[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Creatura verde in acvariu la betta  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutari tuturor.

Tocmai ce am ajuns acasa de la lucru si dupa ce leam dat de mancare la pestioci, m-am uitat putin la ei sa vad ce face fiecare. Toate bune si frumoase, dar cand ma uit in acvariu la betta, ce credeti ca vad? O creatura cam de 1 cm si ceva lungime, verde semitransparent, cu coada in forma de trepied, 6 picioruse foarte aproape de cap, corp subtire si 2 antene. Capul arata ca la o libelula minuscula, sau cel putin cu asta pot sa il compar ca sa va faceti o idee. Pare ca se simte ca si acasa in acvariu, deoarece calarea un melc pomaceea fara griji.Apoi sa dat jos si mergea linistita pe pietris, dar se misca foarte incet.

Acvariul are 25 de l, incalzitor, burete cu piatra, cateva plante si e inceput din septembrie anul curent. Inafara de masculul de betta, 2 ancistrusi, 4 pomaceea si multi melci "de casa"(maro) nu am mai bagat alte vietati in acvariu. Din pacate nu pot face poze creaturii ca nu mai am aparat, dar am niste poze recente cu acvariul.

image

image

image

image

image

image

image

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Intresant ce spui,m-ai facut curios cu cohabitantul lui betta, o poza

fostul user ozy
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

"Creatura verde" a crescut putin acum. E mai solida la trup, putin mai lunga si pare sa aiba un fel de aripioare pe spate, dar destul de mici. Am vazut-o ieri. Bettanul o ignora si ea ingnora tot ce e in jurul ei. Chiar is curios sa vad cum evolueaza lucrurile. Pai ma trezesc cu vreo libelula prin camera la primavara.

[Yahoo!] [MSN]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Pai ma trezesc cu vreo libelula prin camera la primavara

...exact asta se va intampla! Pentru ca tu ai descris de fapt o dragonfly larvae, adica o larva de libelula. Daca dai o cautare pe google cu "dragonfly larvae" vei vedea despre ce e vorba. Cand o mai vezi, starpeste-o, ca devine rea de mancare pe masura ce creste. Bettanul nu cred ca-l va ataca, dar pesti mai mici sau pui, sigur haleste.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar fi o posibilitate, desi inca am dubii ca ar fi o larva de libelula. Arata oarecum diferit de ceea ce am vazut pe net. Isi tine partea dorsala a corpului(cu trepiedul respectiv) in sus. Formeaza un fel de L asezat pe lungime nu pe latime. Asemanare exista. Probabil larva de la mine din acvariu e inca mica. Seamana oarecum cu asta:

image

E putin mai subtire la corp si are picioarele trepiedului mai alungite. O mai las pentru moment. Daca vad ca incepe de capete proportii o sa vad ce masuri am sa iau. Singura intrebare e cum a ajuns la mine in acvariu?! E cel putin ciudat, singura explicatie ar fi ca locuiesc aproape de apa si o fi intrat pe geam. Acvariul este partial descoperit, loc suficient pentru o libelula sa se strecoare si sa depuna in apa.

Va tin la curent.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2010 23:13:10

[Yahoo!] [MSN]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci nu pot sa cred ce tocmai am vazut. Am dat de mancare la pestisori si cand ia venit randul la masculul de betta din acvariul in care am vazut larva(acuma am doi masculi de betta, nu ma pot opri tinuti separat evident) ce credeti ca vad? Larva s-a transformat intr-o libelula in toata regula, care poate din lipsa de hrana, poate ca sa inecat, deoarece am gasit-o moarta chiar langa coconul de unde a iesit, pluting la suprafata. Am luat-o in mana si am trecut-o prin apa pe langa betta care i-a smuls capul cu totul, dar la scuipat afara. In orice caz, e ceva ce nu o sa uit veci, o experienta cel putin ciudata pentru mine.

[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Anabantidae
Go to: