[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Betta temperamental  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Tocmai am achizitionat un betta mascul rosu alaltaieri. L-am tinut o zi separat intr-un mini acvariu si ieri l-am bagat in acvariu cu o femela albastra (de parca ar conta culorile), 6 neoni si 1 guppy. Azi peste zi, m-am trezit ca a lasat femela fara o bucata de coada. Plus ca e foarte nervos si se tot pufaie si isi alearga singur reflexia in geam. L-am intors la "carcera".

Ceva sugestii cu privire la viitorul lui? Nu vreau sa-l tin in 3l de apa, nici sa chinui pestii din acvariu' mare (60l, bine, e mic, da' e mare fata de ala de 3l )
[Thumb - IMG_0927.jpg]

[Yahoo!]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Pff... in general betta se tin singuri. Adica un peste la un nano acvariu daca vrei.

Nu ai ce pedepsa "fizice" sa-i aplici. Sunt tare curios ce o sa spuna cei cu mai multa experienta in asta...

Est modus in rebus... Sol omnibus lucet.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Probabil ca urmatoarea victima va fi guppy. Daca deja isi "arata coltii" m-as mira sa il poti tine in acvariul comunitar. Cat priveste faptul ca a atacat femela mai mult ca sigur "domnul" avea chef sa arate cine e barbatul acolo si eventual sa se apuce de mostenitori. Insa se pare ca nu au fost pe aceiasi lungime de unda.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Mda, trist. Oricum, sa-mi fie semi-rusine ca nu m-am documentat mai bine, dar am citit stickyu' de aici si nu era scris acolo ca masculii se tin tot timpul singuri, in afara de imperechere.

Sa vad ce fac cu el acum, ca nu-mi place acvariul de 3l, nu pot sa-i pun filtrare, nimic. Il bag la donatii...
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Masculul de Betta "daca are chef de mostenitori" isi face intai "cuibul de spuma", in rest asa sunt ei razboinici .
"Sa vad ce fac cu el acum, ca nu-mi place acvariul de 3l, nu pot sa-i pun filtrare, nimic. Il bag la donatii..." sau iei un acvariu mai mare 10-15l
[Email] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu il tin pe "nebunul" meu aproape singur. Doar 2 pleco mici pe care ii mai fugareste mai tin in acvariul lui + pomaceea. Degeaba ii fugareste pe pleco ca aia nu se dau prinsi, unde mai pui ca au locuri berechet in care el nu se poate strecura(grasul ). In orice caz, ori renunti la ceilalti pesti, ori la masculul de betta, tu hotarasti, ori mai iei un acvariu si il ti singur. Foarte multi se incapataneaza sa tina betta cu alti pesti si ajung pe urma sa isi dea seama ca nu au sanse de izbanda cu acesti pesti, iar cei care au zis ca ei nu au probleme cu masculii de betta tinuti in acvariu comunitar, nu au cel mai probabil din urmatoarele motive:

-e bolnav
-batran
-sau e la randul lui victima(daca ai in acvariu pesti mai mari)

Si ai mare grija la femela. Poate sa iti moara daca a luat bataie. Si eu am patit. A mea nu avea urme vizibile pe corp, doar un pic ciupita inotatoarea si o murit 2 zile mai tarziu, a facut ciuperca.

This message was edited 1 time. Last update was at 02/11/2010 19:03:17

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
neutro
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, am notat. Multumiri.
[Yahoo!]

Forum Index » Anabantidae
Go to: