[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
um02122's Lagoon  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Scurt update.
In acest acvariu am constatat de curand ca am Ich, e prima data cand vad puncte albe pe un peste.
Sursa pare sa fie Royal gramma, care cred ca s-a si curatat ca nu l-am mai vazut de cateva zile. Semne de boala si pe Helfrichi Firefish. Blenny-ul si cei doi goby nu au niciun punct pe ei.
Am decis sa nu tratez din cauza stressului pe care l-as provoca in incercarea de a prinde pestii.
Imi este usor sa scot toti coralii si scoica, dar probabil imposibil sa scot crevetii.
Oare crevetii sunt afectati de hiposalinitate?

Si intr-o nota mai optimista, un scurt filmulet cu perechea de goby mancand la o masa cu o pereche de creveti pe care i-am imperecheat de curand.

[Avatar]

IP:

Hiposalinitatea omoara tot: corali & nevertebrate. E testat, de mine personal.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Acum o intrebare stupida, dar trebuie pusa: a avut careva ich pe watchman gobies? Ca eu de tot cand ma uit prin forumuri si pe site-uri cu informatie despre boli si tratamente la pesti, nu am intalnit inca.

Instinctul imi zice ca orice peste prezent intr-un acvariu cu Ich trebuie tratat ca un peste infectat, chiar si daca este asimptomatic.

Tot ce pot face acum este sa dozez NTLabs Anti-Bacterial (Acriflavine 26.7 mg/100 mls; Aminoacridine HCl 26.7 mg/100 mls, Formaldehyde 754 mg/100 mls) si sa sper ca efectul curativ este mai important decat cel toxic.

[Avatar]

IP:

In mod natural, pestii a caror viata se petrece "la loc fix" (cum sunt si aia ai tai), au un grad de imunitate mult mai mare la grish... asta, fata de pestii care nu stau mereu in acelasi loc si care se plimba incontinuu.

Explicatia e simpla:
- pestii care dorm, in fiecare noapte, in alta parte, sunt mai sensibili... ei nu au avut nevoie sa se adapteze la parazit, deoarece stilul lor de viata de "bagabont" ii fereste (in mod natural) de imbolnavire.
- pestii "statici", a caror viata se petrece in jurul acelorasi pietre, au fost nevoiti sa lupte cu parazitul prin dezvoltarea unei imunitati crescute.

Dar DA, toti pestii sunt infestati... chiar daca parazitul nu se manifesta pe ei. Cum zici tu, sunt asimptomatici.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Astia recomanda sa pui o doza unica de Anti-Bacterial urmata de dozat zece zile de Parazoryne, care e un extract de ierburi.
Extract de ierburi, zece zile, suna putin a Herbtana Microbe-Lift?

LE: Nu pot sa-i zic gris de fel. Mie imi place foarte mult grisul.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2015 22:46:07

[Avatar]

IP:

Ieri am extras Nemateleotris helfrichi din acvariu. Intrucat nu am mai vazut Gramma loreto, deduc ca nu mai am pesti cu semne de boala.

Am cumparat Parazoryne, imi vine luni.

De asemenea, am gasit inca un tratament care sustine ca e reef safe: Proto Marin Coral de la Aquarium Münster Treatment for skin parasites of marine fish (made in Germany), cutia are 20 ml suficient pentru 500L.
Indicatii: skin parasites such as Oodinum ocellatum (coral fish sickness), Cryptobia, Brooklynella, Trichodina, and Cryptocarion. Safe for freshwater fish and invertebrates.
Compozitie la 1 ml protomarin coral solution:
- 1.25 mg malachite green oxalate;
- 0.10 mg ethacridine lactate monohydrate;
- 0.10 mg methylthionine chloride;
- 0.05 mg methylrosaniline chloride.
Dozarea la 100L:
- ziua 1 40 picaturi (2 ml);
- ziua 2 20 picaturi (1 ml);
- ziua 4 40 picaturi (2 ml).

[Avatar]

IP:

Macar de doua ori am mentionat recent de Proto Marin coral, dupa experiente triste din trecutul meu de ac arist, personal tin un flacon pentru zile negre

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Cica exista si o varianta non reef safe, pentru cazuri mai grave de boala.

Citind prospectul, nu ma impac cu scoaterea filtrului sau macar a materialului filtrant (plm, nu vreau sa scot piatra vie).

Poze:

[Thumb - collage.jpg]

[Avatar]

IP:

Materialul filtrant la care se refera este cel biologic, gen matrix, nu poti scoate piatra vie ...

Nici frumos pâna la douazeci de ani, nici cuminte pâna la treizeci si nici macar bogat pâna la patruzeci nu m-am facut. Dar si sarac asa ca anul acesta, ca în anul trecut si ca de când sunt, niciodata n-am fost…(Ion Creanga).
[WWW]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pai stiu ca la materialialul de filtrare biologica se refera.

Ceea ce se poate reformula: afecteaza bacteriile implicate in ciclul azotului. Adica poate decicla acvariul.

Eu nu tin Matrix sau alte porozitati in filtru. Singura mea filtrare biologica e piatra din display.
Pe care pot s-o scot, ca sunt bucati mici.
Problema e ca e ingropata in nisip, aquascape-ul e 50% ingropat ca sa ajute la formarea de vizuini pentru creveti si goby.

E posibil ca parte din piatra sa fie suficient de adanc ingropata incat sa am stabilit si un mic filtru anaerobic, care se stabileste foarte incet (luni, ani) si se distruge foarte usor prin expunere la oxigen.

[Avatar]

IP:

Am ramas in patru pesti:
- pereche de Amblyeleotris latifasciata
- Atrosarias fuscus
- Acreichthys tomentosus
Acestia nu prezinta semne de boala (Ich), nu au probleme de agresivitate si mananca copios la fiecare masa (un cub de frozen pe zi plus pellets pe fish feeder)

Am adaugat o pereche de creveti curatatori Lysmata amboinensis foarte micuti. S-au obisnuit cu acvariul si deocamdata nu irita nimic din acvariu. Nu i-am vazut oferind sa curete pesti dar nici pestii cerand sa fie curatati.

[Thumb - 2015-05-17 09.11.28.jpg]

[Avatar]

IP:

Am vazut ca la acest acvariu folosesti un filtru tunze comline, cum ti se pare, e ok?

My nano reef

[Email]
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

++ pentru Proto Marin Coral , nu trebuie sa scoti nimic din bazin e reef safe, eu l-am folosit la withe velvet-prima data cand am avut in bazin(ca dupa aceea in timp nu am mai gasit si am ajuns la apa oxigenata), te referi la cazuri grave si la folosirea celuilalt care nu e reef safe , nu cred ca "grisul" e mai grav decat velvet la care trebuie sa scoti pestii din bazin timp de o luna(la tratamente clasice-cupru etc.). Eu iti recomand sa-l folosesti cu incredere, la mine nu a deciclat

This message was edited 1 time. Last update was at 07/07/2015 13:20:56

[Email]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Doctore, iti multumesc mult pentru Moai, l-am primit azi.
N-a sosit prin posta, ci prin GLS.

Sarutmana mult.

Acum sa te iau la maciuci: pai in plm boss gras, macar transportul puteai sa ma lasi sa-l platesc, ce aia a ma-sii...

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

foarte misto aranjamentul pietrelor adorabil. si gobyy aia ...sunt maximi

Nisipul Rosu, Malawi 200L
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Doctore, iti multumesc mult pentru Moai, l-am primit azi.

Sarutmana mult.

Acum sa te iau la maciuci: pai in plm boss gras, macar transportul puteai sa ma lasi sa-l platesc, ce aia a ma-sii...

Deci sa inteleg ca ii pui si tu gsp in cap?
[Email]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Pai daca nu e cu pletele in vant parca nu are schepsis

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dan.pavelescu wrote:Doctore, iti multumesc mult pentru Moai, l-am primit azi.

Sarutmana mult.

Ma bucur ca a ajuns teafar. Si ca Royal Mail nu se mai bazeaza pe Posta Romana EMS pentru trimis pachetele in Romania. Probabil ca s-au lamurit cat de varza era serviciul.

Pe mine m-a costat la fel.

hauserBZ wrote: si gobyy aia ...sunt maximi

Au la Bracknell inca o pereche (sunt acolo de vreo luna, femela si-a pierdut putin din coada in urma curtarii, altfel arata sanatosi si nu par nici speriosi), as putea sa-i pun la punga si sa-i aduc vineri seara. Oare ar supravietui in bagajul de cala?

Am mai vazut si un Moorish Idol juvenil dar grasut, pe care l-as fi cumparat instant daca aveam un acvariu pe masura.

[Thumb - 2015-07-05 16.03.37.jpg]

This message was edited 4 times. Last update was at 08/07/2015 05:24:12

[Avatar]

IP:

La cala nu e frig?, nu ii poti pierde la vama?, adica nu ai nevoie de nu stiu ce aviz........

My nano reef

[Email]
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca soparlele au supravietuit intr-o sticla de plastic cu dopul gaurit, as zice ca pestii au o sansa mai buna.

Acvariul dupa vacanta: mult salt creep, niste apa evaporata, pestii grasi si sanatosi.
Interventie imediata: completare cu apa de osmoza.

[Thumb - 20150725_161902.jpg]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: