Calutii au fost prima mea pasiune. Primul meu marin a gazduit un H capensis.
Am comandat 2, mi-a ajuns doar unul viu (au fost impachetati in aceeasi punga, etc). Desigur, nici nu stiam ce specie este, si nici vanzatorul.
L-am determinat parca pe seahorse.org care au si pastrat imaginea, zicandu-mi ca este destul de rar!
Vedeti in imagine cat de lame era acvariul

in ziua in care a ajuns calutul.. L-am hranit cu artemie, care se vee ca nu il satura, apoi cu feeders..
L-am avut vreo 9 luni in acvariu.
Dupa ani si ani

pasiunea a ramas, acvariul (actual) a fost facut cu posibilitatea de a avea un refugiu tocmai pentru a putea gazdui caluti
Eh si intamplarea face ca acum sa va pot arata niste imagini incantatoare, nefiind meritul meu ci al lui GG si a lui Andy care mi-a facut o surpriza:
am primit un mascul care nastea, pentru a incerca sa ridic puii. NU e o gresala, cei ce nu stiu chestiunea incercati link-ul de mai jos:
http://www.lmgtfy.com/?q=seahorse+male+giving+birth
Atasez cateva imagini , scuze pentru calitate. Cativa caluti sunt inca in viata, dupa ~90 ore de la nastere.
Inmultirea calutilor este o chestiune relativ facila, care s-a mai facut in Romania. Echipamentul este total modest, saatisfactia este maxima.