[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
60 cm  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Tabelul acela este doar asa sa ai o referinta , in cele mai multe cazuri nu ajuta deoarece nu poti masura CO2-ul in acvariu cu asa precizie.
euro2me
Member
[Avatar]

IP:

masoara PH si KH si vezi ca intersectia sa fie in zona verde (ajustezi PH-ul din debitul de co2)

This message was edited 1 time. Last update was at 11/07/2016 15:59:24

Nu-ti bate capul, sunt altii facuti pentru asta.
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu cum se foloseste acel tabel , eu vorbeam de altceva
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

De ce ai vrea sa bagi mai mult co2? Te orientezi dupa testul permanent de co2, culoarea lui iti indica cam unde te afli, insa la prea mult nu le face bine la creveti. Eu il tin spre un verde-galbui, nu ma mai intereseaza ce ph si kh am, atata timp cat totul e ok.
[ICQ]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Aveti ideea din ce cauza ar putea sa apara diatomele la un acvariu de aproape un an ?

Am avut temperatura de 26 grade intro zi dupa care a scazut la 23 , a fost frig intro seara , in rest nu am facut modificari majore .

Doar am schimbat apa si am tuns ceva plante.

Materialul filtrant din filtru extern este impartit in 2 compartimente unul are cam 2 ani si celalalt 1 an, ar putea fi asta cauza ? este substrat pro , filtru Eheim 2071.

Mi s-a depus inclusiv pe furtunuri "mazga" aia maronie .
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

skija wrote:Salut , o sa revin cu ceva poze mai bune in curand , mi-a luat cam 5 luni pana am descoperit cauza frunzelor transparente (cel putin asa cred acum , 90 % ) , am observat schimbari majore dupa 3 zile.

O sa revin cu detalii cand o sa fiu convins 100 % care a fost cauza , mai astept 1-2 saptamani ca sa fiu sigur

Salut , tot eu raspund .....

Dupa cateva luni mi-am dat seama din ce cauza se topeau frunzele la MC si stauro . NO3 si PO4 am scos din ecuatie deoarece dozez conform EI , lumina am schimbat-o ,merge 8 ore, am pus 2 x 24w in loc de Aquasky 601 , CO2 vedeti mai jos , Fe sau Micro am zis ca nu dozez mai mult de 0.1 ppm ca sa nu cauzez alte probleme legate de microtoxicitate , substrat aveam Aqua Soil .......ce putea fi problema ??????

Cateva luni am crezut ca CO2-ul este de vina , m-am inselat amarnic dupa ce era sa-mi gazez pestii datorita unei solutii de la JBL cu probleme care nu masura nivelul co2 cum trebuie (sunt multi acvaristi care au returnat solutiile de la JBL la nevertebrate ) , adica eu am bagat 2 bps ....3 bps si tot am crescut pana nu am mai putut numara blulele si drop checker-ul era tot albastru ....poate o nuanta de verde inchis .....in fine , am cumparat alta solutie ptr drop checker de la 2 producatori diferiti doar ca sa fiu 100 % ca este buna solutia si drop checker-ul se ingalbenea dupa juma de ora de la aditia de co2 , semn ca eu bagam co2 cu nemiluita , nu stiam de ce stau crevetii ascunsi , cativa au si murit si melcii nu se reproduceau , microrasbora galaxy pareau ca sunt ok rezultand ca sunt foarte rezistenti la capitolul CO2

Am redus CO2-ul la 1,5 bps si crevetii au inceput sa miste dupa vreo 2 zile , melcii la fel

Ceea ce am facut in legatura cu frunzele transparente (putrezeau dupa ce deveneau transparente dupa 3-4 zile) ......am marit doza de Fier la 0.5 ppm tot la 2 zile de 3 ori pe saptamana si Micro 0.1 ppm tot 3 doze pe saptamana ,am zis ca ori la bal ori la spital )) (inaite dozam 0.1 ppm Fe cum am scris mai sus) si problema frunzelor transparente a disparut dupa o saptamana .

In fine , dupa luni de zile mi-am dat seama ca frunzele transparente pot fi cauzate si din lipsa de Fier , nu numai din lipsa de CO2 sau NO3 cum scriu foarte multe situri de pe internet (cam 90 %)

Gabi C
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bine de stiut. In acvariu la ce valoare îl mentii fierul ?
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa masuratori arata 0.1 - 0.2 ppm dar nu prea mai am incredere in teste , folosesc teste JBL
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sunt curios de testele de CO2 , de care ai folosit si care ti s-a parut ca e mai bun? Dc nu ai folosit un PH-metru sa zic asa , sau sa imprumuti un ph-controller cateva zile?

[Yahoo!]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Tot de la JBL am luat pana la urma , dar un lot care era ok si am mai luat si de la greenaqua , ph metru sau alte chestii nu am avut de unde sa iau imprumut .

Si asa unele solutii ptr drop checker pot fi inselatoare , sunt acvarii care nu sunt stabile dpdv al CO2 ului decat cand se face galben ...ceea ce conform instructionilor este prea mult co2 in acvariu
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca tu aveai carente din cauza nivelului mare de co2 si a luminii, fortai plantele sa consume dar nu aveau destul. Odata cu marirea dozelor de micro, plantele au inceput sa-si revina, concomitent cu micsorarea cantitatii de co2 sau cand?
[ICQ]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Intradevar , ai dreptate cumva Narcis , cel putin cu lumina da , aveam cam multa lumina si prea putin Fe si Micro si plantele sufereau NO3 si PO4 am scos din ecuatie ptr ca dozam la nivel de EI , CO2 prea mult nu are cum sa faca rau, dar de cand am marit doza de fier am incercat si cu CO2 mult si cu CO2 putin si tot la fel de bine cresc plantele . Doar ca acum cu CO2 mai putin se simt mai bine crevetii si melcii. Lumina am acum 2 x 24w giesemann la aprox 20 de cm deasuprafata acvariului .

Singura alga cu care am avut probleme este BBA care acum aproape a disparut de tot sau nu mai creste deloc , stagneaza . Daca acveam probleme cu CO2 aveam hair algae.....dar nu am avut nici un fir , poate 2 -3 puncte de GSA pe ici pe colo .

Eu personal in privinta luminii sunt 100 % de acord cu ce zice Tom Barr "the light is the push pedal of the tank ...." si m-am convis ca lumina poate debalansa cel mai mult un acvariu , mai ales ptr incepatori ......toti sunt sa zic asa prostiti de vanzatori care habar nu au ce vorbesc sa cumpere lumina "tare" peste 1w/litru ca asa cresc plantele bine , LED-uri si alte chestii de care nu au habar , lampi la care nu te poti uita la mai putin de 2 metrii .........asta este cea mai mare prostie posibila .

Un acvariu este mult mai stabil cu lumina mai putina (aici vorbesc de aprox 0.5w/l ) si CO2 mai mult plus fertilizare buna .

De cand mi-a aparut aceasta problema cu frunzele transparente am simtit cumva ca nu are cum sa fie de la CO2 problema si tot am citit cum am mai scris mai sus ca ar fi de la CO2 sau lipsa de NO3 dupa care mi-am pus problema microtoxicitatii micronutrientilor (stiu cei care citesc despre acvaristica si forumuri din alte tari despre ce este vorba ) .....chestia cea mai evidenta a lipsei de fier era ca plantele erau mai mult galbene decat verzi dupa care frunzele deveneau trasparent si putrezeau , la staurogyne putrezeau inclusiv tulpina si radacinile .

Intradevar trebuie sa te documentezi mult si sa treaca cativa ani sa te "descurci" in acest hobby dar cel mai nasol este ca si multe articole care sunt pe net sunt niste prostii care doar te induc in eroare .

Trebuie sa ai grija ce si unde citesti , cateodata search pe "goagle" nu este suficient ptr a-ti rezolva problemele .
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ai dreptate, un bazin e mai usor de intretinut atunci cand ai lumina mai slaba. Noi astia mai chiori, preferam mai mult, eu depasesc 1,5w/l si tind sa cred ca am un bazin stabil. In timp iti formezi mana si devine aproape rutina, nu mai stai de teste toata ziua. Daca nu ma insel, la noi pe forum este informatia referitoare la frunzele transparente, daca nu ma insel. Oricum, e bine ca ai rezolvat problemele. Poze?
[ICQ]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Da , corect, poti sa ai 2w/litru daca vrei si stii sa stapanesti situatia , dar depinde la ce distanta pui lumina de acvariu , de fapt era vorba de PAR sau micromoli dar nu vroiam sa intru in detalii

Poze nu am acum , in principiu arata la fel acvariul ca si in pozele din pagina anterioara doar ca MC si stauro arata mult mai bine

This message was edited 1 time. Last update was at 21/09/2016 11:54:20

skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut , aveti idee ce se intampla cu microsorum trident ?

Va sugerez sa downloadati pozele ptr ca se vede mai bine .

Nu am schimbat nimic la acvariu sau la fertilizare .

Pare ca o "boala contagioasa" parca se tot duce de la o frunza la alta , planta are alte parti unde creste normal si celelalte plante din acvariu cresc bine in acvariu .

Dozez KNO3 , KH2PO4 , MGSO4 si EL profitto si Ferro , macro la nivel EI .

A aparut acum 2 saptamani , am taiat frunzele , am facut un schimb de apa si dupa 3 zile a aparut iarasi
[Thumb - 2.jpg]

[Thumb - 1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2016 18:22:42

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Par a fi nemancate, probail partea de micro de la profito este insuficienta pentru ele. Eu am renuntat la profito de mult, au mai fost pareri pe forum ca nu are "concentratia" necesara.
[ICQ]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Si ce folosesti in loc de Profito ?

Nu prea sunt sigur ca nu sunt nemancate , dozez si Fe pe langa profito , am cam 0.2 ppm Fe in acvariu

This message was edited 1 time. Last update was at 21/10/2016 10:45:02

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu folosesc feropol si feropol 24. Acestea doua sunt suficiente, nu mai e nevoie de profito sau ferum de la EL.
[ICQ]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Folosesc Profito si Ferro de cateva luni , nu cred ca problema este de la fertilizanti micro , Ferropol am folosit 2 ani in alt setup , este ok , dar acum nu vad rostul sa trec pe ferropol
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu e nevoie sa treci pe feropol, mareste putin doza de micro doar.
[ICQ]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: