[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Testere de apa - solutii sau hartie  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
catalinm
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,
Sunt in cautarea unor teste pentru apa dar nu stiu ce sa achizitionez, ca sa am o masurare cat de cat precisa .
Sa merg pe Tetra 6in1 care contine fasii de hartie de test (care e si rapid) sau pe ceva care merge pe baza de amestec de solutii ?
La alegere ar fi :
1. Tetra test 6 in 1
2. Tetra Test Laborett
3. Teste separate pentru fiecare .

image

carpe diem !
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Testele 5/6 in 1 (hartie) - aparent ieftine, dar mult mai costisitoare pe termen lung. De asemenea nu sunt foarte precise.
Trusa testare - investitie pe termen lung. Dai odata un ban, iar cand ramai fara testul X il achizitionezi separat. Dezavantajul : de cele mai multe ori nu ai nevoie de toate testele din trusa.
Solutiile de testare indivituale - se pot achizitiona separat, astfel impartind costul. De asemenea, cumperi doar ce ai nevoie.

Din punctul meu de vedere, testele individuale sunt cea mai buna alegere.

.
[Email] [Yahoo!]
cheloo
Junior member

IP:

Nici eu nu ti-as recomanda sa folosesti testele gen 4 in 1 .. 5 in 1 and so on ...
De exemplu eu cu un astfel de test am undeva la 7.2 PH in acvariu ... iar controlerul de la Dennerle imi arata ca am 6.5. Dupa cum vezi este o diferenta chiar mare intre cele 2 valori iar eu unul tind sa ii dau "dreptate" sondei de Ph nu testului 5 in 1.

Asa ca eu as zice sa incepi sa folosesti teste individuale. Sunt la fel de precise ca si cele din kiturile asa zise "pro" si in plus refillurile sunt chiar ok ca bani.
Daca de duci pe "geanta de teste" ... asazisele kituri cu teste vezi ca acolo ai sa gasesti si teste care chiar nu o sa le folosesti. Adica teste de O2 , Si, si alte nebunii ... nu zic acum ca nu sunt bune .. sunt ok .. dar sa fim seriosi nu cred ca ai sa vrei sa faci tu v-odata astfel de teste. Dar cand cumperi kitul banii ii dai si pe alea

Eu unul mi-as cumpara kituri separate de : NO2, NO3, PO4, Fe si Ph, Kh, Gh daca vrei si gata. Ah da si stai cu ochii pe JBL ca au anuntat ca vor scoate (trebuia sa fie pe piata dar din motive "tehnice" au intarziat) si test de K.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
catalinm
Junior member
[Avatar]

IP:

Am dat prima comanda pentru inceput . NH3, pH, GH, KH .
Ce vremuri cand erau numai purici de balta .. acum mi se invart prin cap sonde de ph, testere, substraturi care mai de care, fertilizanti, plante , carti si enciclopedii , amazoane , tuburi , filtre externe si tot asa

carpe diem !
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

NH3 e util doar in timpul ciclarii. In locul tau as fi loat NO3 care e util si in timpul ciclarii, si dupa ciclare

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: