Salut
In legatura cu faptul ca se face apa putin albicioasa cand bagi Fe de la Easy Life este normal .. eu am tot facut teste pe un proiect nou cu un nano si cand aveam Fe=0 si bagam easy life Fe exact asa se facea dar dupa 2-3 ore se facea cristal la loc. Nu iti face griji nu va avea efecte negative asupra acvariului tau.
In legatura cu nivelul de NO3 aici sunt multe pareri. Eu unu tin NO3 intre 30-35 si nu am probleme in acvariul mare. In nano am avut la fel valori cam mari dupa ciclare dar decat sa folosesc rasini sintetice care absorb N am preferat sa ma duc mai mult pe cale naturala.
Exista o plantuta pe care multi in acvarii o considera urata/inutila/enervanta/etc. Se numeste Lemna Minor si de foarte multe ori este introdusa in acvarii odata cu alte plante sau pesti.
Eu am observat ca planta asta se dezvolta destul de rapid in momentul in care ai mult Azot (N) in acvariu ... ori in forma de NO3 ori NO2. Totodata e interesant de vazut ca daca pastrezi o cantitate decenta din planta asta in acvariu iti va tine sub control si nivelurile de NO3 (mai ales varfurile care se inregistreaza cand se schimba anumiti factori in acvariu = tundere/fertilizare saptamanala/schimb de apa/ etc).
Eh uite si un link cu alte plantute de acvariu care sunt cunoscute ca mari consumatori de NO3 :
http://www.thekrib.com/Plants/Fertilizer/nitrate-chart.html\
Sincer eu unul as incerca sa tin in echilibru micro si macro elementele din acvariu pe cat sa poate de "natural". Adica daca exista posibilitatea sa rezolv un excess de ceva cu o planta as alege varianta asta decat sa bag alte chimicale prin acvariu
In rest Gh-ul si Kh-ul avand in vedere ca nu folosesti apa de osmoza (cred) arata ok. Stiu oameni aici in constanta care nu au folosit niciodata apa de osmoza si au niste jungle de invidiat chiar cu Gh=22-24 (asa e in CT) si cu Kh=12-14.
Singurul dezavantaj la Kh mare este ca nu mai este un buffer eficient pentru CO2 si iti termini butelia foarte foarte repede. In caz ca folosesti bomba de Co2 .. sincer nu cred ca vor exista probleme chiar daca o lasi sa mearga si noaptea. Ai Kh prea mare ca sa apara o intoxicatie cu CO2 la pestiuci.