Who , You Seem To Be US Marine .
Direct , in timp si la subiect . Fantastic !!!! Man , U Best .
Si referitor la Testere ..Wow ...sa vezi ce ma mai plimb cu hirtiuta cu culori printoata casa . Intreb pe toata lumea ce si cum . Dimineata si seara . Inainte de a pleca la munca si seara cind vin de la munca ...Teste si iar teste ..Si ..si ..la naiba ..nu-mi ies bine niciodata . Wow !!!!!
Eu sa fac un order din US , inseamna sa platesc de 3 ori pretul . Aici in GREECE ( un cacat de tara - ingnoranti , hoti , mincinosi si multe figuri ) platesti vama de te rupe daca comanzi din tarile care nu sint in UE . E incredibil . Te obliga sa cumperi din magazinele locale . E o mafie la nivel de Guvern . Incredibil . In fine ..Si apoi multe China . Adica nu Made in China .Man --- CHINA ---adica nimic . Ingozitor . Si daca nu gasesti ceva intr-un magazin , pai nu te astepta sa gasesti in alta parte . NU E NICAIERI . NU ARE KOSTAS , NU ARE NIMENI . Adica eu in US tipul asta de monopol nu l-am vazut nicaieri . E incredibil .
Stiu si eu acum ...In fine ...
Sa vezi ce complexat trebuie sa fii daca esti Roman . Vai !!!! Esti NIMIC . Eu pescuiesc . Am o barca si merg la peste . Nu mi-au dat permis de pescuit cu pasaportul de US , pt ca US nu este in EU . Si m-am dus cu pasaportul de Romania . Asa mi-au dat permis . Si nu le vena a crede ca am pasaport Romn si US . L-au trimis sa-lk verifice cei de la Politia de Frontiera . Man este incredibil . Armata este o bataie de joc . Pai in US esti US Marine ai respect peste tot . Si-n Mexic . Aici , Grecii nu-si respecta armata lor . Ce sa mai astept eu . Man ..Wow !!!! Bine ca mama s-a nascut in Ro . Adica asa ma simt mai bine ...
In fine . Hai ca te-am plictisit .
Sa mai trimiti ceva vesti despre tine .
Sa ai grija de tine Bro'
Achilles Jonson - US
|
|
 |
|