[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Life is like a box of chocolates  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
bogpro
Junior member

IP:

Am gasit totul OK la intoarcerea din concediu, dupa 10 zile doar nivelul apei scazut cu 5 cm.
Este al doilea an la rand cand constat ca le merge mai bine cand nu le sufli in fund cu schimbari de apa de doua ori pe zi, bineinteles daca ai filtre biologice corespunzatoare.
Daca sunt pesti maturi si nu-s in crestere pot fi lasati lejer cu putina mancare data cu temporizatorul de doua ori pe zi.
Urc cateva poze si-mi cer scuze ca nu sunt la fel de profesionale ca ale lui Ricardo si-i poluez topicul.
N-am reusit sa scot blitz-ul de la camera si n-am observat nici geamul murdar decat dupa ce am vazut pozele.

image

image

image

image

image

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Hehe, au crescut!... ai pesti foarte frumosi si, dupa cum arata, se vede ca sunt bine ingrijiti... ref. poze si blitz, uite aici cateva trucuri utile: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/404.page

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Inceput de septembrie, inceput de toamna

- Rita ingrijeste o noua ponta...
- alevinii au eclozat din icre si au fost mutati intr-o adancitura din decor...
- Carlos se invarte pe langa ea...
- ceilalti pui sunt imprastiati prin tot acvariul...
- perechea adulta NU priveste puii "batrani" ca pe o amenintare...

Mai sunt in acvariu vreo 20 de pui "batrani" (ponta depusa pe 08 mai), care acum au undeva intre 10-25 mm.

===================================================================

Rita, ingrijind alevinii proaspat eclozati.

image

Cu ochii in patru

image

Unul dintre puii "batrani"

image

Puii "batrani", cu ochii dupa mancare

image

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Azi dimineata am avut parte de o surpriza placuta:

- Rita a iesit cu puii (cei noi) "la zbor", in coltul din fata al acvariului.
- Carlos statea de veghe undeva in mijlocul acvariului, adica exact cam pe la limita pana la care se raspandeau puii mici.
- Puii "batrani" stau grupati in dreapta acvariului, fara sa fie stresati sau alungati. Nu am vazut ca adultii sa "se dea" la ei (cum "se dau" la ancistrusi, de exemplu).
- Pestii vin la masa si mananca impreuna (adultii si puii "batrani") fara probleme.
- Astept ca puii cei noi sa inceapa sa se foiasca prin bazin, ca sa vad ce reactie or sa aiba parintii.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

koala wrote:Astept ca puii cei noi sa inceapa sa se foiasca prin bazin, ca sa vad ce reactie or sa aiba parintii.

Eu mor de curiozitate ce reactie vor avea puii mai mari cind vor avea acces la puii mici .

Poze: smilie ... Poze cu plante
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Io cred ca o sa-i manance ... de fapt, nu cred, ci sunt chiar sigur ca puii "batrani" or sa "se dea" la puii "proaspeti".
Curiozitatea mea este legata de felul in care vor reactiona Carlos si cu Rita, la treaba asta... ultima depunere a sfarsit prin a fi mancata (in stadiul de icre ciugulite de pe perete) de catre puii "batrani", sub ochii absolut nepasatori ai adultilor.

Din cate imi dau eu seama, situatia sta astfel:

- Puii "batrani" sunt perceputi de catre adulti ca fiind inca "parte" din familie... ei nu au fost intarcati!
- Puii "tineri" sunt rezultatul firesc al maturizarii icrelor in femela, un fel de "asta e situatia, n-avem ce face, trebuie sa depunem si icrele astea!"

Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

koala wrote:Io cred ca o sa-i manance ... de fapt, nu cred, ci sunt chiar sigur ca puii "batrani" or sa "se dea" la puii "proaspeti".
merg pe mana ta!

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Cateva poze si un scurt clip...

Rita, cu noua generatie de pui

image

Perechea cu puii (Carlos, in stanga)

image

Idem, ca mai sus

image

Rita, again

image

brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Sa-ti traiasca nasule, foarte frumosi sunt !
[Yahoo!]
habar_name
Junior member

IP:

Fooooarte faini! Ce dimensiuni au parintii? Mai mult de 25 cm?
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@brutusanf: Thanks!

@habar_name:
Parintii au, aproximez eu, undeva pe la 15 cm (Rita) si 17 cm (Carlos).

habar_name
Junior member

IP:

Mult mai mari mi se pareau din poze.. Au un fel mai lent de a se misca de am crezut ca e din cauza dimensiunii.. Oricum au sa creasca ei, ca au unde..
[Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Frumosi foc! Frumos cuplu ! Imi amintesc, printre primele achizitii in materie de pesti...au fost 2 bucati exact la fel, tanar si incepator, le dadeam hrana vie, in 2 luni de la dimeniunea unei monele de 50 de bani s-au facut tripli...bineinteles ca i-am donat vanzatorului...si el a ramas masca, i-au pus in acelasi bazin cu fratii lui, iti venea sa razi . Deci sa inteleg ca asa se faceau si ei . Bafta!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

De astazi, lucrurile au revenit la "normal", ultimii pui "mici" fiind mancati de fratii lor mai mari. Am stat si am urmarit cu mare atentie ceea ce s-a intamplat in acvariu in aceste zile, iar parerea mea este ca fenomenele observate / comportamentul observat sunt similare celor din natura:

- Populatia acvariului este aceeasi, ca si acum 4 luni (atunci cand a fost depusa prima ponta "reusita"): 4 ancistrusi, 2 SAE, 3 corydoras... ma rog, erau mai multi cory pe vremea aceea
- Atunci, parintii au fost in stare sa-si apere cu succes puii de atacul strainilor, si i-au crescut fara probleme.
- Acum, in afara pestilor mai sus mentionati, traiesc in acvariu si circa 20-25 pui mari.
- Adultii au avut, acum, acelasi comportament violent fata de locatarii de alta nationalitate (ancistrusi, cory, SAE)
- In schimb, puii "batrani" au facut ce-au vrut, si nu am vazut ca adultii sa ii atace, sau sa ii alunge de pe langa cardul "proaspat".
- Adultii nu si-au dat silinta sa apere "progenitura" noua de atacurile puilor "batrani", ca atare acestia din urma s-au hranit, fara nici o jena, cu fratii lor mai mici. Cu toate astea, adultii "luau foc instantaneu" atunci cand prin fata cardului de pui mici se nimerea vreun ancistrus, sau vreun coryodras.

In urma celor observate in acvariul meu, trag urmatoarele concluzii legate de comportamentul in natura al acestor cichlidae:

- Puii traiesc pe langa parinti multa vreme, cel putin pana cand incep sa se maturizeze dpdv sexual.
- In acest timp, parintii ii accepta si ii protejeaza, chiar daca intre timp mai depun icre si mai scot si alte generatii de pui.
- Parintii "nu fac deosebire" intre diferitele generatii de pui, astfel ca se aplica cu succes regula "pestele mare il inghite pe cel mic".
- Probabil ca doar maturitatea sexuala determina exemplarele tinere sa paraseasca "zona sigura" in care au crescut si ii face sa plece in cautarea "perechii ideale" .
- Probabil ca parintii isi alunga progeniturile abia atunci cand impulsurile sexuala ale acestora din urma devin "stresante" si "vizibile".

Experiment incheiat.
Voi cauta sa scot puii din acvariu (desi nu stiu cum sa o fac fara sa trebuiasca sa golesc iarasi tot bazinul ).

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Frumoasa poveste, mai ales ca a avut si multe poze.

Presimt ca o sa schimbi decorul si specia?

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

pomi wrote:Presimt ca o sa schimbi decorul si specia?

Daca face asta il torturez .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

pomi wrote:Frumoasa poveste, mai ales ca a avut si multe poze.

Presimt ca o sa schimbi decorul si specia?
Parerea mea este ca povestea nu si-a consumat sfarsitul. Pe mine depilda ma intereseaza daca adultii i-au stagnat in crestere si daca asta-i dimensiunea lor maxima? In "manualele de specialitate" dimensiunea lor aparea ca fiind ...dubla

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@pomi & Porcu:

- Nu intentionez sa schimb pestii, deocamdata... ciocolatile sunt super haioase si inca nu m-am plictisit de felul lor vesel de-a fi.

@Sandu:

- Am luat pestii in martie, aveau cam 7-8 cm lungime.
- Hraniti cu mancare "de discusi" (mixtura de la diskusfun), au crescut vizibil si s-au dublat in dimensiuni.
- Toata luna iulie, eu am fost plecat in concediu... pestii au mancat, doar odata la cateva zile, granule de la Sera...
- Din august incoace, pestii mananca doar granule (Oprescu nu mai are mixtura si eu nu m-am obosit sa caut altceva pentru ei)...
- Mi se pare ca s-au oprit din crestere, in ultima luna... acum au 15 cm (femela) si 17 cm (masculul). Probabil ca vor ajunge undeva pe la 20-23 cm, in timp.

brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Nasule ai incercat sa le dai rame de pescuit la ciocolatele tale ?
Eu le-am dat o data.... a doua oara nu am mai apucat ca mi-au inghetat in frigider, dardaiau de frig !

This message was edited 1 time. Last update was at 15/09/2011 19:21:40

[Yahoo!]
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Incearca cu viermusi ca aia nu patesc nimic in frigider. Pariu ca o sa le placa

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: