[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Tetrazoni. Parerea mea

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, scrie si in topic, tetrazoni, patru bucati. Multumesc de aprecieri. Chiar si biofilmul s-a rarit si pe geamuri la interior nu mai am stratul de mazga, decat foarte putin. Azi are loc schimbarea de apa saptamanala si tunderea cabombei. S-a intins cam mult, dar s-au rarit frunzele, a devenit filiforma. La fel si bacopa, creste foooarte lent si numai in sus, facand frunzulite mici. Dar asta e, co2 si substrat s-a rezolvat, ma zbat cu lumina sa gasesc solutii. Cred ca la setupul al treilea o voi rezolva... MUSAI.
O sa incep incet-incet sa intreb chestiunile finale pentru viitoarele locatie si setup. De pilda, cum mai scot substratul de sub pietris sa le repun? Sau substratul pa si pusi, trebe altul nou? Merita sa investesc in 4 neoane de 24 sau 39, cu capac nou (vad de vanzare la 350 RON, sau la vanzare la acvaristi cu mai putin), sau sa mai bag 2 neoane de 18 inghesuite in capacul actual? Sau sa fac un home-made cu 3-4 neoane mai puternice? Sau sa bag o lampa cu halogeni puternica suspendata si sa renunt la capac, punand o plasa la suprafata apei, cum am vazut pe la unii? Faptul ca mut acvariul pe hol, unde nu e lumina ziua, o sa fie mai bine pentru plante&pesti, sa se ”hraneasca doar din lumina artificiala? Autocolantul negru vad ca il bate pe cel albastru in preferinte de acvaristica mai ”profi”. Ar fi cazul sa trec si io la negru? Hai mersi si mai revin. O zi buna la toata suflarea.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io zic sa mai inghesui tuburi in capacu' actual. Becurile cu halogen nu se folosesc la acvaristica, au randament mult mai slab decit tuburile fluorescente.
Categoric e mai bine pentru acvariu sa se hraneasca doar cu lumina artificiala pentru ca e controlata de catre tine . Despre colant nu zic nimic, e neimportant, alege ce-ti place.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi dom' Pharaonu, asa voi face.

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Substratul nu prea mai ai cum sa il scoti de sub pietris si sa il si refolosesti deacat poate sa scoti tot si apoi sa il acoperi cu alt strat de pietris. Dar asta nu e cea mai fericita alegere pentru ca va rezulta un strat de nisip+substrat cu nisip demn de inaltimea unei fundatii de casa. Eventual daca vrei sa muti acvariul de acolo sacrifici o lada de apa minerala, chemi doi amici mai zdrahoni, scoti apa si pestii din acvariu si il muti cu tot cu masa in alta locatie. Sa nu te puna sfantu sa il ridici de pe masa plin cu apa sau chiar si numai cu nisipul ca o data auzi trosc. Golit, luat pe sus, turnat apa inapoi si aruncat pestii la loc. In doua ore ar trebui sa fie totul gata (inclusiv apa minerala)

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Musiu kmol, induci lumea in eroare. Cum adica in doua ore e gata tot? Pai iar fosta apa devine noua apa? Nu, nene, nu mai fac asa. smilie Golit, spalat, iau un sac de aquabasis din nou, aleg pietrisu cat se poate de la suprafata, eventual mai iau un sac-doi de 5Kg si reiau ciclarea 2-3 saptamani... ce sa fac... Asta daca mai fac rost de inca un acvariu ieftin de undeva sa tin pestii si ce-o mai ramane sanatos din plante. Poate de data asta imi iese bine bine. Sau pastrez pietrisul, il spal cat pot din el, il pun la loc, dar tot cu apa noua. Dar toate acestea cand va sa fie, mai strangem ceva bani la FSN

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

E clar! Esti lovit de microb rau de tot . Eu incerc sa iti dau solutii fara FSN dar daca insisti . Si dupa ce se termina ciclarea in cel batran, acvariul in care vei tine pestii va deveni un al doilea acvariu nu ? Ca doar nu il vei tine asa gol ....
Iarta-ma dar nu m-am putut abtine... cunosc sentimentul. Te uiti la acvariu si zici "ce mare este!" iar pe zi ce trece culmea se micsoreaza

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, stii ca m-am gandit azi, radeam in masina chicotind si nevasta-mea se uita la mine ca la nebuni "Si daca mut io acvariul pe hol si il tin si pe cel viitor aici, in sufragerie?" Apoi am privit fata angelica din dreapta care gandea "Te sparg la bot, monser iubire, daca nu termini cu apa prin casa si forumurile cu baietii astia si nu mai stai si cu mine si cu copilul!"

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci clar, asta este incununarea talentelor mele non acvaristice. Rog un admin sa imi modifice nick-ul. Vreau sa ma cheme TataOmida. Si daca tot suntem la capitolul infestari: Niste crevetei cand iti iei ? Nu le trebuie acvariu mare

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pretene kmol, spic cu spic se face-al patriei snop. Pasi marunti si desi, apoi jogging, apoi alergam... Ajungem noi la creveti, sanatosi sa fim

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai sa mai scriu si eu ca pierd dexteritatea si nu e bine (parca nu scriu destul 10 ore pe zi la munca ). Schimbari majore nu avem, in sensul de achizitii. Exceptand cele doua foarte frumoase exemplare de Stratiotes Aloides (multumesc pe aceasta cale "vecinului" Antoniot) care plutesc asteptand puii care se vor a fi plantati, spre satisfactia subsemnatului.
Azi am schimbat apa dupa zece zile, in speta 30 de litri apa declorinata 3 zile, am curatat constiincios geamurile (mazga a scazut considerabil), am tuns cabomba, am replantat 4 varfuri... Nu am mai facut nimic in acvariu la sfatul pretios (multumesc din nou) domnului Faraon, care mi-a zis sa las acvariul cumintel ca se stabilizeaza el. Mare om, mare dreptate a avut. Apa era considerabil mai limpede inainte de schimbarea apei, spre fericirea mea si a nevestei (dorm amandoua mititelele, si ea si fi-mea ) si a ramas limpede si la 3 ore dupa "barbotare". Ceea ce ma face sa ma simt al naibii de bine, la stadiul de incepator, normal.
Am facut si niste noi masuratori cu testele mele Tetra 6 in 1. Pana la noi ordine, a se citi finante, mergem pe astea, bune sau mai putin... Testele arata cam asa:

NO3, cam 10, spre 25 (nuanta alb-rozalie)
NO2 - 0, alba ca laptele nuanta
GH - 16, neschimbat de acum 3 saptamani, din cate am citit e o duritate medie, deci OK
KH - 3-6, conform culorilor
PH - 7-7,2 constant
CL - 0

Cam atat despre mine si microbul aferent. Atasez o poza, cea mai buna (parerea mea) din cele cinci facute cu acelasi jaf de fuji dijital, am incercat toate variantele... Astept, ca de obicei, nu laude, ca nu am de ce sa primesc, ci critici, sfaturi, idei, sau simple salutari. Acelasi extrem de ambitios, rabdator, cuminte si ascultator dar si al naibii de recalcitrant viitor acvarist profesionist. O noapte buna tuturor.
[Thumb - DSC02998.JPG]

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu criticati chelia de plante, promit ca sambata dimineata sunt la 10 in Obor cu niscai 50, poate 100 de Ronei, sa fac achizitii de plante, intrucat Valisneria, anubiasul si cryptocorinele, la cate mutari si setari si razboaie au dus, nu prea mai pot tine pasul, din pacate.

[Email] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

Bomba functioneaza bine? Iti da bule suficiente in sticla / acvariu?
Ma apuc si eu sambata de una.
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Alexa, bomba si eu cred ca mai bag una pe sambata. Nu ca nu mai merge, dar e cam pe terminate, la mine fiind si mutata, ras-mutata, ras-lipita, s-a cam dus prin sufragerie mult CO2. Mai da 3-4 bule o data la 10-15 secunde. Deci s-a rarit. In rest merge bine. Spor la confectionare. Sa nu o lasi la frigider excesiv de mult, adica gen 24-36 de ore. O ia apoi greu din loc cand pui drojdia deasupra, chiar daca pui apa calda odata cu ea. Parerea mea.

[Email] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

la frigider am citit ca trebuie lasata pana se incheaga gelatina. Dar trebuie lasata cu capac sau fara? Sau n-are importanta?
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu capac zic eu... Stai sa se trezeasca ”profii de bombe” si ne mai dau ei cu linia la palma daca gresim...

[Email] [Yahoo!]
alexacv
Member
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:”profii de bombe”

Buna asta
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Bomba.
O bomba care a functionat la mine (reteta e de la Alex.B) se face in felu urmator. Zahar o cana, drojdie juma de plic si apa un kil si ceva. PAna intr-un kil jumate. MErge 10 zile garantat la o bula pe secunda.
Acuma laude. N-am Ba da, te-am pacalit. Imi place ca ti-a revenit optimismul si ca nu mai ai aerul ala de fiinta in pragul disperarii.
Mai baga plante. Vezi ca in Obor, vanzatorii baga pe gat oamenilor cam tot. Nu te va intreba nimeni daca fertilizezi, ce lumina ai si daca bagi CO2. De asemenea, iti pot vinde plante de pond (au mai luat unii destepti, da' nu dau nume )sau plante emerse insuficient adaptate vietii submerse. Din aceasta cauza, iti vor trai o scurta perioada de timp. Sfatul meu este sa te duci cu lectia invatata. Intai te informezi, vezi cam ce plante ai vrea si le poti tine, apoi te duci si le cauti. Daca le gasesti, ok, daca nu, mai astepti.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

alexacv wrote:trebuie lasata cu capac sau fara? Sau n-are importanta?
. Nu are importanta.

[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sarumana, alber. Lectia e invatata, ca ziceam acu 2 luni cand am intrat aici ca tre sa fii "tampit" sa retii atatea denumiri. E, iata ca am devenit un mare "tampit" ca deja dupa asa putina vreme stiu o gramada. Vreau sa il plantez cat de cat, dar nu ma arunc, intrucat, cum ziceam, peste cam o luna schimb locatia si implicit setupul. Daca era sa il plantez la greu, luam toti anubiasii rebellei si mossul lui humbert de la vanzari. Dar nu vreau sa dau chix. Vreau de data asta sa am si substrat, si CO2 si mai ales, lumina. O sa cumpar ce gasesc, in special de-astea mai simple. Sa imi fac mana pe ele, cum se zice. Bomba asta m-a tinut suficient, zic eu, cu metoda Dalles in combinatie cu ambitia lui kmol de a ma face sa imi fac singur bombita.
Pentru noul setup si implicit ciclarea de 2-3 saptamani, credeti ca un acvariu pe care sper sa il cumpar second-hand de 40-50 litri imi ajunge? In sensul de a tine plantele pe care le am (sau le voi mai avea peste o luna) si pestiucii.

P.S. Logic ca acel mic acvariu nu va disparea dupa noul setup, ci va deveni al doilea acvariu . Shhhh, sa nu auda dusmanu'

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: