[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
cheloo
Junior member

IP:

Noroc ma numesc Iulian am 30 de ani si sunt din Constanta.
Am mai crescut pesti acum 10-12 ani dar atunci totul s-a terminat cu un eveniment neplacut si cu jumatate de casa plina cu apa

Acum vad ca iar m-a lovit microbul si nu am ce-i face mi-am facut iar acvariu

Am luat SH un Aquatlantis de vo 85 de litrii de la cineva.
Are capacul original dar l-am modificat de la 1x18 watt acum are 1x18 T8 JBL Solar color si un 24W T5 de la Aqua Medic - Plant Grow.
Urmeaza sa ii mai instalez cel putin inca un T5 de 24w pe care sa il aprind doar in la anumite ore din perioada de iluminare. Momentan am 4h lumina, 2 ore pauza, 2 ore lumina, 2 pauza, 4 lumina si restul iar pauza.
Ambele neoane au reflectoare.

Ce mai am prin acvariu ...

Pai un incalzitor Einheim de 100w
Un filtru extern Tetratec EX 600
La CO2 stau destul de slab si stiu asta dar momentan e criza dom-le e criza : Tetra Plant CO2 - sistemul acela la vo 60 ron cu spray de CO2 + tub cu membrana de difuzie.

Ca substrat am folosit Manado si niste pietris gen "bob de orez".

Plante am ceva specii de Echinodorusi, un Bolbitus, am plantat in fata acvariului Glossostigma dar din pacate vad ca cei doi Clown Loach (cred) pe care ii am iubesc sa le tot scoata din substrat , si inca ceva plantute care se chinuie sa traiasca si ele

Ca pesti am 2 Macropodus Opercularis, 2 Colisa, cei doi Clown Loach, si mai nou 3 SAE achizitionati ieri sa pape niste alge care au reusit sa apara in acvariu in urma unor experimente

Am sa incerc sa pun si niste poze mai tarziu daca reusesc sa gasesc aparatul foto pentru ca pe telefon pozele ies destul de urate.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Deci cineva si nu spunem cine avea dreptate. "Invazia de la mare capata proportii". Ape limpezi si pesti sanatosi.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cheloo
Junior member

IP:

aparatul foto este clar disparut deci o sa pun cateva poze facute cu telefonul

image

Dreapta :

image

Stanga :

image

Sunt bucuros sa primesc sugestii de orice fel.
Asa cum am mai spus nu am mai avut un acvariu de foarte mult timp deci am multe de invatat

fostul user Trippin
[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare ! Ma bucur ca ne strangem mai multi Constanteni. Poti sa treci si pe la rubrica "Carciuma" in topicul "Intalnire CONSTANTA !". Poate ne sprijini si pe noi cu prezenta .

P.S. Si eu m-am reapucat anul asta dupa aproape 3 ani de pauza, si am constatat ca nu e chiar ca mersul pe bicicleta. Dar daca ai acumulat cunostinte, nu e nevoie decat sa le "improspatezi".

.
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit!
De la ce tub se vede Manado asa rosiatic, Solar color sau Plant grow?

P.S. Voi chiar va inmultiti fratilor!!!
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!

Si zici ca esti tot din Constanta? Hmmm...deja se petrece ceva "necurat" aici. Ziua si un alt constantean.

Sper ca tu te superi, dar avem si noi aici niste glume...cineva, cindva, ti le va explica.

Iti dorim succesuri si sedere cit mai lunga si agreabila printre noi!
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

salutare iulian, iti urez si eu bun venit

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cheloo
Junior member

IP:

haha multumesc de primire )

@LUPmic eu as spune ca se vede de la Plant Grow. Tubul ala se aprinde pe o tenta de roz si cred ca de la lumina aia se vede asa.

Urmaresc de ceva zile forumul acesta si cred ca am o vaga idee de ce incep sa apara constantenii pe aici ) S-a terminat vara domnilor ... vara admiram alte "vietuitoare" pe la terase an' stuff .. acu ne facem acvarii si ne holbam la ele

fostul user Trippin
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Trippin wrote:.. acu ne facem acvarii si ne holbam la ele

Pai sigur, marea nu va mai ajunge! Mai vreti apa si pesti si in case.
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

salut
referitor la programul de iluminare pe care il folosesti, da randament ?
eu am o singura pauza de 3 ore la amiaza

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
cheloo
Junior member

IP:

@petrutz2003 programul l-am schimbat acum 3 zile dupa ce am observat ca mi-au aparut alge brune si verzi pe frunzele la 2 dintre echinodorusi.
Am citit despre un japonez care folosea programul asta la niste acvarii de expozitie dupa ce le termina de ciclat (iar eu am terminat ciclarea acum 6 zile) si si asa sunt in faza de experimente am zis sa il incerc si eu o perioada.

Tot ce pot sa spun este ca in ultimele 2 zile am observat o regresie la algele brune (si cred ca si datorita celor 3 SAE) iar cele verzi nu se mai raspandesc .. cel putin momentan.

O chestie foarte ciudata totusi ... una din plante in ultimele 3 zile a facut boboc. In 3 zile a ajuns deja la suprafata apei si sunt foarte foarte curios ce o sa iasa din el

Nu stiu exact ce planta este .. dar se poate vedea in partea dreapta a acvariului .. chiar linga turul filtrului.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca unul de unde la ciolofanul albastru) Bun venit mai Iulica! Ai un acvariu frumusel! Ce vrei de la acvariul tau pe viitor? Tare ciudat programul de iluminat! Cine ti la bagat in cap? Parerea mea: este o prostie. Cei mai multi dintre noi(ma refer la cei care adopta siluri ca aquascape sau olandez) nu facem pauze la iluminat. Te poti inspira si de aici .Eu, de exemplu am urmatorul program: 10:00-18:00 neoanele spate Jbl Tropic, 11:00-19:00 neonele fata Jbl Natur si Osram 865, acesta fiind un program de iluminat combinat intre cel recomandat de JBL si cel folosit de cei din subiectul de inspiratie AquaScapingWorld. Succes!!!

This message was edited 2 times. Last update was at 27/09/2010 21:12:37

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
cheloo
Junior member

IP:

@bitanu
In primul rand multzam mult pentru linkul ala la cartile alea ... super super tare .. raman dator.

Momentan nu pot spune ca am un plan pentru viitor. Momentan doar incerc sa ma familiarizez cu noutatile care au aparut in ultimii 10 ani .. si pot spune ca dupa 2 saptamani de citit pe net ca disperatul nush de ce am eu impresia ca doar am zgariat suprafatza la tot ce am de invatzat.
Pe viitor clar vreau sa imi fac un aquascaping pentru ca sincer sa fiu ce pesti vreau eu nu prea merg cu plantatele. Acum 10 ani as fi mers cu un acvariu ne plantat si cu pestii aia dar la ce varietate de plante se gasesc acum ar fi pacat sa nu imi fac un peisaj talent in casa

Treaba cu lumina ce pot spune .. experimentez si eu. Omuletzu ala o recomanda mai ales impotriva algelor in acvarii de inceput dar incep sa inteleg incet incet ca nu e chiar asa simplu. Adica omu folosea linia de fertilizare ADA + nush ce inovatii de extra fertilizare ale lui and so on .. deci nu prea se pupa. Si clar nu se rezolva algele numai cu un program aiurea de lumina daca difera solutiile folosite in acvarii.

Interesanta ideea cu aprinderea pe programe diferite a luminilor. Cred ca urmatoarea chestie care o fac asta o sa fie.
Si dupa asta vreau sa imi fac rost de un Nano si sa incerc un mic aquascape.

Ma gandeam sa folosesc ceva gen : http://www.happypets.ro/acvariu-aquael-shrimp-10-p-2648.html cu niste shrimps si 1-2 specii de plantute dar nu m-am decis inca.
V-o sugestie ceva in legatura cu acvariul nano ? exista alte solutii mai interesante ?

Multumesc
iulian.

fostul user Trippin
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Trippin wrote: V-o sugestie ceva in legatura cu acvariul nano ? exista alte solutii mai interesante ?

Exista, dar putin mai scumpe, ce-i drept. Diferenta nu e mare, dar depinde si de bugetul fiecaruia.
http://www.reef.ro/web/reef/categorii/_cd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete
cheloo
Junior member

IP:

Ah da Dolly le stiu pe cele de la reef. Chiar vorbeam cu George acum vo saptamana cat de tare este Cocoonul de 10 L de la el din magazin. Treaba este ca ala are un filtru extern cascada care nu prea am cum sa il folosesc pentru ca intentionez sa tin acvariul pe birou si mi-ar ocupa prea mult loc daca il trag mai in fatza ca sa incapa filtrul

Oricum o sa mai dau o tura pe la Reef sapt viitoare sa mai arunc un ochi odata la ala si sa ma hotarasc

fostul user Trippin
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Trippin wrote:Ah da Dolly le stiu pe cele de la reef. Chiar vorbeam cu George acum vo saptamana cat de tare este Cocoonul de 10 L de la el din magazin. Treaba este ca ala are un filtru extern cascada care nu prea am cum sa il folosesc pentru ca intentionez sa tin acvariul pe birou si mi-ar ocupa prea mult loc daca il trag mai in fatza ca sa incapa filtrul

Oricum o sa mai dau o tura pe la Reef sapt viitoare sa mai arunc un ochi odata la ala si sa ma hotarasc

Iti vand eu un pont. Pune-l pe birou oarecum pe diagonala, astfel in milocul bazinului in spat eiti ramane unpic de loc liber. Si eu sunt fan nano-uri si crede`ma ca la cat e spatiu de mic filtru intern iti mai lipseste Plus ca cu un hang-on ti se vede f putin echipament in bazin. Daca ai un birou incalzit pe timp de iarna si ai constant 23-26 grade poti sa renunti si la incalzitor.

This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2010 10:51:37

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: