[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am multi pesti in 200L.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
beauty
Junior member

IP:

cineva mi-a dat cu totul acvariul... ca nu mai are timp de pesti. am 10 scalari, 20 xipho, 5 africani, 2 neoni, 3 guppy si multi sanitari care nu stiu cum se numesc. ...... toti pestii sunt maturi (2 scalari au cam 10 cm, iar ceilalti scalari au 5-6 cm).
cine mi-i i-a dat ii are de 2 ani. ... si au fost sanatosi si fara probleme. acvariul: 90/80/60. filtru cu pompa de aer care merge in continuu, substrat cu pietris, plante aproape de loc. ............ dar eu cred ca e cam mare aglomeratie.!!! intrebari:
1-nu stiu cu ce sa-i hranesc fiindca sunt din asa specii diferite(o mancare mixta?)
2-de cate ori sa schimb partial apa?
3-ce plante sa cumpar?
4-e aglomerat acvariul, nu-i asa?.... ce pesti sa-i dau?
[Yahoo!]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea e ca scalarii nu au ce cauta cu neoni daca vrei sa ajunga mancare pt iei treaba ta smilie

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

beauty wrote:acvariul: 90/80/60
Mie imi da peste 400 litri.

As tine doar scalarii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Da 432 de litri dar nu merg scalarii cu africani ?

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
beauty
Junior member

IP:

asa am calculat si eu.... dar tipul zice ca intra numai 200 l!!! nu stiu daca inaltimea e de 80. dar lungimea e 90 si latimea 60 sigur.... ce fac cu toti sanitarii??? ca nici nu stiu cum se numesc. stau cu gura lipita de peretii acvariului sau de pietre . sunt 25 puieti si vreo 4 maturi.. ce sunt acestia?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sorinel18_my wrote:Da 432 de litri dar nu merg scalarii cu africani ?
Cu cichlidae africane? Nu. Au cerinte diferite.

beauty
Junior member

IP:

ce mananca africanii? vai nu stiu nimic de pestii astia... scalarii par deranjati de xipho ca se cam agita pe lange ei. cei 2 neoni stau cuminti mai la adancime. si ce batai sunt deja intrea masculii scalari... sa tin toti scalarii? am citit ca nu prea e bine multi masculi. HELP!
[Yahoo!]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:
Sorinel18_my wrote:Da 432 de litri dar nu merg scalarii cu africani ?
Cu cichlidae africane? Nu. Au cerinte diferite.

Ms ,ce zici tu acolo beauty ca sunt vre-o 25 se numesc ancistrus
Aici

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

1. probabil ca latimea e doar de 40 cm...

2. eu as tine 2 perechi de scalari si 4 "sanitari" (probabil sunt ancistrusi) in plus as mai baga si doi melci galbeni (Pomacea). ca plante, as pune doi echinodorusi (dar ce sursa de lumina ai?).
[Email]
beauty
Junior member

IP:

am neoane 2x20w. normale. .... si deci sa scap de toti xipho?
[Yahoo!]
beauty
Junior member

IP:

ce probleme pot avea cu pestii? ca am citit de nr pestilor in acvariu m-am agitat, ca in rest nu am probleme cu ei. ....si repet!!!CINE MI-A DAT PESTII I-A TINUT ASA MAI MULT DE UN AN. ASA INGHESUITIT SI FARA SA SE IMBOLNAVEASCA! E DOAR NOROC?
[Yahoo!]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

beauty wrote:...si deci sa scap de toti xipho?

stai un pic. ia spune, tie care iti plac cel mai mult?
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

beauty wrote: E DOAR NOROC?

E chiar bataie de joc. Sau dezinteres. Sau dorinta de a epata printr-un acvariu mare si plin ochi de pesti. Si de unde stii ca nu sunt si bolnavi printre ei?

Asa ceva nu se face. Daca tu vrei sa-i tii pe toti, nu te opreste nimeni. Ti s-a spus cum e mai bine si ti s-au oferit variante posibile. Daca vrei sa tii cont de ele bine, daca nu -nu, dar parca vad ca o sa postezi in curind la sectiunea Boli/tratamente.

Mai bine te-ai documenta despre fiecare specie in parte - site-ul, forumul si netul sunt pline de informatii - si pe urma te poti decide ce anume pastrezi.

PS - Te rog nu mai scrie cu majuscule.
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

beauty, in primul rand trebuie sa tii numai pesti compatibili (in ceea ce priveste atat chimismul apei, cat si comportamentul pestilor), in al doilea rand tu trebuie sa ai un acvariu cat mai stabil chimic... nu vreau sa intru in amanute pe care le gasesti din belsug in articole de pe acest site sau de aiurea, gandestete numai ca una e ca in 200 de litri sa faca "treaba mare" 4 pesti si alta sa faca 50... :-)
[Email]
beauty
Junior member

IP:

multumesc pt sfaturi. bine ca m-am interesat pe acest site de pestisorii mei ca cine stie cu ce ramaneam din ei... m-am hotarat sa raman cu scalarii. caut acum o planta potrivita pt ei..
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

beauty wrote:cineva mi-a dat cu totul acvariul... ca nu mai are timp de pesti...

Mai, ce norocosi sunt unii.

beauty wrote:...am 10 scalari, 20 xipho, 5 africani, 2 neoni, 3 guppy si multi sanitari care nu stiu cum se numesc. ...... toti pestii sunt maturi (2 scalari au cam 10 cm, iar ceilalti scalari au 5-6 cm)...

In acvariul asta pestii sunt stransi "dupa ureche", cum se zice. E ca si cum, pasionat de caini , ti-ai face o haita de vanatoare cu setteri, cockeri, boxeri, ciobanesti germani, canishi, dalmatieni si un "stol" de chihuahua.

beauty wrote:...acvariul: 90/80/60...

Wowww, ce dimensiuni! Mi-e greu sa-mi inchipui ca exista un astfel de acvariu.
Te rog eu, ia o ruleta si masoara cu exactitate laturile acvariului. O sa ne ajute pentru viitoarele sfaturi.

beauty wrote:...filtru cu pompa de aer care merge in continuu...

Si exact asa trebuie sa ramana.

beauty wrote:... dar eu cred ca e cam mare aglomeratie.!!!

Bingo!

beauty wrote:...1-nu stiu cu ce sa-i hranesc fiindca sunt din asa specii diferite(o mancare mixta?)...

De obicei, pestii exotici mananca aproape orice tip de hrana care se gasesti in pet-shopuri. Daca le dai mancaruri variate, din diverse soiuri, pestii vor fi OK. Prin mancaruri variate ma refer la alt tip de hrana zilnic, timp de o saptamana, si nu la o mixtura eterogena.

beauty wrote:...2-de cate ori sa schimb partial apa?...

De fiecare data.
Sau - cu alte cuvinte - sa nu schimbi niciodata TOTAL apa.
Iar schimburile partiale trebuie facute cat mai des posibil, dar nu mai tarziu de o saptamana. Si nu mai mult de o treime din volumul de APA continut de acvariu..

beauty wrote:...3-ce plante sa cumpar?...
...am neoane 2x20w. normale. ....

Pana nu maresti numarul de watti, nu are rost sa discutam despre plante. In functie de volumul acvariului, trebuie sa ai intre 0,5 si 1W/l. Altfel nici o planta nu-ti va rezista. Cei 40W care iti lumineaza acvariul sunt insuficienti pentru 200 de litri.

beauty wrote:...ce pesti sa-i dau?

Pentru ca esti la inceput ti-as recomanda sa pastrezi cei 20 de xipho, cei 3 guppy si sanitarii. ATAT!
Te avertizez ca scalarii sunt foarte teritoriali si 10 exemplare in 200 de litri vor ajunge sa se omoare in urmatoarele luni. Sunt niste pesti foarte frumosi, dar ar fi bine sa te ocupi de ei mai tarziu.

beauty wrote:ce probleme pot avea cu pestii?...

Hai sa te pun in tema: acvariul e un spatiu inchis, cam ca o camera. O camera inchisa ermetic, pe unde nu intra aer proaspat si unde trebuie sa stea mai multi oameni (plus cativa copii, daca ai si pui de pesti). Acesti oameni respira acelasi aer si, cu cat sunt mai multi, cu atat il viciaza mai repede. Adevarat, e filtrat pe undeva si i se adauga oxigen proaspat, dar "miasmele" corpurilor inghesuite acolo raman. Daca mai pui la socoteala si faptul ca in acea incapere nu exista WC, iti inchipui in ce atmosfera traiesc oamenii aia.
Din cauza asta aglomeratia genereaza probleme pestilor: ei isi fac nevoile in apa acvariului si, cu cat sunt mai multi, cu atat ajung mai repede sa inoate intr-o supa de excremente otravitoare diluate, indiferent cat de limpede pare apa si cat de performant e filtrata.
In acelasi timp, schimbarea partiala a apei echivaleaza cu aerisirea camerei aglomerate pe care ti-am dat-o ca exemplu mai sus. Si care, cu cat e facuta mai des, cu atat prinde mai bine.

Nu uita! In linii mari, cheia succesului in acvaristica este: pesti rari si schimburi dese.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

atentie, apa pe care o pui in acvariu (in cadrul unui schimb partial de apa), trebuie tinuta cel putin 24 de ore la declorinat (sa iasa clorul si/sau cloramina din ea). daca nu ai un vas mai mare, foloseste cateva bidoane de 5 litri, pentru apa plata.
[Email]
Romi
Senior member
[Avatar]

IP:

beauty wrote:multumesc pentru sfaturi. bine ca m-am interesat pe acest site de pestisorii mei ca cine stie cu ce ramaneam din ei... m-am hotarat sa raman cu scalarii. caut acum o planta potrivita pentru ei..

Pana la urma de cat e acvariul ? De 400 sau de 200 l ? Ca cel de 400 e putintel mai mare . Nu stiu de ce, cred ca e de 200, inaltimea de 80 mi se pare cam mare.
Daca asa este (acvariul de 200 l) ... 10 scalari sunt prea multi. In cel mai fericit caz, poti sa ii tii pana se aleg 2 perechi (daca nu sunt deja alese) si opresti doar perechile astea doua. Desi parerea mea e ca un acvariu de 200 l e mic si pentru 2 perechi. Una este sa tii o pereche de scalari in 100 l si alta sa tii 2 perechi in 200 l. Da' poate se inteleg .
In al 2-lea rand .... inainte de a cauta o planta potrivita pentru ei, trebuie sa mai cauti niste neoane potrivite . La acvariu de 200 l ai avea nevoie de 5 neoane de 20 W. Si asta daca nu vrei plante pretentioase.

Daca totusi e de 400 l (dimensiunile date - inclusiv inaltimea de 80 cm -) iti trebuie cu muuuult mai multa lumina. Scalarii ... tot doua perechi fiindca suprafata acvariului e aceeasi .
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:
beauty wrote:acvariul: 90/80/60
Mie imi da peste 400 litri.

Dalles wrote:
beauty wrote:...acvariul: 90/80/60...

Wowww, ce dimensiuni! Mi-e greu sa-mi inchipui ca exista un astfel de acvariu.
Te rog eu, ia o ruleta si masoara cu exactitate laturile acvariului. O sa ne ajute pentru viitoarele sfaturi.

Romi wrote:Pana la urma de cat e acvariul ? De 400 sau de 200 l ?

Se pare ca un forum intreg e patruns de aceeasi dorinta arzatoare de a afla dimensiunile si volumu' acvariului. Scoate-ne te rog din bezna necunoasterii odata ! Stii ce chinuitor e sa tot faci presupuneri si sa fictionezi in functie de ipoteticele dimensiuni ale acvariului smilie ?

beauty
Junior member

IP:

mai baieti . am pus la subject mai sus ce dimensiuni sunt.... mai scriu:masuratoare corecta:90/60/40. deci cam 200l.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: