Author |
Message |
Julwere
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/08/2010 19:42:10
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Julwere
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/eb30fa42eeb3bf429cb7e3a3d7061b3b.jpg)
IP:
|
am o problema cu cativa guppy, am 30 de gupy maturi din care 1 femela s-a nascut cu coloana indoita, in forma de S, a supravietuit, mananca si inoata fara probleme dar de curand am observat in bazin vro 5 pui de 3 zile cu aceeasi problema, coloana indoita, ar putea fi o malformatie fizica sau e vorba de o boala? eu exclud insa a 2 a varianta, repet pestii nu au nici o problema, mai sunt si alti pui de 3 zile probabil facuti de aceeasi femela (tin sa precizez ca femela care am dat-o spre exemplu ca e matura si are coloana indoita nu prezenta nici un semn cum ca ar fi gestanta si nici nu prezinta, e vorba despre alta femela care a nascut puii)dar nu prezinta nici o malformatie. posibil sa fie vorba de un "sindrom S" genetic? o sa incerc sa revin si cu o poza..
This message was edited 2 times. Last update was at 01/08/2010 19:43:14
|
|
 |
fishyman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/08/2010 21:56:35
|
fishyman
Membru de baza
IP:
|
Sindromul "S", cum zici tu este o boala genetica la Guppy, din pacate incurabila si pana la urma vor muri. Eu cel putin asa am obserbat la efectivul meu de guppy. Dar se poate preveni aparitia lor prin schimburi dese de apa si conditii optime in acvariu.
|
acvariul meu |
|
 |
Julwere
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/08/2010 11:13:40
|
Julwere
Junior member
IP:
|
crede-ma ca au cele mai bune conditii, sunt perfect sanatosi, atat ca am avut ghinionul ca unii dintre ei 5%..sa se nasca cu coloana stramba
sincer nu imi trece nici o solutie cat de mica prin cap ce as putea face in cazul asta..
|
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/08/2010 19:32:23
|
liviu27
Junior member
IP:
|
parintii sunt cumva rude? e posibil sa aiba asa coloana datorita incrucisarii intre parinti rude! (tata-fica, frate-sora etc!)
|
|
 |
Julwere
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/08/2010 23:08:32
|
Julwere
Junior member
IP:
|
aici da, bine punctat, sunt rude..am cumparat o pereche din hornbach prin aprilie care au facut pui, acum sunt maturi toti cei 30 de pui intre timp parintii au crapat. posibil asta sa fie cauza...
PS: azi am pus 5 intr-un pet taiat jumate si i-am dus pe lac in IOR si le-am dat drumu...mi-a parut tare rau, atat ca s-au dus glontz spre fundul apei, daca nu se duceau sincer ii luam inapoi
This message was edited 1 time. Last update was at 02/08/2010 23:09:08
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/08/2010 00:15:55
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Incearca sa aduci exemplare noi in acvariu macar la cateva luni...poti face schimb cu prietenii sau ii vinzi, etc. si aducii unii din alta sursa. Consagvinizarea contribuie la aparitia coloanelor strambe, am si eu problema asta si cred ca voi inlocui aproape toate femelele
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
Julwere
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/08/2010 10:59:11
|
Julwere
Junior member
IP:
|
multumesc pentru raspuns si sugestie, asa am sa fac
|
|
 |
liviu27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2010 00:44:48
|
liviu27
Junior member
IP:
|
ar fi interesant sa se populeze ior-ul de gupi! stii...undeva prin eforie nord daca imi amintesc bine..acum vreo 5 ani cred..era un lac mi se pare chiar pe langa belona...in fine nu mai imi amintesc cu precizie locatie! insa stiu ca era in romania si eram la mare! era un lac, lumea vemnea acolo la strand si la pescuit!(crap caras etc!) la malul apei erau foarte multi pestisori care semanau leit cu gupi! atata doar ca era o versiune mai salbatica, in sensul ca nu erau colorati asa intens! insa aveau culoare si se putea vedea clar ca erau adulti! fiind printre altele si pescar as spune ca ma pricep sa deosebesc pui de carasi crapi etc de niste gupi! se vedea clar ca astia erau adulti desi nu aveau mai mult de 5 cm! asa stand lucrurile si mirat fiind de ciudatenia asta am intrebat un pescar de acolo! mi-a spus ca acei pesti sunt acolo de cativa ani si ca el care peswcuia de ani de zile pe lacul acela nu a mai vazut asa ceva! erau foarte multi in orice caz...am revenit in bucuresti din acel concediu si am dat uitarii incindentul! nici pana azi nu mai stiu ce s-a mai intamplat pe acel lac si daca mai erau pestisorii aceia! stiu foarte bine ca gupi au alt areal (brazilia etc) si ca ar fi putin probabil sa supravietuiasca intr-un lac de la noi care mai are si crap+caras! dar oricum..ce or fi fost pestisorii de pe lacul acela?! n-ar fi placut sa avem gupi in ro?  se pare ca au fost introdusi in multe lacuri din europa insa au avut un impac negativ asupra faunei locale! cel putin asa zice lumea  insa IOR cu gupi ..ar fi tare! dar macar sa aiba coloana dreapta! lol!
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2010 08:19:24
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Cred ca erau Gambusia affinis.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Araldq
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2010 22:23:24
|
Araldq
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/15869826124453e1b3cc719.jpg)
IP:
|
Sigur erau gambusia. Din cate stiu in urma cu multi ani si IOR a fost populat cu asa ceva (pentru controlul tantarilor), probabil mai sunt si acum.
|
Be what you will, You are destiny! |
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/09/2010 12:58:40
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
IP:
|
liviu27 wrote:ar fi interesant sa se populeze ior-ul de gupi! stii...undeva prin eforie nord daca imi amintesc bine..acum vreo 5 ani cred..era un lac mi se pare chiar pe langa belona...in fine nu mai imi amintesc cu precizie locatie! insa stiu ca era in romania si eram la mare! era un lac, lumea vemnea acolo la strand si la pescuit!(crap caras etc!) la malul apei erau foarte multi pestisori care semanau leit cu gupi! atata doar ca era o versiune mai salbatica, in sensul ca nu erau colorati asa intens! insa aveau culoare si se putea vedea clar ca erau adulti! fiind printre altele si pescar as spune ca ma pricep sa deosebesc pui de carasi crapi etc de niste gupi! se vedea clar ca astia erau adulti desi nu aveau mai mult de 5 cm! asa stand lucrurile si mirat fiind de ciudatenia asta am intrebat un pescar de acolo! mi-a spus ca acei pesti sunt acolo de cativa ani si ca el care peswcuia de ani de zile pe lacul acela nu a mai vazut asa ceva! erau foarte multi in orice caz...am revenit in bucuresti din acel concediu si am dat uitarii incindentul! nici pana azi nu mai stiu ce s-a mai intamplat pe acel lac si daca mai erau pestisorii aceia! stiu foarte bine ca gupi au alt areal (brazilia etc) si ca ar fi putin probabil sa supravietuiasca intr-un lac de la noi care mai are si crap+caras! dar oricum..ce or fi fost pestisorii de pe lacul acela?! n-ar fi placut sa avem gupi in ro?  se pare ca au fost introdusi in multe lacuri din europa insa au avut un impac negativ asupra faunei locale! cel putin asa zice lumea  insa IOR cu gupi ..ar fi tare! dar macar sa aiba coloana dreapta! lol! 
Stiu ca e mai vechi postul da nu ma pot abtine sa nu postez si eu. Stiu si eu lacul cu pricina. Lacul era destul de mare si am fost pe el ca sa ma plimb cu barcute de alea cu pedale. Tin minte ca atunci cand m-am dat jos am observat o multime de pesti micuti la mal(erau incredibil de multi) si m-am uitat sa vad cei cu ei. Spre surprinderea mea am vazut sute de femele de guppy si multi masculi. Am prins o gramada cu pahare din plastic de unica folosinta si i-am pus in sticle la 2 L de apa. I-am dus in camera la hotel si au trait pt ca le schimbam o parte din apa zilnic. Din pacate in drum spre casa mi-au murit fiindca nu le puteam schimba apa si e lungu drumul de la Mare pana la Bistrita.
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
|